Elektrické kytary Stagg
Pravidla fóra
Nojo,ale já mám taky kytaru oproti staggu uplně jinde,ale taky sem začínal, měl sem teda DiMavery, ne stagg,ale to nebude zas takovej rozdíl..když sem dal ke kobylce RMko, tak ta kytara byla do začátku uplně super, ladit potřebovala tak jednou za 2tejdny když sem omylem šmát na kolík,čili ladění držela perfektně, krk a dohmat taky celkem ok...když se doladily oktávy,nemělo to chybu. Já bych ty low-end kytary hned nezavrhoval..jo,samozřejmě že když jí vemu do ruky teď,kdy sem si zvyknul na trochu našláplejší nástroj,tak to neni zrovna nejideálnější,ale nemít prachy a novou,tak si taky vystačim...Saul píše:Staggovci... jenom vemte do ruky blbou Ibanezku za 8 a už jí nebudete chtít pustit. Sorry, ale je to tak.
Ano TŘEBA RG321MH
Ale raději RG321MH-WK (určitě je lepší než ta modrá
) Na ní je super že si na nic nehraje....žádný tremola a složitosti, který by dělaly problémy. Jednou za 14 dní naladit a pohoda.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Mám tuto:
http://kytary.cz/stagg-les-paul-l250/72 ... :Stagg:1:0
už asi tři roky. Za tu dobu jsem měl možnost hrát i na jiné kytary (Godin, LAG, Ibanez, Gibson Les Paul .... v různých cenových relacích) abych si udělal představu o možném příštím pořízení.
Když jsem kytaru kupoval, tak jsem neměl nikoho, kdo by mi "skutečně" poradil, tak jsem se řídil tímto:
1. Kytara sama nehraje - hudba od začátečníka nebude znít dobře ani na Ibaneze za 5, 15, nebo víc litrů...
2. Než si rozhodnete co vlastně chcete za dřevo (zvuk, dohmat, ergonomie apod.) tak to nějaký čas taky zabere a mezi tím se naučíte "brnkat" i na vařečku...
3. Prodat kytaru za 2-3 litry pokud zjistíte, že to vše bylo hezké hudební poblouznění není až takový problém.
4. Každá kytara má své mouchy. Jen jich s kvalitou ubývá a peněz za ni přibývá.
Vím, že existují i nekvalitní výrobky. K tomu je konec konců záruka, ale myslím si, že ukvapené soudy jsou prostě na HO... .
http://kytary.cz/stagg-les-paul-l250/72 ... :Stagg:1:0
už asi tři roky. Za tu dobu jsem měl možnost hrát i na jiné kytary (Godin, LAG, Ibanez, Gibson Les Paul .... v různých cenových relacích) abych si udělal představu o možném příštím pořízení.
Když jsem kytaru kupoval, tak jsem neměl nikoho, kdo by mi "skutečně" poradil, tak jsem se řídil tímto:
1. Kytara sama nehraje - hudba od začátečníka nebude znít dobře ani na Ibaneze za 5, 15, nebo víc litrů...
2. Než si rozhodnete co vlastně chcete za dřevo (zvuk, dohmat, ergonomie apod.) tak to nějaký čas taky zabere a mezi tím se naučíte "brnkat" i na vařečku...
3. Prodat kytaru za 2-3 litry pokud zjistíte, že to vše bylo hezké hudební poblouznění není až takový problém.
4. Každá kytara má své mouchy. Jen jich s kvalitou ubývá a peněz za ni přibývá.
Vím, že existují i nekvalitní výrobky. K tomu je konec konců záruka, ale myslím si, že ukvapené soudy jsou prostě na HO... .
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
zby: Tak nějak, taky by se mi těžko zvykalo na Stagga za pár šlupek, když jsem už dávno zmlsanej kytarama a basama kolem "desítky". Je pravda, že důkladné seřízení a doladění hodně přidá i slabší kytaře, Stagg, když je v kombinaci s dobrym aparátem a efektem může hrát dobře, garantuju ale, že jejich životnost je podstatně slabší, s časem kvalita zvuku rapidně klesá, krk se ohýbá, jacky povolujou,...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
vzhledem k tomu, ze kdyz sem zacinal, tak me v tom nikdo nepodporoval, jsem se rozhodl koupit si tu sadu dimavery za 3333 kc. byl sem nadsenej protoze to proste byla eletrika... zvedavost mi nedala a celou sem ji rozmontoval a pak zas smontoval (tim sem se taky neco priucil). hral jsem na ni rok a pul a potom jsem ji i s tim kombem prodal za 1800... ted uz mam pul roku kombinaci telecaster-pololampa, protoze rodice videli, ze moje hrani za neco stoji, a ze me to bavi a uziju to... sem nadsenej, ale na svou modrou dimaverku serie 203 vzpominam na kytaru na kterou jsem se naucil hrat. samozrejme se da rict, ze kdybych si bejval koupil telecaster custom od squiera a fendera frontmana 15 tak bych udelal lip, ale ja toho nelituju.
taky ... Presne tu sadu sem si koupil i ja .... za nejaky dva mesice sem se naucil hrat a zacal se koukat po kombu protoze tamto na zkreslenej jenom sumelo
... tak sem si koupil Laney lx30r a hraje to s tim dobre
... mam ji nejakejch 5 mesicu a nova kytara mi prisla totalne na sra*ky takze porad hraju na todle
....
