Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Sandokan

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Sandokan »

Black píše: Ale pokud mi poradíte jak mám připojit kombo s mulťákem a looperem tak klidně půjdu do voxe.
No k Mustangu to pripojis stejne jako k aktivnim reprakum nebo bednickam od PC. Proste to pripojis do aux in komba a budes tak kombo pouzivat jen jako "reprak". Jeste jsem to zkousel do inputu komba (na combu jsem mel nejaky ten nejcistcsi preset - Studio Preamp), ale stejne to neznelo upne dobre (hlavne backing tracks). Nevim teda kam bych zapojil dalsi looper (muj Mustang nema FX loop a Zoom tusim taky nic podobneho nema). Ale stejny problem bude i u tech aktivnich reproduktoru. Tohle nevim, jak se resi....samostatny looper nemam, pouzivam ten na Zoomu.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jenom taková kuriozitka, pokud u Tape Echo stáhnete Time na nulu, dostanete docela pěkný flanger, regulovatelný parametrem Mix ;) Přišel jsem na to náhodou, když jsem si na pedál omylem přiřadil právě Time místo Mixu. Jako bonus to při pohybu pedálu dělá pěkné kosmické zvuky alá AM rádio.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
HERMAN

Příspěvek od HERMAN »

Zdravím pánové, mám také zoom g1 on a hraju s tim přes voxe ac 4tv a nemužu si to vynachválit. Hraju s tim i ve zkušebně.
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Zdravím pánové, mám teď g3x a zvažuji nákup i G1xon jako druhého looperu a popřípadě využití pedálu jako hlasitosti nebo jen nakopávadlo na začatek řetězce... nevíte někdo jestli to nebude dělat bordel, když zapojím g1 rovnou do g3? ... viděl jsem, že používáte v řetězci i normální efekty před G1... tak doufám, že i toto zapojení nebude dělat problémy. Díky
filo01

Příspěvek od filo01 »

Nemělo by, jen si dej bacha, G1On má v defaultu nastavené volume i gainy dost vysoko, to je třeba si pohlídat.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

To už jsem ladil na G3 a předpokládám, že to bude stejné
torst

Příspěvek od torst »

Ty hlasitosti je potřeba hlídat, nepřekračovat level 100, pak to může znít přebuzeně.
Ovšem dva ZOOMy za sebou? To je ptákovina, ne? To bych raději pořídil G5, ev. externí looper, když na té smyčce tak bazíruješ. To nakopávání dvěma zoomama, to bych nedělal. Zkusil jsem nahradit interní overdrive přikreslující interní amp externím drivem. Nefungovalo to, zvuk byl cuckovatý, nepěkný. Kompresor, to ano, ale ty drivy, fuzzy, to spíš ne.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Díky za názor, samozřejmě takovej boss RC30 mě taky napadl, ale hraji si teď momentálně jen doma přes studiové monitory a tam mi přijdou ty simulace a použité looperu docela zdařilé... Mimochodem teda když vemu porovnání i s Line 6 M13, který jsem testoval taky jako nakopávadla (simulace např. Tube Screameru), tak mi to přijde i docela použitelné před aparátem. Když se to nastaví s rozumem, leze z toho i docela dobrý zvuk. Momentálně mám teda doma Orange Micro Terror na Orange PPC212CB boxu takže nějak nelpím na dokonalém zvuku, ale oproti digitechům je to už docela daleko a hodně použitelné. Bohůžel se mi zatím nepodařil rozchodit Looper na aparátu v rozumné a použitelné kvalitě (kolega už to psal i výše)... No ana domácí hraní je to nejlevnější looper. Díky
filo01

Příspěvek od filo01 »

dohnyc píše:No ana domácí hraní je to nejlevnější looper. Díky
Docela se divím, že se toho Zoom ještě nechytl. G1On stojí 50$, kdyby vykuchali celý kytarový modul, nechali jen ten looper a bicí, přidali undo, natáhli to do sterea a aspoň na minutu, nevěřím, že by se do podobné ceny nevešli. A klidně ať to má růžové čudlíky ;)
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Tak teď používám looper na G3X a když si pohraješ s barvou různých zvuků ve vrstvách tak je to přes studiové monitory doma hodně použitelné, na předchozím M13 byl teda lepší komfort ovládání. Předpokládám, že loop jednotka bude stejná jako na G3, tak by to mělo být v pohodě na druhou loop cestu. Ale je to jen na doma, na live nevím jestli by to bylo k něčemu
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Sám jsem zvědavý na to, jestli se Zoom v zimě (okolo NAMM) nevytasí s něčím novým - technologii na to má a i cenu umí nastavit víc než přívětivě...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
torst

Příspěvek od torst »

spíš čekám, že G1ony přestanou vyrábět nebo 2x zdražeji. Asi jim dojde, že to přehnali, vypustili neřízeneho trojskeho koně, kterej převálcuje vše ostatní. Cena vs. schopnosti, to je prostě zu-viel ! (viz causa Nejlevnější "looper" na trhu).
P.S. - simulované overdrivy naprosto zastoupí analog, jen je třeba na EQ ubrat 800 Hz.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kunec

Příspěvek od kunec »

Kdyby byl MIDI controled tak už je asi dávno ve řetězci

Sent from my iPhone using Tapatalk
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Nevíte někdo jestli to jde ovládat přes midi, např přes nějakej usb midi host kenton, jak jsou na youtube videa pro G3X nebo MSxx ? Jen pro zajímavost.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Kdyby to šlo, už by se s tím někdo pochlubil, minimálně na TGP fóru.
torst

Příspěvek od torst »

Tak jsem se dnes štrachal v G1on s cílem udělat konečně věrohodnou nápodobu preampu Duala. Povedlo se? Přijde mi, že jo. Doposavade jsem používal simulaci Thundera, kterou jsem si přesně "naprofiloval" podle předlohy, ale tohle by mělo bejt ještě větší maso. Nebo je to už přehnaný (karikatura)? Ale DR je modelovanej pomocí osvědčenejch modulů - SD-1, DZ drive, para EQ. Nic extrémního, nic simulací přeplácanýho.
Tady je preset ke stažení : http://torst.sweb.cz/Mesa-DR-torst.zip
A tady ukázka. Naházel jsem na nahrané riffy pár svých oblíbených impulsů.
https://soundcloud.com/torst2/2015-11-1-g1on-mbdr-imps
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Zvuk je dobrej, to pouštíš rovnou do koncovýho zesilovače přes snímanej reprobox?
torst

Příspěvek od torst »

Je to linkou do DAW a tam pak přidám impuls - simulace koncáku, reproboxu a mikráku. Ty impulsy si vyrábím záznamem svejch reálnejch beden a zesíků a výsledek je 99,8 % shodnej s originálem. Takže ve výsledku se dá říct - ano, je to zvuk mikrákem od reálneho apce.
torst

Příspěvek od torst »

na presety z 1.11.015 zapomeňte, je to šlehačka, samostatně pěkná, ale v mixu nepoužitelná, takovej pseudoPOD. Budou lepší.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

torst píše:...je to šlehačka, samostatně pěkná, ale v mixu nepoužitelná, takovej pseudoPOD...
Jsem taky fanda a uživatel Zoomu, ale proč se pořád otírat o POD?
Současné PODy rozhodně nejsou jenom o šlehačce, ale pořádném kusu masa... :)
Oba kousky mají něco do sebe, tak zanechme zbytečné rivality... :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“