Blackstar Artisan 15

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Bearder

Blackstar Artisan 15

Příspěvek od Bearder »

Ahoj,

mám kombo Blackstar Artisan 15 a je neskutečně hlasité, mám tam repro Cel V30 60w, myslíte si že když tam dám Celestion Greenbacka 20w anglii že bude skok v hlasitosti kde ho budu moct víc vytočit? oba 16ohm

případně nějaký nápad jak ho vytočit na ten krásný crunch který z něj leze. Hraju ho prakticky na čistotu a nakopávám krabičkou.

díky
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Tube Guru
Odborník

Re: Blackstar Artisan 15

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jak velkým poklesem hlasitosti se prakticky projeví použití reproduktoru s citlivostí o 2dB nižší nelze až tak přesně popsat, ale jisté je, že bude kombo vážit o 1,1kg méně :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

ugh no tak to je taky dobrá zpráva :D takže není důležitá watáž 60w/20w ale citlivost repra? Aha
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Dovolený příkon repra (wattáž) udává jen kolik W reproduktor snese bez újmy. Moc vypovídající to i tak není, protože každá firma si stanovuje svoje podmínky měření.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Na jakou hlasitost to potřebuješ utlumit? Trochu zeslabit v rámci zkušebny nebo výrazně do pokoje? Hlasitost V30/greenback není až takový rozdíl, někdo říká, že to ani nepoznáš. V rámci zkušebny by to mohlo pomoct spolu s otočením někam "do zdi". Pokud to chceš utlumit do pokoje, tak můžeš zkusit nějaké staré širokopásmové repro s velmi nízkou citlivostí nebo brzdu. Obojí se ale na zvuku projeví i jinak než hlasitostí.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Máš to kombo z druhé ruky? Z továrny by tam měl totiž být GB, ne? Pokud jo, tak zkus třeba kontaktovat bývalého majitele, jak se změnila hlasitost, když měnil GB za V30.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Hlasitost potřebuju do zkušebny, na 1/4 výkonu na 5w hravě přeřvu kapelu. Ale když jsem měl Marshall Class 5 tak ten nestačil dělat čistý tón, Artisan to umí bez problému, jen ho zase nemůžu vytočit na jeho nakřápnutí, dnes budu zkoušet ABLAX rozdělovač od Widary který sice není atenuator ale dovolí mi střídat mezí prvním a druhým kanálem tohoto komba s případným štelováním hlasitosti což by bylo supr kdybych dokázal nakřápnout oba kanály a jen jeden ukrotil volumem.

viz : http://www.widara.com/cs/ablax

škoda že se u nás nedá sehnat weberův micromass pro 15w amp...

kombo mám nové s V30 a jde ještě sehnat, jinak je s greenbackem.
jinak už jsem na bazaru koupil onoho greenbacka z anglie kterej tam artisan dává a uvidím co se bude dít :) prej se víc pro artisan hodí.

Jinak kombo hraje neskutečně, samá chvála.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Weber Micro Mass by ti mohl být málo.
Ted Weber píše:Amplifiers are generally designed to operate clean, and most manufacturers specify the output power as clean power. When you run the amp full blast, the output devices actually become more efficient because distortion is not considered. Under those conditions, the amp may be capable of putting out as much as 50% more power than its rated clean power. Be aware of that when choosing an attenuator, because the idea of using an attenuator is to run the amp full blast into power tube distortion and then controlling the level going to the speaker. If you are going to dime a 50 watt amp, you should choose a 100 watt attenuator.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Artisany se dělaly i s V30, prodával se o něco levněji než s tím G12M Heritage.

G12M je určitě tišší a kapelou tolik neprorazí, takže pro hraní s kapelou, pokud chceš být tišší, je to fajn. Doma ten rozdíl moc nepoznáš - myslím hlasitost. Zvukový rozdíl tam samozřejmě je, pokud se ti to teď líbí s V30, tak se ti to nemusí vůbec líbit s Greenbackem... nebo taky můžeš přijít na to, že se ti to vlastně dřív vůbec nelíbílo až tam dáš ten Greenback :)

Ta krabička od VIdery pravděpodobně funguje podobně jako Volume na kytaře, tak od toho nějaké zeslabení zvuku při zachování zkreslení nečekej. Z těchto aparátů se dělá "dvoukanál" dost blbě - jeden takový mám doma a Artisana 15 jsem měl před lety taky...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ještě k těm brzdám. Mrkni na yt na tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=i770M9pM0_k

Na konci je i porovnání toho, jak která brzda "mrší" zvuk. Docela to vysvětluje to, že jsem odporové brzdy vždy nesnesl... Pokud bych se měl vážně zabývat nějakým úlumem mých aparátů, tak to vidím např. na tu brzdu od Fryette, popř. se vydat jinou cestou jako např. totální útlum přes brzdu Shure a linkáč z ní přehnat přes nějakou věc s impulsy přímo do PA. To s tím Shurem je spíš na koncertování/nahrávání, na doma by byl lepší ten Fryette. Ani jedno řešení není zrovna levné... :)
Bearder

