Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od Bummer »

Mně tohle přijde jako pištění někoho, kdo nechce přijít o jistý punc exkluzivity daný vyšší cenou. Úplně jako s tím BMW. Dneska přijde každej fakan, že má BMW a všichni mu vlezte na hrb. Co na tom, že rezne, rozpadá se a náhradní zrcátko na něj stojí jak Felicie po důchodci. Úplně chápu, že to ty, co si ho museli koupit za plnou palbu, výsostně s..e. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
negativecreep

Příspěvek od negativecreep »

jestli to je tak jak říká NSWC, tak profil třetí strany asi moc super nefunguje. To by byla škoda, myslím si, že nějakej zvukař vyrábějící profil umí nazvučit aparát líp než já.
Placka

Příspěvek od Placka »

NSWC: vsak v klidu ne? Ty jsi jako prvni volil slova jako pi**vina. Nakonec bude pravda asi na obou stranach. Ja mam pravdu v tom ze jde o formu konvoluce,jen asi nejak nove, inovativne pouzitou. Ty zas v tom, ze ma-li byt profil skutecne 100% otisk zvuku, musis to doladit konkretni kytarou. To mi neni uplne jasny a hodne to pozbyva logiku. Myslel jsem, ze kemper dokaze apec emulovat na 99%, zkratka koupis si kvalitni Diezel profil a hrajes na temer dokonale vernej zvuk Diezla.
Pokud k tomu ,abys byl zvuk s tvoji kytarou vernej potrebujes origo apec, tak moznost vlastnit sbirku svetovych aparatu v jedny krabici zbytecna...:). A porad nechapu, jak by do toho mohly vstupovat ruce...
torst

Příspěvek od torst »

* Jestli je to tak, jak píše NSWC, že má na funkčnost profilu vliv kytara (čemuž se mi nechce věřit), tak to sbohem ! Zlatý Pouliny v PC a ZOOMy na live !
* Taky myslím, že "loader profilů" by stačil. Ony ty Poťáky na Kemperu (low, mid, high ...)jsou dost tristní. Jak víme, i Kemperácký profily jsou statický, není v nich obsaženo chování korekcí, pouze jejich momentální poloha. Takže při točení knoflů na Kemperu se neděje to samé, jako při tomtéž na modelovaném apci.
* Cena, cena za technologii, vs. obrovské možnosti, dokonalé řešení ... JÁ SE PROSTĚ SMĚJU ! Jsme o 15 let zpět, akorát se firma jmenuje Line6 a produkt POD ! Smál jsem se tomu tehdy, směju se i dnes. A čas mi dá za pravdu. Počkám si 10, 12 let, až se budou "dokonalé" Kempery prodávat za 1/10 dnešní ceny (= zhruba 1/2 výrobních nákladů) a možná to zkusim.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

@Burmmer
Tak pišťeni ne. Mě je to jedno co si kdo koupí ale chci říct, že jsem vyzkoušel (Pod 2 ;Pod 500 Digitech GSP; Marshall JVM Marshall 6100 ; Engl Thunder , a pod. ) Kdybych si koupil Kemper hned tak bych ušetřil hodně peněz.
Musím ještě dodat, ze jsem koupil za 20 klacků RCF monitor aby to mělo kvalitně hrálo.

@negativecreep

Samozřejmě ,ze jsou někteří výrobci profilů na vysoký úrovni, ale každý má jiný ucho a styl . Takže musíš vyzkoušet hodně profilů. Třeba TAF Ampfactory berou jako špičku , ale plno lidi je absolutně opačného názoru. Mě taky nehrajou.
Sranda je ,ty profily stojí docela ranec cca 30€ za jeden aparát.
Nakonec si najdeš podobně sluchově smýšlejícího a jsi v poho,ale ty prachy za ty starý profily jsou v h....! Takže zase další prachy na víc. Je dobrý půjčovat si profily mezi sebou (což je nelegální ) a pokud se ti hodí tak si je koupit.
Někteří píšou ze utratily třeba 500€ !!! Takže závěr: Kemper stojí a padá na kvalitnich profilech, kdy nejlepší cesta je udělat si je sám a hodně laborovat.To je ale pro ty kdo jsou perfekcionalisti. Jinak nabídla výrobců profilů je dostačující
Tím se vysvětluje i to s tím ,,Profiles Player"
Budeš mít factory profily ale nebudeš spokojený. Co uděláš ? Musíš si je koupit.?Kdo teda bude vydělávat ? Kemper co. nebo výrobci profilů? No jasně,že Kemper už ne, ale hlavně že prodal plno levnějších layerů. Takže pro Kemper totální sebevražda a pro někoho kdo ma Profiler je to zlatý důl !!!

