Struny na semi-akustickou kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
wawelin

Struny na semi-akustickou kytaru

Příspěvek od wawelin »

Ahoj, on se na to určitě už někdo tady ptal, ale nedaří se mi to nijak dohledat..

Získal jsem nedávno od známého semi-akustickou kytaru a momentálně jsem měl jen jedny struny, tak jsem je tam natáh. Jaké struny se vlastně na takovou kytaru dávájí? :-D (určené na akustickou nebo elektrickou kytaru)? Dal jsem tam na akustickou a hraje to parádně, ale asi tam mají být ty na elektriku, poněvač to stejně nejde slyšet skoro vůbec (což mě vzhledem k tomu, že to stále má duté tělo překvapilo)

Díky Kuba

pozn. nevím jestli thread zařadit do akustických nebo elektrických kytar z důvodů výše. :-D
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Struny na semi-akustickou kytaru

Příspěvek od martina72 »

Semi-akustika je dost široký pojem. Bude lépe přesně říci, co to je za kytaru, případně vyfotit. Nějaké lubovky mezi námi jsou ...

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
nitram

Příspěvek od nitram »

tak z principu - pokud je tam elmag snimac tak struny na elektrickou, pokud je tam piezoakustickej snimac tak klidne na akustickou..
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Je to Jolana Kolor, elektronika je funkční tak z 30% (páčka je přetočená a má teď 8 poloh, hrajou dvě). Jsou to elektromagnety. Ok, paradox je, že tam mám struny na akustiku a hraje to parádně, je to kvůli jádru asi hádám, no o tom si přečtu jinde články, tak díky. :-)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Hmmm, tak jsme doma. Tím se nemá cenu zabývat. To je kytara určená buď do dražby na aukro (dostanete tam možná i dost peněz na koupi funkční japonské prvotřídní kytary - právě teď tam probíhá aukce, kde to šplhá přes dvacet litrů za naprosto nepoužitelný "nástroj") nebo na pověšení na zeď (i to je hodnota, pro toho, kdo to ocení, komu je s tím dobře).
Tato kytara se naprosto nehodí pro normální hraní, takže otázka strun je podružná.
Pokud ji přesto chcete provozovat, potřebujete struny na elektriku a značku si musíte vynajít sám, každá hraje jinak, takže - koupit sadu, natáhnout, nechat ustát, hrát, vyzkoušet na různá komba, lampa, transistor, značka, pokud nevyhovuje, vyhodit struny, koupit jiné, atd ... chvíli to trvá a je to drahé ...
Jolanu Kolor bych dal okamžitě na Aukro a byl bych vděčnej za každou kačku nebo tisícovku, co by mi to přineslo.

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
jastud

Příspěvek od jastud »

Proč na Aukro. Podle mě zvuk docela v pohodě. Záleží co člověk chce.

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Takže se potvrdil můj názor. A to ještě nejni z vobrázku zjevný, jak nepohodlnej krk to má.

wawelin

Příspěvek od wawelin »

To je kytara určená buď do dražby
Po téhle větě jsem přestal váš názor číst, zrovna dnes jsem si s kytarou zase užil. Měj si svého Gibsona za čtyřicítku, šiikovné prsty ti to stejně nenahradí.

To video mi nejde spustit kvůli nějakému kodeku ://.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

martina72 píše:Takže se potvrdil můj názor. A to ještě nejni z vobrázku zjevný, jak nepohodlnej krk to má.
Dovolím si tvrdit,že se potvrdilo pouze Tvé označení pod nickem,nikoliv názor...
Přesně jak to popsal Jastud,prodej jakékoliv kytary je myslím ta poslední možnost a řešení

Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Jak zde bylo, napsáno, použij struny pro elektrickou kytaru. Nevím, v jaké kondici je u starých Jolan výztuha krku, tak bych to nepřeháněl se sílou strun. Podle mě to nijak zázračně nehraje, měl jsem možnost vyzkoušet 2 přestavené, ale "Když jí máš rád, není co řešit......"
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“