Délka strun?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
lathur

Délka strun?

Příspěvek od lathur »

Hellou, čili nazdar. Dotaz jsem dal do vyhledavače a on nic, tak se ptám rovnou: Jak poznám na balíčku strun, jak jsou dlouhé. Potřeboval bych kytarové A minimálně 95 cm a od něj odvozené i ostatní( A bude nejdelší). Mám menzuru 685,5 mm a pomalu mne začíná obcházet panika,obhlídl jsem e-obchody a buď se blbě dívám, nebo to tam není. koupil jsem na Tmart struny pro el. kytaru a ty mají jenom 82 cm ta nejdelší (ale zato jsou postříbřené a desítky). JleT
Nikdy jsem to neřešil, prostě jsem koupil struny a kyž byly dlouhé, tak jsem je buď ustřihl, nebo nechal tak. No a teď potřebuju struny na 27 palců menzuru a nevím jaký. Normálka Lama. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
bambas

Re: Délka strun?

Příspěvek od bambas »

Ja kupuju D'Addario a ty maj myslim metr, vim ze po usrtrihnuti mi minimalne 20 cm zbyde.
Stihlda83
Bandzone: http://bandzone.cz/deepthroat

Příspěvek od Stihlda83 »

Asi máte na mysli struny pro barytonovů kytaru,barytonové struny sů obecně delší kolem teho metra pak záleží na kobylce a ladící mechanice jak je řešená kolik té struny eště sežere navíc, standartní barytonové struny mosijů byt dostačující http://hudebnisvet.cz/proelektrickoukyt ... 0_646.html
Spider Valve HD100,Line6 412 CAB SLANT V30,Randall RH50T,Marshall MC412B,Ibanez S320-WK,Schecter Damien6,AKG WMS40Pro
http://bandzone.cz/deepthroat
lathur

Příspěvek od lathur »

Díky za odpovědi, nicméně jak poznám na obalu u strun, jak jsou dlouhé.
Ty barytony znám, ale nemůžu natáhnout devět lan vedle sebe, to by z té kytary byl devítitětivový luk a to bych nechtěl. Potřeboval bych tak 0.9, nebo max.0.10 struny. JleT
Stihlda83
Bandzone: http://bandzone.cz/deepthroat

Příspěvek od Stihlda83 »

a o jaků de kytaru devítistrunku,akustiku? :D měl sem za to že o elektriku.. používám hlazené GHS 13náctky a na balíčku je psané SET 1000 ,jako 1000mm nevím jak to majů iní výrobci
Spider Valve HD100,Line6 412 CAB SLANT V30,Randall RH50T,Marshall MC412B,Ibanez S320-WK,Schecter Damien6,AKG WMS40Pro
http://bandzone.cz/deepthroat
lathur

Příspěvek od lathur »

jde oto, že stavím tapper(elektro-možná semi), 27 inch a struny jsou -bas:GDAE(společné)kytara ADGbe. Basy by byly asi 0.13 baryton(možná 0.14) a kytara 0.10, nebo 0.9 a krk je v jednom kuse 27 palců. Proto ten dotaz na délku strun. JleT
pap

Příspěvek od pap »

Taky bych potreboval zjistit, ktery struny jsou dlouhy. Mam reversni hlavu a nemam sanci dosahnout eckem.na posledni kolik.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Huhah

Příspěvek od Huhah »

Ahoj všichni. Moje kámoška chce naučit na akustiku dreadnought a má tam nylonky má je nechat vyměnit nebo je tam nechat? (Jsou půl roku starý)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak toto souvisí s tématem délka strun? Jak tak pozoruji tvé výkony na fóru, mám z tebe rozpačitý dojem. A když má moderátor z někoho rozpačitý dojem, to není dobré...
PS: nylonky na Dreadnought??? :shock:
Vhodná témata pro položení dotazu:
akusticke-kytary/nylonove-struny-t35171.html
akusticke-kytary/akustika-typu-dreadnou ... 28115.html
pap

Příspěvek od pap »

Vim, že je to zvláštní požadavek, ale když tu padly ty D´Addario, nemohl by mi někdo změřit tlustý E bez ustříhnutí? Potřeboval bych cca 102 cm, co jsem teď měřil. Proste ať do dosáhne na poslední kolík (reverzní hlava), mít tlustý E na třetim kolíku a G na posledním asi nebude žádný terno do budoucnosti, co se stability ladění týče. Jestli se najde někdo ochotněj, dost mi to pomůže.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Ahoj, z poslední debaty jsem tedy pochopil, že to není standartní znalost prodejců v obchodě a ani to nepíšou výrobci na balících, je tak? (myslím tedy délku strun v balíku)

Mám lubovou kytaru s reverzní hlavou a našel jsem jí bez spodní kobyly, tak jsem udělal svou, ale malou bo mě nenapadlo, že by ty struny prostě nemusely došáhnout. :-D

Díky Kuba
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“