Kemper Profiling Amplifier
Pravidla fóra
Re: Kemper Profiling Amplifier
pustil jsem si to doma na monitorech a slušnějších sluchátkách a neslyšim žádnej rozdíl, ani u JCM800.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
No mě se nikdy zvuk Hladíka nijak extra nelíbil spíš právě to ,že to přes kempera znělo stejně jako když má real amp což ukazuje že ta technologie asi funguje.Civopulose znám a i jeho TOTO fobii původně jsem tam jel více na něho než na Hladíka ale právě toho Lukathera jsem tam moc neslyšel a nevím celkově mi to připadalo jako okresní přebor,trochu mě to zklamalo. Ale to je jedno mě se to začalo více líbit až když hrál na to PRS ko v závěru.bubucci píše:tak to jsme byli nejspis na stejnem koncerte (valmez?) a na ty Fractaly tam hral A. Civopulos. Jelikoz je to velky fanda Lukathera a hrali vetsinou TOTO, tak podle toho mel i zvuk. Takze predloha byla 80tkovych rackovych megasestavach a samozrejme vsechno do sterea.vladan píše:Byl jsem to omrknout na živo jak na to hraje Hladík,naprosto senzační zvuk.Předním hrála kapela a kytarista měl AXE FX Ultra byl to velký rozdíl smrdělo to digitálem.
Hladik mel zvuk v pohode, ale spis ve stylu nenadchne-neurazi a celkove mi prisel takovy placaty a vlastne takovy dojem na me udelal i samotny Kemper.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To modré PRS je moje ''bejvalka'', dobrá kytara. Ale nemyslím si, že by mu to hrálo hůř s Musicmanem. Trošku mě zaráží to nazvání ''okresním přeborem''. Podle toho, co vídávám na koncertech, bylo takovéto vystoupení z muzikanstkého hlediska určitě nadpůměrné.vladan píše: No mě se nikdy zvuk Hladíka nijak extra nelíbil spíš právě to ,že to přes kempera znělo stejně jako když má real amp což ukazuje že ta technologie asi funguje.Civopulose znám a i jeho TOTO fobii původně jsem tam jel více na něho než na Hladíka ale právě toho Lukathera jsem tam moc neslyšel a nevím celkově mi to připadalo jako okresní přebor,trochu mě to zklamalo. Ale to je jedno mě se to začalo více líbit až když hrál na to PRS ko v závěru.
Ahoj všichni.
Mám konkrétní dotaz. Přiznávám, že jsem do dneška od koupi Kempera neseděl ani jednou u žádného manuálu
a na YT sem koukal asi na 2 tutorial videjka, takže jsem pořád tak nějak na začátku veškerého nastavování.
Zatím jsem se spíše věnoval vybíráních různých profilů aparátů a těch je požehnaně.
Nějaké zvuky jsem si už našel podle svého gusta, ale teď k věci...
Pochopil jsem správně, že sekce STOMPS - STACK - EFFECTS je vlastně celý řeťez zapojení?
Znamená to tedy, že STOMPS je cokoliv zařazené před aparátem na vstupu a opačně EFFECTS až za aparátem (za zkreslením)? Což je vlastně velice podstatné pro zařazení např. TS, Delay....
Díky za pomoc při orientaci.
Mám konkrétní dotaz. Přiznávám, že jsem do dneška od koupi Kempera neseděl ani jednou u žádného manuálu
a na YT sem koukal asi na 2 tutorial videjka, takže jsem pořád tak nějak na začátku veškerého nastavování.
Zatím jsem se spíše věnoval vybíráních různých profilů aparátů a těch je požehnaně.
Nějaké zvuky jsem si už našel podle svého gusta, ale teď k věci...
Pochopil jsem správně, že sekce STOMPS - STACK - EFFECTS je vlastně celý řeťez zapojení?
Znamená to tedy, že STOMPS je cokoliv zařazené před aparátem na vstupu a opačně EFFECTS až za aparátem (za zkreslením)? Což je vlastně velice podstatné pro zařazení např. TS, Delay....
Díky za pomoc při orientaci.
Jasně.Je to klasické zapojeni řetězce .Můžeš ty efekty dat před i za sekci zesilovače .Stejne jako u Poda.
Plus tam máš X, kterej je vhodnej pro nastavení LOOP, což není efekt ale aktivace IN/OUT pro externí efekty.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Děkuji za info.
