EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
jastud

Re: EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-

Příspěvek od jastud »

Jedna možnost je tohle: http://hudebnibazar.cz/prodam-kytaru/ID919853/ Vzhledem k upgrade snímačů mi to připadá jako slušná nabídka, navíc to vypadá jako kytara z řady Icon, což by měly být nástroje o trochu lepší než standardní řada Vintage.

Druhá možnost (tu bych bral já): http://hudebnibazar.cz/vintage-v100gt/ID925282/ opravdu hezký nástroj, nicméně pro někoho by mohly být nevýhodou snímače P-90. Přeci jen nedávají tak hutný zvuk jako klasické humbuckery.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Kytara -> dárek -> narozeniny –> tj. překvapení = 100% spokojenost oslavence kytaristy obvykle nezafunguje. Pak vznikají na bazarech inzeráty obsahující hesla: nevhodný dárek.
Ale jsou vyjímky, samozřejmě. 8)
kunec

Příspěvek od kunec »

Tak nějak. Jak znám moji ženu, kytaru by mi koupila úplně jinou, než bych si přál. Naštěstí se o to ani nepokouší

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

wikxzen píše:Kytara -> dárek -> narozeniny –> tj. překvapení = 100% spokojenost oslavence kytaristy obvykle nezafunguje. Pak vznikají na bazarech inzeráty obsahující hesla: nevhodný dárek.
Ale jsou vyjímky, samozřejmě. 8)
Souhlas, napadlo mě to samé, ale nakonec jsem to vůbec nenapsal- protože:

Jako začátečník bude rád, že dostal vysněnou elektriku (ještě když upřesnil, že se mu líbí LP). Navíc je to nákup z bazaru, takže případná ztráta může být i 0Kč. Osahá si to a pak uvidí dál.
Můžeš namítnout, že se mu nebude líbit, na druhou stranu si představ sám sebe, když by sis přál elektriku a někdo by ti nějakou koupil jako překvapení? Většina lidí, a já jsem mezi nimi, by byla neskutečně rádi, ikdyž by to nebyla přesně ta kytara z toho obrázku, na který koukali.
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Tohle nebude ten špatný případ, jak to tak vypadá. Dárkyně se v tomto případě zjevně orientuje v problematice, takže za mně směle do toho. Se samotným výběrem už moc neporadím, s LP nemám zkušenosti.
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
torst

Příspěvek od torst »

Vintage je špička mezi lacinejma a odsudky Epi jsou přehnané.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Bejk píše: Pokud hraje Nirvanu, tak LP není zrovna zástupce tohoto zvuku, nicméně zahrát se to na něj bez problémů dá a pro začátek to bude naprosto v pohodě.
Mno bylo tam "Nirvanu a jiné podobné komerční věci" tak já si pod tím představím pecky z devadesátek třeba i SNR a Slash je právě LP hráč, tak proč ne.
LP je IMO hodně univerzální nástroj osobně dávám sice přednost méně "učesaným" kytarám typu SG Strat Tele.. ale i to LP má hodně co do sebe. Vintage mají rozhodně dobrý poměr cena/kvalita Epi bych zase tolik neodsuzoval, spíš bych byl hodně opatrný u levnějších řad.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

kunec píše:Tak nějak. Jak znám moji ženu, kytaru by mi koupila úplně jinou, než bych si přál. Naštěstí se o to ani nepokouší
Jsou ale i manželky odvážné, známému žena koupila černé LP ESP-Ltd za 25.000 a byl spokojený :lol:

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Pokud tazatel/ka píše,že chce pro manžela LP,tak rozhodně nebude kupovat superstrat.....
kunec

Příspěvek od kunec »

martina72 píše:
kunec píše:Tak nějak. Jak znám moji ženu, kytaru by mi koupila úplně jinou, než bych si přál. Naštěstí se o to ani nepokouší
Jsou ale i manželky odvážné, známému žena koupila černé LP ESP-Ltd za 25.000 a byl spokojený :lol:
Neboj. Moje žena ví Obrázek

Sent from my iPhone using Tapatalk
BangTheGang
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/bangdagang

Příspěvek od BangTheGang »

Hoj, zneužiju trochu tohle téma při výběru 2. kytary.. Nejsem uplně začátečník, hraju asi 4 roky a rozpočet bych měl kolem 7000,-. Chci superstrata a jediná podmínka je - bez tremola. Dost mi sedly Ibanez Wizard krky, mám dost dlouhý a hubený prsty a naopak krk u svýho LP mi moc nesedí..nebo sedí, ael na uplně jinou hru.. Corty a LTD mívají taky spíš blíž k tomu LP ne ?
Vyhlídl jsem si :
RGR 321 EX
RGR 421
RGR 721
RGA 32
RGA 42
RGA 121
721 a 121 jsou cenově trochu jinde, ale kdyby se vyplatilo pošetřit tak to udělám, ale když jsem to procházel celkově mi tyhle modely přišly celkem stejný, 721 je akorát lípa asi jediná a rga mají aktivy, ale myslim že to bude asi srovnatelný, libi se mi celkem jak INF tak ty aktivy... Takže hlavní rozdíl kvalita zpracování? Vyplatí se tolik přišetřit? Seděla mi dost i 32, tak si říkám proč brát 3x dražší 121.. Nebo kdybyste měli nějakej tip na jinej model, budu rád. Ještě jsem narazil na S-kovou řadu, ale mají jinej krk, nehrál jste na to někdo? k čemu by se to dalo přirovnat ?
torst

