Výběr modelingového komba - Peavey, Fender, Vox

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Static1

Re: Výběr modelingového komba - Peavey, Fender, Vox

Příspěvek od Static1 »

Projdu si to... přesně takové rady jsem potřeboval.. nějaký výběr z těch milionů možností.. díky
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Samozřejmě možností je spousta, když by tě zaujalo něco, co jsem nejmenoval, hned se ptej.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, modeling je sice dobrá hračka, ale jako všechny hračky dřív nebo později omrzí. Dle mého názoru se žádný modeling nevyrovná dobrému elektronkovému zesilovači a nic víc není potřeba :) . Kdybych vybíral z Bejkovy nabídky, bral bych buď Blues Juniora nebo Laney VC15-110.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Záleží opravdu na osobní preferenci, jednoduchému vyzkoušení v hudebninách se sebedelší popis a ukázky na webu nevyrovnají. Zdůvodnění svého výběru by měl člověk hledat především podle svého ucha a ne jen ve značce anebo veřejných ohlasech.

V případě jednokanálových aparátů (těch bude do 10 tisíc většina) bych doporučoval zaměřit se i na to, jaký průběh má Gain - jestli začíná kreslit už v první třetině dráhy, nebo je náběh znatelný až na cca 12 hodině a dál (i v závislosti na kytaře a snímačích). A znovu - jaká barva zvuku a jeho způsobu nakreslení se člověku líbí.

Champ XD/X2 bych s dovolením z hledáčku vypustil (alespoň osobně) - byť je to celolampa, tak když už modeling, tak určitě ne na otočné kolečko přímo na panelu... Člověk by stejně skončil u jednoho zvuku, takže by se jen potvrdilo známé tvrzení klasika: "Čím víc funkcí zařízení má, tím méně jich využíváme..." :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Lampy prosím řešte v patřičném vlákně, např. komba-zesilovace-reproboxy/kombo-na-dom ... 21963.html.
Díky.
Static1

Příspěvek od Static1 »

Díval jsem se na HUGHES & KETTNER Tubemeister 18 Twelve.... jen ze zvědavosti líbí se mi brzda výkonu ale je asi dost velké a na bazarový jsem ani nenarazil...v nabídce je Switchblade, ale neznám rozdíl mezi Tubemeister a switchblade...
cid

Příspěvek od cid »

Ahoj Static1 a spol. Právě k tomuto tématu jsem se před pár dny zde zaregistroval a chci si zahrát pro radost ve dvou (midi) a asi se zpěvačkou. 30 let jsem muzicíroval a posledních 10 let jsem z pracovních důvodů nemohl hrát a tak se k hudbě rád vracím, zatím doma. Moje poslední aparáty JCM800 kombo 1x12, JCM900 2x12 a Laney 30W 2x10, perfektní komba. Teď jsem lítal po Praze a šel po malém lampáči a zde jsou moje dojmy. JEDNÁ SE O MOJE POCITY A Z MÉ STRANY JDE O KONZULTACI, tak mě nekamenujte:)), k modelingu se dostanu na konci, tak snad nejsem OT.
Marshall serie DSL - je tam M slyšet, ale zvuk je vykuchaný, uječený. Pravděpodobně určeno pro moderní hi-gain, aby se neslévaly tóny a nebyla to koule - nebrat. Marshal JVM a VOX AC30, to jenom abych si vzpomněl, jak to má hrát. Nádhera, ale velké, těžké, potřebuji sotva pětinu jejich výkonu a musíme se vejít do feldy kombíka - nebrat. V "nejmenovaném":)) obchodě mně dal prodavač lampu Blackstara HT5 (dělají i verzi metál -pro nás nebrat) a to je Mazel. Dvoukanál, lampy, příjemný digi hall mně nevadil, (naopak, nebudou řvát pružiny až o něj brknu s pivem:)) žádná echa, flangery a podobné pro MNE przniče zvuku. Dynamika, sametové zkreslení, nádherně vrčí a má emulovaný výstup do mixu, na YT to někdo předváděl a dobré, odpadne snímání mikrofonem, stojánek, což jsou další krámy. Trandy, hybridy a modelingy jsem obcházel. Na YT jsem ale narazil na Kemper a to mně odpadla čelist. Už umí simulovat lampy a hooodně dobře, ale Kemper, pedál a asi aktivní odposlech je 60-70K, tak nic pro amatéry, ale kouknul jsem na LINE6 (jenom na youtube, sluchátka Koss Porta pro) - zkreslení mně nesedí, zrovna tak modelingy VOXy, Fendery atd. Čistou kytaru udělali dobře už i dříve, jde o zkreslení. Zaujal mě tento odkaz
https://www.youtube.com/watch?v=wkx0iV4PwtE
Na panelu modelingu Blackstara je tlačítko TVP (zkratka - hraje jako lampy). V první půlce předvádí zvuky bez TVP, ve druhé jej zapne, tak tohle ano, to ještě vyzkouším. Pozor, pedál se dokupuje a je to cca 2,5 až 5000 Kč.
Nemám zkušenosti z modelingovými "kombajny" na podlahu, děkuji za případné doporučení, to by také nebylo špatné řešení - aktivní odposlech, pustit si do toho i zpěv .....
jastud

Příspěvek od jastud »

A jaká je vlastně otázka?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Anvil

Příspěvek od Anvil »

Static1 píše:Díval jsem se na HUGHES & KETTNER Tubemeister 18 Twelve.... jen ze zvědavosti líbí se mi brzda výkonu ale je asi dost velké a na bazarový jsem ani nenarazil...v nabídce je Switchblade, ale neznám rozdíl mezi Tubemeister a switchblade...
Tubemeister 18 jsem měl a musím říct, že jsem byl velmi spokojen.
Měl jsem i Rolanda 30 XL tuším, měl jsem Mustanga, mám Voxe VT 20+. Z těchto tří nejlepší asi Mustang (můžeš díky Fuse čarovat s presety) a Roland. Vox za mne nic extra, mám ho doma, ale stejně doma přes combo až na výjimky prakticky nehraji (ten zvuk je oproti tomu co mám ve zkušebně natolik horší, že mne neba).

