Lampový aparát přestal hrát

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Filas619

Lampový aparát přestal hrát

Příspěvek od Filas619 »

Ahoj,
mám takovej problém, dneska na zkoušce sem prostě hrál a aparát z ničeho nic přestal hrát .. žádný smrad,lampy fungují prostě nic .. prostě to z ničeho nic přestalo hrát a při zapínání nelupe.
Aparát je to engl gigmaster 15
Všiml jsem si že dříve vynechával na vyšších volume.

Nevíte někdo co s tím ? nějaké rady tipy ? co by to mohlo být ?
simiruz

Re: Lampový aparát přestal hrát

Příspěvek od simiruz »

Podle toho jak to popisuješ to budou na 100% palivové filtry. Doporučuju to rozebrat a olíznout filtrační kondenzátory.
( = může to být úplně cokoliv a pokud tomu nerozumíš tak do toho nevrtej a někomu to odnes)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

simiruz píše:Doporučuju to rozebrat a olíznout filtrační kondenzátory.
:lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Filas619

Příspěvek od Filas619 »

Humor a za jedna :) pomoc nula .... jen sem se chtěl slušně zeptat jestli to nemůže být nějaká prkotina co bych mohl vyřešit popřípadě nápady co by to mohlo způsobovat (největší pravděpodobnost je podle mě že se přehřívá, nebo nějaká tepelná pojistka).
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, a pojistku anodového napětí jsi kontroloval? Měla by být uvnitř na plošném spoji. Že máš "pracovat bezpečně" je samozřejmé, ale musím to připomenout, aby mě někdo neosočoval z navádění kytaristů k sebevraždě :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Dneska jsem jel autem a najednou z ničeho nic přestalo jet. Nevíte čím to může být? Už dříve občas nejelo. Je to Škodovka
Člověku, který tímto způsobem popíše svůj problém, bych nikdy neporadil nic jiného, než aby to odvezl do servisu. A to jsem taky udělal, takže pomoc taky za jedna :D
Chápu, že ze svojí situace nejsi nadšený, nezávidím ti to, ale můžeme tady střílet jednu závadu za druhou, bohužel naslepo...
(Pojistka nevysvětluje občasné "vynechávání", ať už tím je míněno cokoliv)
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, no to je fakt, že pojistka nevysvětluje občasné "vynechávání", ale to "prostě to z ničeho nic přestalo hrát a při zapínání nelupe" by to snad vysvětlit mohlo ne? :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Pojistka je hrozně poruchová věc, sviňa jedna.
Poslechni výše napsanou dobře míněnou radu a opravdu to odnes do servisu. Vůbec do toho nelez!!
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

A vem to i s reproboxem a kabelem. Jednou jsem dostal na opravu hlavu, a byl utržený drát v boxu (který majitel přivézt nechtěl). To bylo radosti, dokud jsem mu nevysvětlil, že mohl odpálit výstupák. Takže to vůbec nezapínej a vyhledej někoho, kdo se v lampáčích vyzná. A vyplň si bydliště, abychom ti mohli doporučit někoho v okolí (tohle píšu furt dokola, má to vůbec smysl?).
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, stále ještě optimisticky věřím, že jsou tady (alespoň většinou) všichni svéprávní a nepotřebují "vést za ručičku" jako v mateřské školce. Když se někdo zeptá, dostane odpověď úměrnou svému dotazu alespoň co se mě týká. Zde na foru není poznat jak je tazatel zběhlý v oblasti elektroniky, dřevovýroby atd. a jak do hloubky má jít odpověď, aby ho uspokojila. Zkráceně: obecný dotaz vyvolá obecnou odpověď, na konkrétní dotaz se budu alespoň já snažit odpovědět taky konkrétně. Nemám tušení jak je na tom tazatel se znalostmi a jak volit slova, aby byla i pro laika odpověď srozumitelná a pomohla mu vyřešit jeho "problém". Na druhou stranu zase nechci opotřebovávat zbytečně klávesnici vypisováním nějakých postupů, které tazatel stejně nevyužije. Je to sice OT, ale považoval jsem za užitečné to dát všem na tomto foru na vědomí. Neškodilo by, kdyby každý tazatel sdělil jestli si chce závadu odstranit sám nebo proč se vlastně ptá. Když mám v úmyslu dát kytaru nebo aparát opravit firmě, je zbytečné se ptát na detaily. Chci-li si opravu udělat sám (mám k tomu znalosti a vybavení) je přirozené ptát se detailněji, protože už vím co potřebuji vědět, abych dílo dotáhl do vítězného konce. Dík za pochopení, ať Vám to hraje!!! :) .
remisa

Příspěvek od remisa »

Ahoj,
do sousední sekce jsem hodil dotaz, bohužel se tato sekce nezobrazuje v aktivních tématech, tak to hodím ještě sem : aparatury/opravy-aparatu-t289-140.html
a zároveň popíši problém :
Na začátku info, že výrobce St. Anleyho jsem kontaktoval, ale komunikace je superzdlouhavá (St. Anley i na Fb upozorňoval, že teď na aparáty nemá čas), už to řeším třetí týden.
Jedná se o aparát Royale with cheese 20W (preamp kopie Mesa Rectoverb) http://stanley06.rajce.idnes.cz/St.Anle ... th_Cheese/
Problém je se zkresleným kanálem. Po zapnutí aparátu hraje prvních 5 - 10 minut tišeji a hodně basově. Pravděpodobně po zahřátí (pozoruji vliv okolní teploty) najednou vyskočí středy a výšky a hraje už po celou dobu jak má. Jednou za čas se stane, že po zapnutí hraje zkreslený skoro neslyšitelně, protočím poťáky ekvalizace zkresleného kanálu, ono to naskočí do špatného basového stavu a po pár minutách klasika skokově hraje jak má. Nevím jestli se jedná o jeden, nebo o dva různé problémy. Zkreslený kanál má 2 módy (vintage a modern), problém je na obou.
Clean kanál vždy ok.
Hádám to tedy na problém v preampu, jen nevím jestli na lampách ( je tam 6 preampovek 6n2p, pokud se nepletu tak 1 - 3 na clean a zkreslený, 4 fázový invertor, 5 a 6 je loop a reverb, u těch už pořadí netuším ), nebo v ekvalizační sekci (studeňák, vadný kondík ?), nebo někde jinde. Bohužel zrovna tišťáky ekvalizace jsou tak umístěné, že by bylo docela náročné se k nim dostat a nechci to absolvovat jen proto abych se na to hezky podíval a zase skládal zpět.
Bohužel jsem ze Stanleyho ještě nedostal ani schéma (přišel o data na disku :-( ), ale jak píšu, víceméně kopie Rectoverbu.

Nuže, třeba mě někdo nasměruje a zvládnu opravu sám.
Dát to někomu se finančně nebojím, těch pár stovek mě nezabije, spíš jde o ten čas/cestování, navíc je to homemade a chci aby mi ten apec do budoucna sloužil, takže ty opravy je třeba dělat "s citem" a nevím kam to odvézt.

Díky díky
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Zkus vymenit lampy. Kdyz to nepomuze, tak res servis.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Kdyžtak napiš, zavolej, kouknul bych na to.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“