P.S. kdyby se chtěl někdo pochlubit Vašemi dobře znějícími profily, tak mi klidně hoďte cokoliv do mailu
kalabek1@seznam.cz
P.S. kdyby se chtěl někdo pochlubit Vašemi dobře znějícími profily, tak mi klidně hoďte cokoliv do mailu
Osobní profily nemám, ale to nej co muzes sehnat zadarmo je na http://www.theampfactory.com
Potahej co jde, jsou tam i free cabinety. Těma free profilama bych osobně začal, protože 95% všech free profilů na Rig Exchange jsou odpadky...
Potahej co jde, jsou tam i free cabinety. Těma free profilama bych osobně začal, protože 95% všech free profilů na Rig Exchange jsou odpadky...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
Děkuji mnohokrát za radu.subroofer píše:Osobní profily nemám, ale to nej co muzes sehnat zadarmo je na http://www.theampfactory.com
Tyhle profili znějí opravdu dobře, nebo aspoň většina z nich.
Do teď jsem laboroval hlavně s hi-gain zvuky Mesy Marku a Peavey 5150.
Je to docela peklo, protože ty hi-gainy jsou dost náchylné na to digitální syčení, které nemá nikdo rád.
Je potřeba hodně nastavovat. Teď mě třeba uchvátili profili klasických Marshallu JCM800 a Plexi.
Do hi-gainu stačí přikopnout trochu TS a hraje to vcelku dobře, bez nějakého zbytečného zrnění,
nebo syčení. Zvuk zní opravdu hodně "lampově" a reálně.
Ještě jednou děkuji za radu.
Zdravím, na YT v Kossech Kemper hraje bezkonkurenčně, ale za tu hromadu peněz budu chodit hodně dlouho do osvěžovny
Nevíte zda nechystají něco menšího, třeba bez profilingu, který stejně nebudu dělat? Myslím pár továrních presetů nejznámějších aparátů a víc nepotřebuju.
pozor na ukázky á capella. Mě kolikrát nějaká modelace zní samostatně úplně skvěle a když přes ní nahraju stopy do songu, tak je to potrat ! A naopak.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ano to je přesně to co Kemper umí.Když jsem používal Line6 na live tak jsem musel být 20% nad songem abych se slyšel s Kemperem se můžu schovat do arange a stále se dobře slyším.TAky jsem uvažoval ,že kdyby udělali je player profilů a šli s cenou dolů tak by asi všem vytřeli zrak .Někde se něco šustlo ,že snad se chystá pedál s profilovnými efekty ale co je na tom pravdy nevím.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Naopak.Nic se nechystá.To by museli být v Kemperu obchodní sebevrazi, aby udělali nižší verzi.Už vidím Vás,jak máte patent na jedinečnou technologii uděláte takovou marketingovou chybu.
Naposledy upravil(a) NSWC dne 13.11.2015 12:54, celkem upraveno 2 x.
To by mne taky řádně nasra...li když už jsem to cvaknul :::))).Ale mohli bychom začít pořádat vysávací dny aparátů.
))
-
negativecreep
Já bych bral podlahovou verzi, něco jako Line 6 helix od Kemperu. Ale divím se, že to ještě Ulli Behringer neokopíroval
Tohle zni skoro smesne....omlouvam se. Prave ze samotna porizovaci Kempera je velice pizniva, kdyz si vezmete jeho potencional. Ja koupil B-stock se zarukou od Thomanna za 40 000. Za tu cenu bych nemel ani novou Mesu, ani novy Diezel a k tomu dalsich x desitek dobrych aparatu. K tomu pripocitejte all in one reseni vcetne efektove jednotky, boosteru, equalizeru atd... To je skoro zadarmocid píše:Zdravím, na YT v Kossech Kemper hraje bezkonkurenčně, ale za tu hromadu peněz budu chodit hodně dlouho do osvěžovnyNevíte zda nechystají něco menšího, třeba bez profilingu, který stejně nebudu dělat? Myslím pár továrních presetů nejznámějších aparátů a víc nepotřebuju.
Bohuzel muj nazor, protoze nejsem ten tipicky cesky pravidelny zakaznik osvezoven
Mě to zase, Kali promine, zní docela logicky. Ano, Kemper možná umí všechno a tím pádem cena za něj se , vzhledem k možnostem, může zdát nízká (já si to nemyslím).
