Peavey 6505 jak snizit vykon?
Pravidla fóra
-
Total Music Ignorant
Peavey 6505 jak snizit vykon?
Pratele potreboval bych poradit.
Jelikoz se mi libi tvrdsi styl hudby a i kdyz nejsem virtuos chtel bych si doma doprat oprvdu kvalitni zvuk. Uvazuju o Peavey 6505 a naky ten reprobox konkretne Marshall 1936 (2*75w celestion). Problem je bohuzel v tom ze zesilovac ma 120w coz je na doma nepouzitelne. Zesilovac ma ale moznost prepinani impedance 4,8,16 ohm. S tim ze reprobox ma bud 8ohm stereo nebo 16ohm mono. Chtel bych se zeptat jak by bylo mozne snizit co nejvice vykon zesilovace a jestli to pak nebude mit neblahy vliv na zvuk (napr. huceni ci zkresleni). Dekuji
Jelikoz se mi libi tvrdsi styl hudby a i kdyz nejsem virtuos chtel bych si doma doprat oprvdu kvalitni zvuk. Uvazuju o Peavey 6505 a naky ten reprobox konkretne Marshall 1936 (2*75w celestion). Problem je bohuzel v tom ze zesilovac ma 120w coz je na doma nepouzitelne. Zesilovac ma ale moznost prepinani impedance 4,8,16 ohm. S tim ze reprobox ma bud 8ohm stereo nebo 16ohm mono. Chtel bych se zeptat jak by bylo mozne snizit co nejvice vykon zesilovace a jestli to pak nebude mit neblahy vliv na zvuk (napr. huceni ci zkresleni). Dekuji
-----------------------------------------
Ibanez RG760 r.v.1989 unique reptilian finish + Seymour Duncan SH-8 invader u kobylky
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Laney Ironheart 2x12 osazen 2XCelestion G12-75W
Ibanez RG760 r.v.1989 unique reptilian finish + Seymour Duncan SH-8 invader u kobylky
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
-
Total Music Ignorant
No mne prijde ze kdyz prepnu vystup na 16ohmu a ten reprak necham hrat jen mono tak by to teoreticky melo mit vykon 30w coz uz se da ne?
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
-
Total Music Ignorant
No jo kdyz on se v provedeni treba 50w nedela. A ten zvuk co to ma je parada. Jasne ze bych moh koupit levnejsi variantu treba 50w kombo a k tomu treba Boss GT-8 nebo neco podobneho ale ja chci mit radsi jeden super zvuk nez 30 z multiefektu. Jinak zvukova veriabilita tady u toho je taky vic nez dostatecna:-)
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Já bych vyndal dvě koncový flašky, dal 16 Ohmů a myslim, že by to mohlo bejt v pohodě. Sice to bude nahlas, ale dá se to. A lampy kreslí i při malý hlasitosti.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
-
Total Music Ignorant
Jinak ten zrout vykonu by mohla byt docela dobra vec!! Nemas kontakt na toho cloveka co je dela? Jeste bych se chtel zaptat jak je to s tim zapojenim na tech 16 ohmu. Jestli se tim ten vykon snizuje nebo ne. Pac podel mne je tech 120w jen na 4ohmech a pak to jde dolu. Prece s tim ten vyrobce musi pocitat ze nekdo tech 120w nepotrebuje.
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Jo, taky bych řekl, že 120 je na 4 a potom to jde dolu, ale ne tak moc. Každopádně bych zkusil nejdřív jak to bude hrát na malou hlasitost a potom řešil ten omezovač výkonu. Ten kontakt možná najdeš na instrumento.czTotal Music Ignorant píše:Jinak ten zrout vykonu by mohla byt docela dobra vec!! Nemas kontakt na toho cloveka co je dela? Jeste bych se chtel zaptat jak je to s tim zapojenim na tech 16 ohmu. Jestli se tim ten vykon snizuje nebo ne. Pac podel mne je tech 120w jen na 4ohmech a pak to jde dolu. Prece s tim ten vyrobce musi pocitat ze nekdo tech 120w nepotrebuje.
