Otázky okolo krku

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
pap

Re: Otázky okolo krku

Příspěvek od pap »

Zdravim, možná hloupej dotaz, ale snad mi někdo poradí. Jde o telecastera, vypadl mi z popruhu na krk. Po kontrole bylo vidět , že se krk lehce hnul a neseděl v loži přesně, odšrouboval jsem krk, narovnal, přitáhl šrouby a všechno se zdá v pohodě, když však na krk víc zatlačim, tak se zas hne a nesedí stoprocentně. Takže jde mi o to, jestli se mi tam něco "nezlomilo", nebo jestli je to normální, když při většim tlaku na krk dojde k určitýmu vychýlení. Nebo jestli nejde jen o špatný zpracování nástoje. Dík
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Moon

Příspěvek od Moon »

Nemyslím, že by se něco zlomilo, ale pádem mohlo dojít k velmi lehké deformaci otvorů pro šrouby. K mírnému vychýlení krku stačí desetinka mm v lůžku, na celé délce krku se to potom projeví třeba o 2 mm. Jinak - k vychýlení by docházet nemělo při běžném používání. Co poradit??? Zafixovat krk v lůžku dvěma malými čepy? Nebo navléci něco na šrouby, aby se neviklaly v otvorech korpusu? Je v okolí kytarář nebo ještě lépe dřevomodelář?
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
torst

Příspěvek od torst »

možná se to dělo i před tím, ale tos nebyl nervózní z toho pádu a nesledovals to. Podle mě, když vruty dotáhneš až na krev, se to při běžnom hraní nemůže hnout. A na kypření zahrádky si vem spíš rejč.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Teoreticky by měl krk sedět v lůžku natěsno, ale myslím, že se tímto detailem většina výrobců moc nezabývá a spíš využívá vůli v lůžku k doladění nepřesností v umístění snímačů a kobylky.
Pokud bys to chtěl vylepšit, můžeš vlepit na boční stranu lůžka (nebo na obě - pokud to situace vyžaduje) tenkou dýhu a tu případně ještě vybrousit na požadovanou tloušťku.

Jestli se ti do toho nechce, tak to prostě jenom víc utáhni, jak píše torst.
Moon

Příspěvek od Moon »

Souhlas s oběma kolegy
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Vůle v dírách na vruty je normální. Vůle v loži směrem do stran je dost běžná. Pokud nepraska ta spodní opěrka krku, je to OK. Dtto torst. Když ta styčná plocha krku a lože moc klouže, může se krk snadněji hýbat i při dotažených vrutech. I z toho důvodu je dobré mít lože pěkně zabroušené, bez vrstev hladkého laku. Na patce krku lak nechej.
https://www.google.cz/search?q=neck+poc ... 01&bih=554
torst

Příspěvek od torst »

horní náběh od kapsy krku mám naprasklej snad na všech (super)stratech.
čištění kapsy fotka tahle a následující : http://torst.rajce.idnes.cz/Ibanez-RG-3 ... C06369.jpg
Jednou se po tomhle tunningu výrazně zlepšil zvuk kytary, ale v dalších případech jsem už změnu nezaznamenal.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“