Ale někdo právě nepotřebuje všechno, někomu by stačily omezenější možnosti a proto s Kemperem kupuje spoustu fičur, který nevyužije a jen zbytečně zvyšují cenu.
Ale někdo právě nepotřebuje všechno, někomu by stačily omezenější možnosti a proto s Kemperem kupuje spoustu fičur, který nevyužije a jen zbytečně zvyšují cenu.
@Placka
Tak to stebou vůbec nesouhlasím.!!!
Hlavní funkce Kemperu a vlastně i patent na ,,Profiling" je právě ta možnost si naprofilovat svůj aparát se svojí kytarou a vlastníma rukama.Proto to vymýšleli.! To ,že má Kemper amp takovou cenu je uplně v pořádku.Je to jako s autem.Za kvalitu se platí. Uvědom si , že to je montované ručně v německu a žádná Čína. Jsou tam vybrané součastky atd.Když máš nějaký problém ,tak support team tě kontaktujou skoro ihned a řeši to .U Line 6 se mi vůbec nikdo neozval!
Veškerý aktualizace jsou samozřejmě zdarma a ty aktualizace jsou opravdu inovativní a ne jenom opravné ,jako např u Line 6.!
Kemper zohledňuje názory uživatelů, a snaží se je potom uplatňovat v aktualizacích.
A za to se musí platit!!!
Teď trochu k tomu, že by stačilo mit přehrávač profilů.
Tak to je úplná pí....na! To by jste hrály na tovární presety ? Ty jsou ulně k ničemu z důvodu jak profiling funguje! Myslim tim právě, že jsou dělané s jinou kytarou atd.
A jako ,že by jste potom si posílali presety mezi sebou a Kemper by z toho měl jen peníze za přehrávač ale ten geniální patent profilingu by jste vlastně používali zadarmo.
Prostě neideálnější použití Kemperu je vzít svoji kytaru a jít si naprofilovat vlastní presety.
Je , ale pravda, dneska už komerčni výrobci profilů prodávají opravdu univerzální profily.
P.s.
Chlapi , to je klasická ukazka toho jak jsme se naučili nakupovat levně u Větví nebo auta v bazaru a jste patý majitel.Hlavně ,že mám BMW.
Tak to stebou vůbec nesouhlasím.!!!
Hlavní funkce Kemperu a vlastně i patent na ,,Profiling" je právě ta možnost si naprofilovat svůj aparát se svojí kytarou a vlastníma rukama.Proto to vymýšleli.! To ,že má Kemper amp takovou cenu je uplně v pořádku.Je to jako s autem.Za kvalitu se platí. Uvědom si , že to je montované ručně v německu a žádná Čína. Jsou tam vybrané součastky atd.Když máš nějaký problém ,tak support team tě kontaktujou skoro ihned a řeši to .U Line 6 se mi vůbec nikdo neozval!
Veškerý aktualizace jsou samozřejmě zdarma a ty aktualizace jsou opravdu inovativní a ne jenom opravné ,jako např u Line 6.!
Kemper zohledňuje názory uživatelů, a snaží se je potom uplatňovat v aktualizacích.
A za to se musí platit!!!
Teď trochu k tomu, že by stačilo mit přehrávač profilů.
Tak to je úplná pí....na! To by jste hrály na tovární presety ? Ty jsou ulně k ničemu z důvodu jak profiling funguje! Myslim tim právě, že jsou dělané s jinou kytarou atd.
A jako ,že by jste potom si posílali presety mezi sebou a Kemper by z toho měl jen peníze za přehrávač ale ten geniální patent profilingu by jste vlastně používali zadarmo.
Prostě neideálnější použití Kemperu je vzít svoji kytaru a jít si naprofilovat vlastní presety.
Je , ale pravda, dneska už komerčni výrobci profilů prodávají opravdu univerzální profily.
P.s.
Chlapi , to je klasická ukazka toho jak jsme se naučili nakupovat levně u Větví nebo auta v bazaru a jste patý majitel.Hlavně ,že mám BMW.
Tak předně - trošku vychladni, nevím, na koho byla mířená poslední narážka (nejsem si jist, jak si mám vztáhnout oslovení "chlapy") a netuším, co jsi tím chtěl říct...