Příspěvek od torst »

Spíš obesněji - Cort ani LTD jsem neměl, ale předpokládám, že u superstratů typu Ibanez budou krky podobně tenký a plochý.
Z těch Ibanezek bych si vybral mahag. tělo. Pokud jde o profil krku, je to hlavně otázka zvuku ! Mám taky několik IB, a nejlíp se hraje na 550/570, to je úplný párátko. Ale zase s ním zaniknu v kapele. Teď se mi to potvrdilo, vzal jsem si ho na zkoušku jednoho reunionu, schválně, abych nedominoval, a kolega s Epi LP Special za pár korun mě skoro vymazal. Na domácí hraní, studio a pod. jsou IB bezva, ale u live je potřeba mít na paměti kontext.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Ahoj, měl jsem S320 a teď mám S670, tělo mahagon, krky mají obě Wizard II, hodně plochý radius, 22 pražců, příjemné kytarky, pohodlné na nošení, pocitově "menší" ale nikoli na úkor zvuku či hratelnosti.
Ty RGčky by měly mít (podle roku výroby) myslím profilem stejné krky jako S-ka, cca do 2010 Wizard II, pak Wizard III. Jen s 24 pražci. Snímače dtto, stock Ibanez, ale zvukově OK.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

torst píše:Spíš obesněji - Cort ani LTD jsem neměl, ale předpokládám, že u superstratů typu Ibanez budou krky podobně tenký a plochý.
Ibanez krky jsou většinou o něco málo tenčí a plošší, ale ta charakteristika je podobná, pokud se člověk u Cortů a LTD kouká na srovnatelné nástroje. Samozřejmě třeba Cort M mají už jiný profil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
BangTheGang
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/bangdagang

Příspěvek od BangTheGang »

Díky díky, už mi doma leží RGA 42 :) Zkoušel jsem Cort KX a ten krk byl trochu podobnej, ale ten ibanez mi sedl víc. Jinak s těma Skama jsem to spletl no, koukal jsem na myslim SZ což je zase jiná řada, Ska zase měly myslím tremolo, tak jsem vzal tuhle, když byla možnost :)
torst

Příspěvek od torst »

dobrá volba. nová nebo bazar?
Drazer

Příspěvek od Drazer »

Chci si koupit el. kytaru. (cca 5000,-) Preferuji tvrdší metal. U kytar typu Superstrat se píše, že jsou určeny zejména na tvrdší hudbu - platí to obecně nebo i tohoto typu záleží na výrobci, řadě, použitých snímačích a pod.? Abych po koupi Superstrata nezjistil, že daný model je určen spíše na jiné využití, než (tvrdší) metal.
Nebo dle čeho se orientovat?

Dál mám obecný dotaz na kontrolu krku kytary - vrtule. Prohlížel jsem kytaru zleva zprava a nějak jsem nenašel správný pohled, abych viděl jestli je krk rovný nebo ne. Pokud se dívám přes kobylkové kameny, tak nejsou stejně vysoko. Pohledem od hlavy si také nejsem jistý jestli je v rovině nebo ne - máte nějakou "vychytávku"?
Dík
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Typ kytary určitě necharakterizuje styl hudby, pro který je daná kytara určená. Charakter tónu určuje především její konstrukce, proto je třeba si rozmyslet, co od kytary očekávám a podle toho vybrat.
Doporučil bych projít FAQ, tam je všechno popsané dostatečně srozumitelně.

Nejlepší je se dívat směrem od hlavy ke kobylce a sledovat pražce, ne struny s nulákem, to může zmást.

Krk do vrtule:

Rovný krk:
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
torst

Příspěvek od torst »

Krk je potřeba ohlídat, já se dívám spíš od kobyly, ale to je jedno. V určité mezi zkroucení nevadí, pokud jsou basové struny výš a tenké níž.
Na metloš jsou obecně lepší superstraty. Poslední dobou jsou populární i modernizovaná SGčka, ale to není můj obor.
U superstratů je především právně vybrat profil krku (tloušťku v průřezu), což má hlavní vliv na zvuk kytary. Rozhodnout se vzhledem k obsazení kapely a stylu. U více kytar může být tenčí krk (subtilní, jemnější ale barevný zvuk.) Je-li v kapele jen 1 kytara (muj případ), je lepší hrát na pádlo s tlustým krkem a objemným zvukem. Např. Les Paul, i když ten mi přijde na HM zas moc kulatej, středovej.
Tahle by nemusela být zlá : http://hudebnibazar.cz/kytara-ibanez-rg321mh/ID940650/
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Tvar kytary je celkem lhostejnej, ale za čas budeš třeba chtít zkusit jiný styl a pak budeš s kytarou typu warlock vypadat divně. Proto doporučuju univerzální a zaběhlé tvary superstrat, Les paul. A co se týká metalu potřebuješ kytaru s humbuckerem u kobyly.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“