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
nemáte někdo zkušenost s tímhle teletem od staggu? http://www.eorchestr.cz/elektricka-kyta ... ,det,11118
já vím, že ta kytara není nic moc, ale TELECASTER se mi líbí a na dražší bych asi těžko sehnal peníze
já vím, že ta kytara není nic moc, ale TELECASTER se mi líbí a na dražší bych asi těžko sehnal peníze
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
jo, mám ju v černé verzi...no, tak, brzo se mi celkem zničily poťáky, ulomilo pár drátků vevnitř nevim jak. což se dá opravit. ladící mechaniky celkem drží, snímače ujdou, jen kobylkový je převýškovaný neuvěřitelným způsobem, na mezipolohu nebo krkový to ale zní celkem dobře. no, je to kus od kusu. ale de tomakel88 píše:nemáte někdo zkušenost s tímhle teletem od staggu? http://www.eorchestr.cz/elektricka-kyta ... ,det,11118
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
tak ještě k tomu staggu...dneska sem si byla vyzvednout od kytaráře kam sem ju dala na seřízení. vyčistil poťáky, přepájel, no a tak celkově, a říkal celkem překvapeně, že "ta kytara hraje jako víno"
, že je i dost těžká, měl tam tele od fendra, to bylo tak o dvě kila lehčí typuju a říkal že ten rozdíl není až takový co se týče zvuku...no asi sem měla hodně štěstí na kus 
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Mno takhle, me osobne je jedno jestli je krk lepenej nebo kvalitne nasroubovanej (tj bez bordelu, presne drevo na drevo bez zadnych mezer). Pokud je ta focuska zpracovana dobre, tak myslim zeneskutecne impozantni rozdil to nebude (za predpokladu ze ma dobry snimace, treba prave gibson orginaly nejaky). Co sem zkousel kamosovo epi lp (2001 vyroba myslim) dosahuje skoro kvalit gibsona (ano minimalni rozdily tam byli, ale to je dle me jen pocit ze drzis kytaru za takovou cenu) se stejnyma snimacema za polovinu ceny... je sance ze vybral lepsi kus, ale nevim nevim.r0nn!e píše: Jinak já jsem začínal na Dimavery Stratocaster... no když začínal tak tím myslím úplně od píky.... no po měsíci mě kytara omrzela jak zvukem tak tvarem.... koupil jsem od framikoina Fokus LP hranou 2 roky.... úplně jiná dimenze... hraju na ní už přes 4 měsíce fakt jsem pořád spokojenej.... teď o víkendu mířím od pěknejch pár levelů víš.... pan Gibson se ten level jmenuje.... takže už se na to fakt těším....
Ale mam dilema: hned jak budou prachy tak si rozmyslím zda tu Fokusku poslat ke kytarářoj na absolutní a seřízení a nebo ne - co myslíte? Vyplatí se to? Je to se šroubovanym krkem a chtěl bych k tomu džibíkoj i kvalitní náhradní kytaru. Nemam ji radši tu LP za nějakej malej peníz poslat dál do světa a doplatit si na nějakou lepší? Zase Fokusku LP, ale se šroubovanym krkem - co myslíte? Když je to šroubovanej, bude ten skok na lepenej tak markantní v kvalitě produkce?
Navic pokud to chces jako nahradni kytaru, myslim ze neni co resit. Na zivaku pokud se ti neco stane, dohrajes tak i tak s tou focuskou.
Vsechny levely sou stejne v rukach, osobne nezastavam nazor ze cim kvalitnejsi, znackovejsi, drazsi kytara tak tim lepsi hra a zvuk.
"Dokud neuridis bez problemu skodovku, je zbytecny kupovat mercedes.."
Tim nemyslim zrovna tebe, ale tak moje vseobecne heslo..
Je docela velka sance ze krk se ti zkroutil po umyvani vodou. Pokud mas palisandrovej (na lpcku asi na 99,9 procent) tak doporucoval bych nepouzivat vodu na cisteni, ale neco olejoviteho.r0nn!e píše: Jo a mam problém...
Jednoduse i olejovitym pripravkem hmatnik ocistis, vysudlis od bordelu a pokud je to prave ten palisandr, tak je dobre ho promazavat. Palisandr strasne rychle schne a vznikaji na nem praskliny, pokud ho sem tam namazes, tak se ti nestane, ze do dvou roku tam budes mit ryhy, ale bude pekne hladky. Pozor bych daval na cistice na struny, nektery muzou hmatnik poskodit.
A jinak bych s tim zasel ke kytararovi. Ten ti realne presne rekne co je potreba opravit.
Tak se na to vy...kašli . Umíš hrát DOBŘE? Bez chyb a ne bezhlavě rychle? Máš v improvizaci jistotu, máš feeling, znáš taky jiné než pentatonické stupnice (myxolidickou, frygickou...), umíš je rozvinout a použít ve skladbě? Skladbu na nich postavit? Pokud ne, tak neztrácej se svým trápením čas a získej si toto všechno. I na staggovi to jde, pokud nestojí úplně za prd.makel88 píše:nemáte někdo zkušenost s tímhle teletem od staggu? http://www.eorchestr.cz/elektricka-kyta ... ,det,11118
já vím, že ta kytara není nic moc, ale TELECASTER se mi líbí a na dražší bych asi těžko sehnal peníze :)
Po tomto všem si kup kytaru, která tomu, co se naučíš dá ještě svůj punc a baby po tobě budou konečně házet kalhotky ...
Jo a zkus na YouTube vyhledat Jolana. Uvidíš jak se dá hrát na často pomlouvané Jolany když to umíš.