Nikde jsem neřekl, že cena Kemperu není přiměřená, to podle mě je, ale rozhodně není nijak extra nízká. Zkrátka Kemper není levný. Ale má opravdu velkém možnosti, kterým ta cena odpovídá.
Taky by sis měl trochu nastudovat, jak Profiling (jestli se nepletu, tak je to vlastně nějaká varianta konvoluce) funguje. Do profilu se ti opravdu nepromítne tvoje kytara a tvoje ruce (ostatně jak by mohly? Vždyť se od sebe odečítá signál na vstupu zesilovače a na výstupu, ať už sejmutý mikrofonem, nebo třeba vzatý z FX sendu zesilovače, preampu...). Naopak, výhoda profilingu by měla být právě v tom, že se profil chová téměř identicky jako reálný zesilovač, včetně dynamických reakcí a nuancí, takže by měl na různé kytary reagovat stejně přirozeně jako reálný zesilovač.
Ani nechápu, jak by se do profilu měla promítnout kytara a tvoje ruce. Jako že by jinej hráč zněl jako ty a profil udělanej se stratem by zněl jako strat i kdyby se hrálo na Les Paula?:-)
teď k tomu přehrávači profilů - říkáš, že základní princip Kemperu je v tom, udělat si vlastní profily. Nicméně sám Kali cenu zdůvodňuje tím, že za ty peníze nekoupí ani Diezela, ani Mesu. Takže mu stejně jde o to, získat profily aparátů, který nemá a nikdy mít nebude. To znamená profily vytvořené nějakou třetí stranou. Ostatně, nemyslím si, že by hlavní využití Kemperu spočívalo v tom, že si sejmeš svoje vlastní aparáty (tzn. uděláš si vlastní profily) a jenom nahradíš těžkou hlavu lehkým Kemperem.
No a že jsou aktualizace, vylepšení a opravy firmwaru zdarma, to by jaksi měl být standart, ostatně, aktualizace firmwaru a ovládacího softu mám zadarmo i u Behringeru a jejich digimixu XR18.
Jinak já Kempera nemám, ani po něm netoužím, jsem se svým gearem spokojenej a nijak nesnižuju jeho kvality, chápu i tu vyšší cenu (a myslím, že je oprávněná, ale zkrátka není nízká, rozhodně bych neřekl "skoro zadarmo"). Dokonce na rozdíl od tebe i vím, jak zhruba funguje ten profiling a ta technologie se mi líbí. A uvědomuji si, že gró je v profilech vytvořených třetí stranou, ale zkrátka tvůj příspěvek nedává moc smysl...jen jsem chtěl vyjádřit, že chápu, že někdo by mohl chtít trochu osekanou, třeba nějak omezenou, ale levnější variantu Kempera...někdo by si třeba mohl říct, že nepotřebuje efektovou jednotku, ekvalizér, boost a další fičury navíc, který zmiňuje Kali, ale touží primárně po profilingu
Nikde jsem neřekl, že cena Kemperu není přiměřená, to podle mě je, ale rozhodně není nijak extra nízká. Zkrátka Kemper není levný. Ale má opravdu velkém možnosti, kterým ta cena odpovídá.
Taky by sis měl trochu nastudovat, jak Profiling (jestli se nepletu, tak je to vlastně nějaká varianta konvoluce) funguje. Do profilu se ti opravdu nepromítne tvoje kytara a tvoje ruce (ostatně jak by mohly? Vždyť se od sebe odečítá signál na vstupu zesilovače a na výstupu, ať už sejmutý mikrofonem, nebo třeba vzatý z FX sendu zesilovače, preampu...). Naopak, výhoda profilingu by měla být právě v tom, že se profil chová téměř identicky jako reálný zesilovač, včetně dynamických reakcí a nuancí, takže by měl na různé kytary reagovat stejně přirozeně jako reálný zesilovač.
Ani nechápu, jak by se do profilu měla promítnout kytara a tvoje ruce. Jako že by jinej hráč zněl jako ty a profil udělanej se stratem by zněl jako strat i kdyby se hrálo na Les Paula?:-)
teď k tomu přehrávači profilů - říkáš, že základní princip Kemperu je v tom, udělat si vlastní profily. Nicméně sám Kali cenu zdůvodňuje tím, že za ty peníze nekoupí ani Diezela, ani Mesu. Takže mu stejně jde o to, získat profily aparátů, který nemá a nikdy mít nebude. To znamená profily vytvořené nějakou třetí stranou. Ostatně, nemyslím si, že by hlavní využití Kemperu spočívalo v tom, že si sejmeš svoje vlastní aparáty (tzn. uděláš si vlastní profily) a jenom nahradíš těžkou hlavu lehkým Kemperem.