Příspěvek od Bearder »

ABLAX od Widary samozřejmě funguje jen jako volume poťák na kytaře a to jsem měl v úmyslu použít tak že oba kanály vytočím za půlku aby se oba nakřáply (jednomu to jde o poznání snadněji) a pak jeden z nich ABLAXem snížím na správnou hlasitost abych ho vyčistil no a pak už jen mezi nima přepínám z cleanu do dirty a případně dirty dokopnu krabkou, mám na to tři parádní, Dark Matter od TC, Soulfood a East river od EHX.

Greenbacka vyzkouším hlavně abych zjistil proč ho tam blackstar rád osazuje.

Amp mám stále jen na 5w modu, 15w je pro mě ještě o skok hlasitější.

Jako teď se mi s kombem zvuk prořezává výborně a jsem "všudypřítomný", s greenbackem půjde prej zvuk více do vintage což bych i chtěl, ale priorita bylo moct vytočit volume aparátu více při stejné hlasitosti abych na druhém kanále vytvořil crunch. Příjde mi velká škoda když tam je tolik lamp používat jen jeden kanál a lampy pro druhý nechat jen tak tavit.

Jinak zvuk obou kanálů je výbornej ale na nižšší hlasitosti přepínat mezi dvěma clean mi příjde bezpředmětné když na to by mi stačil jednokanál s ekvalizérovou krabičkou. Já si zkrátka bláhově myslel že to bude už akorát, že nebudu tolik řvát do kapely a nad půlku řvu neskutečně moc.

Otočením komba je to lepší ale taky nedostatečné. Když jsem ho otočil do gauče tak už to bylo ono ale zase jsem slyšel zvuk pod dekou :)) už koukám po attenuatoru co se válí na bazaru od firmy SPL. Myslíte že do toho mám jít radši než do HOT brzdy?

Ještě bych doplnil že jsem měl Marshall Class 5, Marshall Haze 40, Tubemeistera 18, Eggnater Tweakera, Blackstar HT50, Randall 40W i Ibanez TSA15. Zvuk Blackstaru je pro mě nejlepší a už bych u něj rád zůstal ale kroutím hlavou jak je možné že někdo točí tenhle aparát bez problému na zkoušce na max a je slyšet zpěvák.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Bearder píše:Už koukám po attenuatoru co se válí na bazaru od firmy SPL. Myslíte že do toho mám jít radši než do HOT brzdy?
SPL brzdu neznám a neměl jsem. Vzhledem k ceně by už mohla být jinde. Pokud bys chtěl brzdu prozatím vyzkoušet, tak se dnes objevila na bazaru brzda od Widary. Jestli je funkčně v pohodě, tak je 1000 Kč dobrá cena. Používal jsem ji na drobné dobrždění a posloužila. Oproti Hotovi si podle mě lépe přizpůsobíš útlum, je plynulejší.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Ale to přeci není brzda, je to jen volume potenciometr jak tady všichni tvrdí a to už mám v tom ABLAXu.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Já tedy nejsem moc technicky zdatný, ale podle mě Widara Power Brake (jen tahle krabice) opravdu brzda je, na rozdíl od ostatních krabiček tohoto výrobce.
Oficiální stránka výrobce mě o tom také utvrzuje.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Tak jsem kontaktoval prodejce a prej je to brzda tak sem to koupil a pak sem napíšu jak si to s Artisanem poradí.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Před použitím si tu brzdu pro jistotu zkontroluj. Už se tu jednou řešila Widara Power Brake, která po koupi na bazaru nebyla zcela optimálně připravena do akce.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Ale zkontrolovat jak? rozšroubovat a podívat se jestli sou všechny drátky zapojeny nebo co myslíš?
José

Příspěvek od José »

Přesně tak, někdo tu měl kdysi v ní upadlý drátek...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Řešilo se to tady. Šance, že by se to opakovalo, je asi minimální, ale jistota je jistota. :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak greenbacka jsi koupil ode mě a já ho používal právě s artisanem :) Pro ten zesilovač asi není lepší volba. Jinak používat přepínání na 5w dle mě moc nemá smysl. Hlasitost to nesnížilo a zvuk šel do kytek... Raději nechat na 15 a použít nějakou nakopávací krabičku. Co se týče brz, má smysl jí do něčeho lepšího. Wydaru jsem nezkoušel, ale HOT je slabota (ale za ty prachy samozřejmě super). Tady najdeš nějaké mé dojmy z poměrně dlouhého testování THD a weber brzdy právě s artisanem a greenbackem.

komba-zesilovace-reproboxy/vykonove-brz ... er#p672392
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“