@Placka
Vše dobrý?! Nebudeme se prudit.Logicky, když budeš dělat profil do Diezela s podladenyma EMG tak to fakt hraje se singlama jinak. Ten otisk je celého řetězce ! Proto je tam fáze ,,refine" při profilingu a i do popisu v Rigmanageru se píše s jakým snímačem je to dělaný. Samozřejmě záleží na uchu.Já mám ESP LTD 1000 s SH1/SH4. Poslední profily jsem koupil PV 5150, JMC 800 a Soldano. Jsou dělané s Music man II EMG 85. S moji kytarou to hraje dobře, ale pokud porovnávám ukázku od výrobce a můj zvuk, tak to není totožný. Samozřejmě hodně podobný to je. Taky záleží na tom jak hraješ a jak si dobrý. Jasné, že při profilování asi ruce nemají žádný dopad na kvalitu. To jsem přepískl. !
Pokud nepoužiješ ,,refine" tak tam je otisk pouze zesilovače boxu a mikr.
Dělají se profily s nakopnutím TS9,Maxon,SD1 a pod. Ten se dává před ano ne!? No a to se dá udělat jenom s ,, refine" a tam posilaš signál Kytara -Ts overdrive-Amp - box - mirofon - a zpět Kemper.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Naposledy upravil(a) NSWC dne 16.11.2015 11:53, celkem upraveno 3 x.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

@torst
To je dost zcestné psát že si ho koupíš za 10 let. Při dnešní rychlosti vývoje technologii to bude ulně jinak. A ten tvůj přístup je vůbec divnej! My řešíme věci v přítomnosti.
Možná už za dalších 10 let to řešit nebudeme ,protože Allahovy se náš způsob života nelíbí. Omlouvám se, to sem nepatří ,,Pray for Paris"

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

NSWC píše:Nevím jestli by měl Chris Kemper radost z porovnáním s konvolucí ale nechci machrovat jak to funguje, protože o tom nic nevím.
hmm, to je videt, protoze kemper JE konvoluce (tedy jeji vyuziti).
a proto ma taky jeji vyhody - tvuj sejmuty gear je temer 1:1
a taky nevyhody - cizi profily vetsinou nefunguji moc dobre (podobne jako konvolucni IR)

Vyhody teto technologie nefanousek nepochopi (ani chapat nechce), takze nejake rozcilovani tu opravdu neni na miste. Ma to svoje plusy i minusy, ostatne jako kazda technologie a kazdy si muze vybrat co zrovna konkretne jemu vyhovuje (kdybych uz nemel MTS moduly, ktere me plne uspokojuji, tak zrejme dnes mam Kempera ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
negativecreep

Příspěvek od negativecreep »

Dík za informace. Trochu mi to teda bourá plány. Já byl rozhodnut koupit kemper v příštím roce po pořádném vyzkoušení (třeba v rámci 14 denní lhůty). Teď nevím jestli nebude lepší nějakej lampovej preamp třeba od salvation mods a IR loader.

jinak TAF mě zase tolik neberou podle ukázek, ale na to asi nemá vůbec cenu koukat, když v tom hraje roli snímač a kytara. Víc se mi líbí například http://shop.choptones.net/index.php?route=common/home . Nějaké další dobré výrobce profilů znáš?

no v případě, že se rozhodnu pro kemper, tak by bylo nějaké půjčení profilů asi nejlepší řešení, protože v případě vrácení kempera do obchodu, by člověk vyhodil zbytečně peníze. Pokud ti to nebude vadit, tak se s nějakou zápůjčkou ozvu, případně na nějakou výměnu profilů.

Jinak jsem koukal na nějaké ukázky, kde se mění snímače (krk a kobyla). a problém se zvukem jsem nevypozoroval.
torst

Příspěvek od torst »

negativecreep píše: Teď nevím jestli nebude lepší nějakej lampovej preamp třeba od salvation mods a IR loader.
bude.
Hienik píše: Ma to svoje plusy i minusy, ostatne jako kazda technologie a kazdy si muze vybrat co zrovna konkretne jemu vyhovuje.
Tom Scholz X100 žádné mínusy nemá !! (soráč, musel jsem si uprdnout ....)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