- jak to, že zadarmo? Přece bys tu "osekanou" variantu Kempera tak jako tak musel koupit a tím jim zaplatit. I teď z toho má přece Kemper peníze jenom jednorázově při koupi (pokud si teda vyrábíš vlastní profily)NSWC píše: Kemper by z toho měl jen peníze za přehrávač ale ten geniální patent profilingu by jste vlastně používali zadarmo.
No a že jsou aktualizace, vylepšení a opravy firmwaru zdarma, to by jaksi měl být standart, ostatně, aktualizace firmwaru a ovládacího softu mám zadarmo i u Behringeru a jejich digimixu XR18.
Jinak já Kempera nemám, ani po něm netoužím, jsem se svým gearem spokojenej a nijak nesnižuju jeho kvality, chápu i tu vyšší cenu (a myslím, že je oprávněná, ale zkrátka není nízká, rozhodně bych neřekl "skoro zadarmo"). Dokonce na rozdíl od tebe i vím, jak zhruba funguje ten profiling a ta technologie se mi líbí. A uvědomuji si, že gró je v profilech vytvořených třetí stranou, ale zkrátka tvůj příspěvek nedává moc smysl...jen jsem chtěl vyjádřit, že chápu, že někdo by mohl chtít trochu osekanou, třeba nějak omezenou, ale levnější variantu Kempera...někdo by si třeba mohl říct, že nepotřebuje efektovou jednotku, ekvalizér, boost a další fičury navíc, který zmiňuje Kali, ale touží primárně po profilingu
Omlouvam se, Pane Placka, že se Vás dotklo oslovení ,,Chlapi" Nemůžu poznat orientaci podle nicku.
A o profilování asi nic nevíte, protože na kytaře záleží.
Po první fázi ,kdy Kemper vysílá do ,,real ampu'' nějaké signály (bílý šum a pod.), musíte udělat fazi 2 ,,refine'' kdy musíte hrát na kytaru, doporučené jsou akordy po cele délke hmatníku, aby Kemper analyzoval signál na výstupu znova.Až potom je hotový.
Samozřejmě je rozdi, jestli hrajete na Tele se singlama nebo LP s EMG !
Samozřejmě se nemusí dělat ,,refine'' a jsou profily trochu univerzálnější, ale to je diskuse i na of.foru.
Když budete hrát se singlama na profil dělaný s LP EMG na třeba ,,Englu'' a ještě podlazenou kytarou, tak to opravdu bude hrát divně.
Nevím jestli by měl Chris Kemper radost z porovnáním s konvolucí ale nechci machrovat jak to funguje, protože o tom nic nevím.
P.s.
Asi zůstanu raději na of. foru Kemperu, kde je debata trochu konstruktivní a vědí tam o čem mluví.Tam to má trochu smysl.Omlouvám se, že jsem narušil Vaší debatu.
A o profilování asi nic nevíte, protože na kytaře záleží.
Po první fázi ,kdy Kemper vysílá do ,,real ampu'' nějaké signály (bílý šum a pod.), musíte udělat fazi 2 ,,refine'' kdy musíte hrát na kytaru, doporučené jsou akordy po cele délke hmatníku, aby Kemper analyzoval signál na výstupu znova.Až potom je hotový.
Samozřejmě je rozdi, jestli hrajete na Tele se singlama nebo LP s EMG !
Samozřejmě se nemusí dělat ,,refine'' a jsou profily trochu univerzálnější, ale to je diskuse i na of.foru.
Když budete hrát se singlama na profil dělaný s LP EMG na třeba ,,Englu'' a ještě podlazenou kytarou, tak to opravdu bude hrát divně.
Nevím jestli by měl Chris Kemper radost z porovnáním s konvolucí ale nechci machrovat jak to funguje, protože o tom nic nevím.
P.s.
Asi zůstanu raději na of. foru Kemperu, kde je debata trochu konstruktivní a vědí tam o čem mluví.Tam to má trochu smysl.Omlouvám se, že jsem narušil Vaší debatu.