Tubemeister je oproti modelingům někde jinde zvukově. Je lampový (ano, vím, má op amp :) ) Díky vestavěné brzdě na 0, 5, 18 W se dá hrát i doma, stejně tak jako utáhne rozumného bubeníka ve zkušebně (na čistý velmi rozumného :) ). Navíc má red box přímo do PA a tu výhodu, že je velmi lehký. Takže pokud by byl na bazaru za rozumné prachy, neváhal bych si o něco připlatit. Samozřejmě i vyšší verze tubemeistera mají stejnou brzdu, vyšší výkon k tomu, ale už nejsou tak lehoučké.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
cid

Příspěvek od cid »

Jsem se špatně "vymáčknul" - rád bych věděl, jaké mají uživatelé zkušenosti s modelingovými komby Blackstar řady ID TVP, na živo jsem to neslyšel. Největší prodejci je mají jenom skladem v e shopech - jde mně o Prahu. A ještě kombo Blackstar HT 5, které je zatím můj favorit a chci je mít otočené na sebe, zda nezačne na clean kanálu brzo kreslit, abych jej slyšel i když je společnost "velmi veselá" a jede do toho i větrák :mrgreen: a vedle hlavy zpěvová bedna. Možná by byla lepší HT20 Studio, ale když ten "mrňous" se mně tak libí :roll: Kombajn už ne, co se mně zvukově líbí, to se nelíbí manželce :D Děkuji za odpověď.
hoffik

Příspěvek od hoffik »

dobrý den. chtěl bych se zeptat na názory na modelingová komba :) momentálně se rozhoduju mezi Vox VX II,Line 6 spider IV 30 (nebo 75) a Fender Mustang V2 (myslim že 40w) kombo by bylo hlavně na doma. nemam rád efektový krabičky takže bych to měl všechno v jednom a kdyby bylo potřeba potřebuju s tim ozvučit malý klub což by mělo být v pohodě. o line 6 a fender názor víceméně mám ale co ten vox ? co si o něm myslíte ? :)
torst

Příspěvek od torst »

Tyhle něci neznám, takže jen obecne : Ač nemám moc rád Line6, její politiku, v těch modelacích je prověřená a sah bych asi po ní.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jastud

Příspěvek od jastud »

Dobré srovnání modelingvých komb. Já bych šel do toho mustanga.

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

hoffik píše:dobrý den. chtěl bych se zeptat na názory na modelingová komba :) momentálně se rozhoduju mezi Vox VX II,Line 6 spider IV 30 (nebo 75) a Fender Mustang V2 (myslim že 40w) kombo by bylo hlavně na doma. nemam rád efektový krabičky takže bych to měl všechno v jednom a kdyby bylo potřeba potřebuju s tim ozvučit malý klub což by mělo být v pohodě. o line 6 a fender názor víceméně mám ale co ten vox ? co si o něm myslíte ? :)

Mám doma Fender Mustang I V2 ,syn to má v pokoji a je to dobrý aparátek na doma.Nastavení na PC,možnost stažení nastavených presetů z netu a pod.Za mě Fender ...
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Za mě taky fender Mustang. Mám doma jedničku a naprostá spokojenost
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

Taky mam Mustang I V2 a na doma uplna parada. Moznosti nastaveni nespocet, funguje jako zvukovka (takze nahravani/hrani pres PC s nizkou latenci mozno primo pres tenhle aparat), ma aux in pro hrani podkladu z PC/prehravace, vystup na sluchatka pro vecerni brnkani....Pokud bys to chtel na hrani na zivo, tak se delaji i silnejsi verze (III ma tusim 100W a ma i efektovou smycku a display pro prehlednejsi ovladani mimo PC).
hoffik

Příspěvek od hoffik »

já pořád nevim co ... fender se mi líbí díky usb, line 6 zas díky lepšímu footswitchi díky kterýmu má kvákadlo .. a vox se mi líbí protože je to vox :D asi sjedu do kytar.cz si je vyzkoušet a uvidim :)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

hoffik píše:já pořád nevim co ... fender se mi líbí díky usb, line 6 zas díky lepšímu footswitchi díky kterýmu má kvákadlo .. a vox se mi líbí protože je to vox :D asi sjedu do kytar.cz si je vyzkoušet a uvidim :)

Tak to asi bude to nejlepší co uděláš,nakonec Tě musí přesvědčit ten aparát sám :-)
Přeji Ti úspěný výběr :-)
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Já jsem kupoval kombo pouze na domácí hraní s důrazem na možnost nahrávání pokladů a jamování. Proto jsem hledal na bazaru SpiderJam (což je v podstatě spider 75 s looperem) a do cca 2 měsíců se mi ho podařilo sehnat za 5500, nový bych nekupoval, ale za tu cenu je zlatý. Tím chci i říct to, že výhodná cena může ospravedlnit i jistý kompromis (samozřejmě se bavíme o aparátu na zkoušení). S tím co mám jsem ale nadmíru spokojen.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
hoffik

Příspěvek od hoffik »

o tom jamu jsem taky dost přemejšlel ten sem i také líbí tak taky přemejšlím že si počkam na nějaký bazarový kousek :) ale asi hned jak po vánocích otevřou zajedu do kytar a budu zkoušet :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“