Stratocaster ESP/LTD vs. Vintage
Pravidla fóra
Stratocaster ESP/LTD vs. Vintage
Ahoj, mám v plánu si pořídit levného strata, strop cca 9000 Kč. Dospěl jsem k volbě mezi LTD ST-203 a Vintage V6. Problém je, že za zanedbatelně podobnou cenu (rozmezí 7500-8000,-) bych ve svých místních hudebninách mohl mít obě. Na obě jsem hrál, obě se mi líbí, ale každá má něco do sebe.
Vintage V6 - plusy: zdá se mi příjemnější zvuk, zapojení poťáku tón. clony na kobylu, vibrato skvěle drží ladění a má masivní blok
- mínusy: tolik mi nesedí profil krku, fendrácký spoj krku a těla (oproti ST-203)
LTD ST-203 - plusy: příjemnější profil krku, provedení spoje krku a těla, které nikde nezavází a nabízí skvělý přístup k vyšším polohám - nemám zrovna velké pracky (zkosený vršek a spodní hrana)
- mínusy: vibrato nic moc, tenký blok alá Squier, míň se mi líbí zvuk snímačů
Do kytary už bych nechtěl moc investovat a zajímal by mě váš názor. Jestli například nemáte dlouhodobější nebo jakékoli zkušenosti s těmito kytarami. Díky!
Vintage V6 - plusy: zdá se mi příjemnější zvuk, zapojení poťáku tón. clony na kobylu, vibrato skvěle drží ladění a má masivní blok
- mínusy: tolik mi nesedí profil krku, fendrácký spoj krku a těla (oproti ST-203)
LTD ST-203 - plusy: příjemnější profil krku, provedení spoje krku a těla, které nikde nezavází a nabízí skvělý přístup k vyšším polohám - nemám zrovna velké pracky (zkosený vršek a spodní hrana)
- mínusy: vibrato nic moc, tenký blok alá Squier, míň se mi líbí zvuk snímačů
Do kytary už bych nechtěl moc investovat a zajímal by mě váš názor. Jestli například nemáte dlouhodobější nebo jakékoli zkušenosti s těmito kytarami. Díky!
Re: Stratocaster ESP/LTD vs. Vintage
pokial viem, na straty Vintage tu boli vacsinou len chvaly. ked som hladal strata v tejto cenovej relacii, chcel som ho kupit, ale nebol v HSS, takze nic z toho nakoniec nebolo. chybu neurobis
ale krajsi "worn-out" ma jednoznacne ten ESP... uvazujem, ze si flexou tiez spravim par lizancov
ale krajsi "worn-out" ma jednoznacne ten ESP... uvazujem, ze si flexou tiez spravim par lizancov
Taky bych se přimlouval za Classic Vibe. 60's je teď dokonce na kytarách v akci. Pokud přihodíš tisícovku, tak ji taky můžeš mít novou se zárukou.
http://kytary.cz/fender-squier-classic- ... /HN101235/
http://kytary.cz/fender-squier-classic- ... /HN101235/
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Z toho co jsi napsal ti vlastně nevyhovuje ani jedna. Tak proč je kupovat. Podívej se raději na bazar a čem něco z toho co píši kluci víše. Za 8tis při troše štěstí koupíš i slušné Mexiko.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Předtím jsem si všiml toho cenového rozmezí v závorkách, ne že píšeš 9000. Takže CV je v tvém limitu. Pokud trváš na nové a nevadí ti palisandrový hmatník, tak bych šel do ní.
Jinak je samozřejmě pravda to, co píše kunec. Na bazaru můžeš pořídit za stejné peníze lepší nástroj než v obchodě. Chce to ale i trochu trpělivosti.
Jinak je samozřejmě pravda to, co píše kunec. Na bazaru můžeš pořídit za stejné peníze lepší nástroj než v obchodě. Chce to ale i trochu trpělivosti.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Psal jsem, že se mi obě líbí a nechci do nich již investovat, tudíž se memůžu rozhodnout jestli jít cestou lepší elektroniky a hardwaru u Vintage nebo lepšího pocitu z hraní u LTD (krk, neck joint).kunec píše:Z toho co jsi napsal ti vlastně nevyhovuje ani jedna......k
Samozřejmě to taky byla možnost. Jediné co mi však velmi vadí je tlustá lepkavá vrstva laku na krku respektive hmatníku v případě javorového provedení.Sajmon píše:Předtím jsem si všiml toho cenového rozmezí v závorkách, ne že píšeš 9000. Takže CV je v tvém limitu. Pokud trváš na nové a nevadí ti palisandrový hmatník, tak bych šel do ní....
Takže si asi hodím mincí
Elektronika se dá vyměnit/upgradovat vždy. U levnějších kytar raději rovnou dopředu počítat s tím, že investice bude nutná tak jako tak. To záleží na tom, jakou máš výbavu (aparatura), kde s tím hraješ a jaký styl hudby "provozuješ".
Dal bych přednost lepšímu pocitu, pohodlnější kytaře. Váhu i tvar těla kytary (a krk především) už těžko bez radikálního zásahu ovlivníš.
Je tu i varianta pořízení obou kytar (tedy z bazaru nejspíše).
Každá na něco jiného.
Dal bych přednost lepšímu pocitu, pohodlnější kytaře. Váhu i tvar těla kytary (a krk především) už těžko bez radikálního zásahu ovlivníš.
Je tu i varianta pořízení obou kytar (tedy z bazaru nejspíše).
Každá na něco jiného.
Na bazaru je případně za 8k i Squier Deluxe, ten má krk v matu.Tomulin píše:Samozřejmě to taky byla možnost. Jediné co mi však velmi vadí je tlustá lepkavá vrstva laku na krku respektive hmatníku v případě javorového provedení.