Engl Powerball (100w) nebo Savage 120 (KT88)
Pravidla fóra
-
soulflytriber
Engl Powerball (100w) nebo Savage 120 (KT88)
Ahoj všem. Měl někdo z vás možnost porovnat tyto dva aparáty vedle sebe? Nebo jestli by byl někdo z vás ochotný mi o každém napsat nějaké plusy a mínusy. A proč mě zajímají zrovna tyhle aparáty? Chtěl bych zkrátka vědět, jak na tom jsou oproti mojí Peavey 6505, na který mě baví to, co jiní nemají absolutně v lásce. Tím je především takový ten pískový až fuzz zvuk. Hrál jsem na nějaké modely z Ultra série od Peavey a vždy mi tam prostě takový ten chrčivý "bordel" chyběl. Nevýhodou pro mě ale je to, že bych chtěl ještě trošku vyříznout středy a přidávat nějakou EQ krabičku se mi nechce. Chci se tedy ještě zeptat, jestli jeden z těchto Englů umí ten pískový fuzz zvuk stejně jako 6505, nebo je 6505 vyjímkou všech high gainů?
aparát: Peavey 6505
box: Harley Benton V30
Re: Engl Powerball (100w) nebo Savage 120 (KT88)
Savage neznám, ale PB jsem párkrát slyšel, v porovnání s malým Thunderem, kterého jsem (ne)kupoval. Takže vím o čem mluvíš, ten písek je pěkná věc, souhlas, ale ještě raději mám mesovskej"chrocht". No a na ten "sand sound" jsou myslím nejnovější Engly ideální (PB, FB). Savage nevím, je starší, možná bude spíš k těm Peaveyum.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem Powerball a Savage, ale SE verzi (E660). Na ten písek bude lepší asi PB. Savage, už podle názvu, zní syrověji, víc do ksichtu a celkově mi příjde ten zvuk i v mixu lepší než PB, ten má komprimovanější zvuk a tolik se neprosadí v kapele.
Mě vlastně taky zajímaj tyhle dva zesíky. Nejdřív teda mam v plánu ozkoušet všechny Peaveye. Ale zatim jsem narazil vždycky na to, že to co se mi líbí na jednoém zesíku, ten druhej nemá a opačně. Já bych potřeboval aby všechno co mam rád bylo v jednom zesíku. Tak teď je otázka, jestli to nějakej z těch englů má
Třeba na triple xxx se mi líbí to, že oproti 6505 můžu vyříznout ty středy. No a na 6505 se mi právě taky líbí takový ty pískový vejšky, který na triplu xxx nejdou naštelovat ani kdybych se stavěl na oční víčka. Tak a teď babo raď. Nejhorší je to, že i když si pudu něco vyzkoušet do krámu tak na nějakym zesíku najde člověk ten zvuk hned a na druhym si s tim musí trošku vyhrát. Takže já bych potřeboval vždycky tak měsíc na ozkoušení všeho se svojí kytarou a boxem abych se pak rozhodnul.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
-
soulflytriber
Ještě bych měl jednu otázku, když tady padlo že na písek je lepší powerball. Je nějaký zásadní rozdíl mezi powerballem 1 a 2?
Zdar, zásadní rozdíl určitě ne, možná nějaká drobná úprava... Zajímalo to chlapy i v roce 2012:
http://www.harmonycentral.com/forum/for ... 8/1387822-
http://www.harmonycentral.com/forum/for ... 8/1387822-
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
soulflytriber
Díky za odpovědi. Měl bych ještě pár otázek. Jak hodně se dá spolehnout na program Revalver 4? Jediný co tam pro mě hraje normálně a i nejlíp je právě ten Engl. Nicméně i tak tam musim dát gain na maximum což si myslim že je blbost a doopravdy by to stačilo i třeba na 7/10. Vlastně časem bych chtěl pořídit i lepší reprobox. Dá se tedy spolehnout i na simulace boxu toho programu? Na bazaru ještě někdo prodává powerball 1 a chce za něj 24 500. Je ta cena ok? Nebo jste už někdo viděl lepší nabídky. Vim že jednou tam za stejnou cenu byl právě i Savage s kt88 a když se podívám na nové tyto zesilovače tak savage je ještě o pár korun dražší než dvojkový powerball.
Powerball jsem občas viděl i za 20 a gain ti stačí klidně na čtvrtku když máš dobrý snímač.
Co vím, tak ten revalver je od peavey, tak by tam asi měly hlavně hrát jejich simulace ale spíš bych se na nějaké porovnávání tímto způsobem uplně vykašlal.
Co vím, tak ten revalver je od peavey, tak by tam asi měly hlavně hrát jejich simulace ale spíš bych se na nějaké porovnávání tímto způsobem uplně vykašlal.
-
soulflytriber
Já si myslel že ten powerball bude trošku předražený
A co se týče toho revalveru tak mě spíš zajímalo jestli alespoň trošku vychází z těch daných zesilovačů. I když je pravda že 6505 se chová trošku jinak ale to může být způsobeno taky právě tím reproboxem.