@negativecreep
Ne! To neznamená , ze to nehraje. Dostali jsme se do diskuze moc hluboko.
Jednoduše si vyzkoušíš profily tvého obl. aparátu. Máš LP nebo Strata ,tak budeš hledat stejně profily.
Musíš si uvědomit,že z Kempera leze primárně stejný výsledek jako je už ve studio monitorech. Takže si vezmi ,ze záleží nakonec na aranžování songu. Musí ti sedět zvuk basy ,bicích atd. To platí pro Kemper ve studiu.Takže čím více profilů tím lépe.
Pro hraní ve zkušebně naživo s kapelou je to zase jiné. Tam možná nebudou fungovat profily pro studio!!!
Musí to byt profily doladěné na live.!!!
Proto je ten profiling ,který si uděláš sám konkrétně na zkoužce nejlepší .Můzes si to hned odzkoušet jak to hraje v kapele.
Mám profily od Michaela Wagenera (světoznámý zvukař,hrál v Acceptu mixoval Metallicu,Skid Row atd).Jeho profily už na první poslech si jakoby někde slyšel. Jasně na nahrávkách oněch kapel. Ale ve zkušebně ti možná nebudou znít. Možná jo! To musíš vyzkoušet! Stojí 200 dolarů!
http://mwrokpak.com/amps/
Preamp + Ir loader nekupovat pokud nekoupiš Torpedo live cca 25000.-

Měl jsem Jmp -1 , Eng 520 + Digitech GSP s IR firmware.S Kemperem se to nedá srovnat.
Momentálně je v tom Kemper nejlepší ! Daji se do Kempera nahrát i IR ,ale uživatele píšou ,ze boxy udělané s Kemperem jsou lepší.
Mimochodem zatím utíkají lidi od Axe Fx ke Kemperu a nelitují.

Naposledy upravil(a) NSWC dne 16.11.2015 16:10, celkem upraveno 1 x.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

@hyenik

Promiň .Buď machruješ a jen si mysliš jak Kemper funguje nebo víš něco co jiní ne a nebo jsi Kemper vymyslel ty a jsi Christoph Kemper!?

Tady je odpověď.Čekal jsem na ni chvilku.Možná tam budou nějaké jiné reakce.

Jimmyno wrote:
AFIK, the answer that mr CK himself gave several times to your question is no.
I think that it case it would, the answer would have been the same.

I don't think they are willing to explain how their proprietary algorithm works :)
http://www.kemper-amps.com/forum/index. ... post264320
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Dnes uz neni jenom Torpedo, ale napr. dva mnohem operativnejsi IR loadery (Logidy EPSi, AMT Pangaea) ktere praci udelaji ve spickove kvalite (ten digitech mel orezany kratky impuls, proto to nehraje).

Ale podle par poslednich prispevku vypada, ze s machrovanim pomahat nepotrebujes 8)
Žij si kemperově.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

hyenik píše: Ale podle par poslednich prispevku vypadají, ze s machrovanim pomahat nepotrebujes 8)
Žij si kemperově.
Teď si mi to nandal!
Jo asi když máš titul rádce tak asi můžeš radit jenom ty.

Tak jo.Když si bude někdo kdo chce Kempera koupit , číst rady od někoho kdo Kemper nemá , tak to je jejich věc.
Jsem na fóru Kempera stále ,a čtu názory,zkušenosti a tipy lidi ,kteří ho mají už 3 roky a potom se to snažím psát tady.

Takže si trhněte a jestli někdo má zájem o Kemperu diskutovat tak muže
http://www.kemper-amps.com/forum/index. ... slovensky/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

takze ja te podporim proti ostatni antikemperistum, a ty me zacnes urazet, nic o me nevis (napr. o moji konvolucni, kemperovske nebo wagenerovske historii) a akorat si na me zkousis trhat ksandy???
Bohužel na nesprávném hrobě.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Nechci tě urážet , promiň! Ty si napsal že Kemper je konvoluce a není to pravda a machruju já!
Plno věci co píšu nam z fora Kemperu a samozřejmě ze své zkušenosti a pocitu z hraní na Kempera.
Ono nakonec stejně je jedno jestli je to lampa ,tranzistor nebo digital.Zalezi na tom jak se hraje mě.
Mír prosim!!!

NSWC

Příspěvek od NSWC »

Jinak Paladran, dost dobrý! +1
torst

Příspěvek od torst »

úplně nezaujatě a racionálně :
Myslel jsem, že Kemper je opravdu cesta, i když si ho nekoupim, je to revoluce. Ale co teď čtu : BIČ A PRYČ !!!
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Asi takhle.Delam v jednom velkým Pražským klubu. Mužů udělat session.

torst

Příspěvek od torst »

Koukli jste včera na Slavíka? Live hrál Arakain s Bílou a vyhledem k tomu, že na pódiu nebyly apce a Mach s kolegou docela strouhali, je to asi jasné. No nehrálo to zle, lepší než POD, každopádně. Ale když má člověk vědomost o simulaci, tak prostě zbystří a hledá mušky. Takže mi ten sound přišl až moc načančanej (?), učesanej, kultivivanej , ale to už je spíš kritika za každou cenu, špatně zakrývaná závist.
Čisté doprovody byly ale bezva, tam není co vytknout.
Poslechněte zde, čas 0:04:30 :
http://novaplus.nova.cz/porad/nova-plus ... ly-prenos/
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Mě přesvědčilo tohle video.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“