-
Total Music Ignorant
Ty koncový lampy kreslí až při hodně vysoký hlasitosti, tady zkreslení dělá hlavně preamp.Total Music Ignorant píše:Jak je to pak se zvukem kdyz vytahnu ty koncove lampy? Tim se mi asi zmeni ze?
- Scyther
- last.fm: http://www.last.fm/user/Homicidum
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/scyther
- Kontaktovat uživatele:
Mno ono to srazí výkon na 50W a zvuk by se nijak změnit neměl...problém je,že kdykoliv snížíš výkon o 50%, sníží se hlasitost o 3dB...píchnout 4Ohm výstup do 16Ohm boxu taky trochu ubere,ale zas to nebude tak významný,ten požírač výkonu od p. horkého je prej dost dobrej,ale redukuje jenom 2 ze 4 prvků co dělaj zvuk..on ti srazí zvuk co leze z preampu a koncáku, ale nezapomeň že zvuk dělá i reprák a vzduch co se hemží kolem. Takže ve výsledku podle mě bude doma 2x12" znít doma hůř než jedna desítka...mám doma 1x12" a je to víc než dost,ale je to 100W reprák,možná ňáká 25W reprák by nehrála špatně. Ale chci říct, že podle mě když si domu koupíš 120W hlavu a 2x12" box, tak i kdyby měla nejdokonalejší zvuk, tak všim tim bržděnim toho výkonu stejně ztratíš dost charakteru toho zvuku, že nakonec by třeba 15W s jednim 10 nebo 12" repráčkem hrálo slyšitelně líp nebo aspoň srovnatelně za podstatně nižší peníz,míň starostí s tim a tak.Total Music Ignorant píše:Jak je to pak se zvukem kdyz vytahnu ty koncove lampy? Tim se mi asi zmeni ze?
Mno hele...mám doma 60W pololampu s 1x12" a už na 1 je to dost hukot, 40W celolampu ve zkušebně neuživim (když se tam zrovna zjevíScyther píše:Zkus otočit volume doleva. Občas to pomůže.![]()
Možná to fakt pomůže.
no volume doleva moc nepomaha.. je to nahouby hrat s takovym aparatem nadoma... to jen drcnes do potaku, posunes jej o milimetr a doleti na tebe sousedi... 
ja bych s ohmama nesachoval, mozna bych vyndal ty 2 lampy, ale to stejne nebude stacit... s ohmama bych nesachoval. vzal bych ten omezovac. 1300 zas neni takova palka. kamos ho ma a je to ok vec.
kontakt na horkeho je zde:
hotamp@cmail.cz
605 186 075
ja bych s ohmama nesachoval, mozna bych vyndal ty 2 lampy, ale to stejne nebude stacit... s ohmama bych nesachoval. vzal bych ten omezovac. 1300 zas neni takova palka. kamos ho ma a je to ok vec.
kontakt na horkeho je zde:
hotamp@cmail.cz
605 186 075
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
MrDuck: Já si taky myslel že můžeš dát 16 Ohmy na 4Ohmy na hlavě, ale to (prej) jde jenom u tranďáku. U lampy to má bejt přesně, nevim co na tom pravdy, ale rasta mě o tom horečně přesvědčoval...
No čet sem že u lampy se to muže,ale nedělá jí to dobře,krátí to životnost a buví jak jí to mrví prej.afektband píše:MrDuck: Já si taky myslel že můžeš dát 16 Ohmy na 4Ohmy na hlavě, ale to (prej) jde jenom u tranďáku. U lampy to má bejt přesně, nevim co na tom pravdy, ale rasta mě o tom horečně přesvědčoval...
Já bych si to taky pořídil domu, když bude matka prudit, přidam volume, navíc se na to dobře kouká a áme velkej barák sami pro sebe.Sami píše:A nebylo by lepší si nadoma kupit nějaké malé kombo? Fakt nepochopím takový aparát mít nadoma![]()