Noise Gate - kterej?
Pravidla fóra
Re: Noise Gate - kterej?
Pratele tez bych potreboval poradit. V kapele mame jeden NS-2 (prozatim spokojenost), kerej je zapojenej jak kytara - krabka - amp, tak i smyckou s ampu. Jenze je v kapele jeste jeden aparat, ten potrebuje zkrotit tez a nevime jak. Jedna se o Ibanez TBX65RDG, kerej v sobe efektovou smycku nema. Kdyz ten NS-2 pichneme jen kytara - krabka - aparat, tak to sice ostriha vazby, ale strasne to pisti, neni to jakkoli pouzitelny. Nevi nekdo z vas, jak tento problem (krom koupe jinyho aparatu, tato moznost tu momentalne neni) vyresit? Nejakej jinej NG by mohl pomoct..? Diky za odpoved.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ti pištění může vznikat z napájení (elektrické sítě), zkusil bych si pohrát s tím, co kam zapojujete.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To nas pred dobou tez napadlo, ale dela to uplne stejne nejen v rozdilnych zasuvkach a prodluzkach, ale i v rozdilnych mistnostech (zkusebnach)...
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Ze by? No je pravda, ze vyrobce k tomu zadny nedal, tak jsem vzal ten, co fungoval. Ale mozna to je chyba, takze jesli se muzu zeptat jakej teda pouzit...?
Nejdřív to zkus s baterkou, když pískání zmizí, řeš adaptér.
- OVERun
- Bandzone: www.bandzone.cz/sknajpy
Já jsem si nyní koupil noise gate od Pigtronixu a Tone Buffer od Visual Sound a můžu říct, že jsem se zbavil všeho co jsem chtěl
... můžu jen doporučit tuto kombinaci. 
Máte zkušenosti s MXR Smart Gate?
http://kytary.cz/dunlop-mxr-smart-gate/HN073862/
http://kytary.cz/dunlop-mxr-smart-gate/HN073862/
Záleželo by na ceně. Měl jsem Smart Gate půjčený a rozhodně nedosahuje kvality rackového Rocktron Hush Super C nebo pedálového ISP Decimator, ty jsou o ligu jinde. Nicméně pokud ho máš vyzkoušený a byl by z bazaru do 2500, tak klidně ano. Nový mi připadá předražený, osobně bych se pak raději podíval po výše zmíněných bazarových. Sám jsem nedávno prodal SuperC za 3000.
Jinak pro běžné účely nevidím důvod nezkusit bazarový Boss NS2 za cca 1500, určitě nepodceňovat, svou práci odvede a poměr cena/výkon je fajn (pokud už jsi ho nezkusil a nezamítl).
Velmi by mě zajímal tento Rocktron, je podobné koncepce jako rackový SuperC. Ale na nějaké YT předváděčky se jaksi nedokážu spolehnout a naslepo si ho pořizovat nebudu.
Tento Rocktron Hush Pedal ve starší modré verzi velmi nedoporučuju, stojí vyloženě za prd, vyhozené peníze.
Edit: MXR Noise Clamp je horší kvality než Smart Gate (a podle mě i horší než Boss NS2).
Jinak pro běžné účely nevidím důvod nezkusit bazarový Boss NS2 za cca 1500, určitě nepodceňovat, svou práci odvede a poměr cena/výkon je fajn (pokud už jsi ho nezkusil a nezamítl).
Velmi by mě zajímal tento Rocktron, je podobné koncepce jako rackový SuperC. Ale na nějaké YT předváděčky se jaksi nedokážu spolehnout a naslepo si ho pořizovat nebudu.
Tento Rocktron Hush Pedal ve starší modré verzi velmi nedoporučuju, stojí vyloženě za prd, vyhozené peníze.
Edit: MXR Noise Clamp je horší kvality než Smart Gate (a podle mě i horší než Boss NS2).
| Cruel YT | Cruel sptf
Díky. Na ISP jsem slysel uz dost chvály. Zatim je to jen ve fázy "možná koupim".
Boss NS-2
Moje nová zkušenost s NS2.
V tomto pedalboardu jsem po protočení voříšku v rumovém láku zbastlil 4-kabelové zapojení NS2 a musím uznat, že je to opravdu lepší než v sériovém zapojení a to výrazně. Nikdy předtím jsem to tak nezkusil, protože tahat tolik kabelů od aparátu tam a zpět mi připadalo na hlavu, takhle na jednom pekáči s preampem to není vopruz zapojit. Chová se to mnohem příjemněji a univerzálněji při střídání clean vs. higain. Doporučuju alespoň vyzkoušet.
V tomto pedalboardu jsem po protočení voříšku v rumovém láku zbastlil 4-kabelové zapojení NS2 a musím uznat, že je to opravdu lepší než v sériovém zapojení a to výrazně. Nikdy předtím jsem to tak nezkusil, protože tahat tolik kabelů od aparátu tam a zpět mi připadalo na hlavu, takhle na jednom pekáči s preampem to není vopruz zapojit. Chová se to mnohem příjemněji a univerzálněji při střídání clean vs. higain. Doporučuju alespoň vyzkoušet.
| Cruel YT | Cruel sptf
Re: Boss NS-2
Já to měl takhle dlouhou dobu zapojený, je to vesměs to nejlepší co může bejt, ale když potom máš jeden pedalboard a v něm smyčku a nakopávadlo, je to fakt fůra kabelů.cherreda píše:Moje nová zkušenost s NS2.
Zdar lidi znate tohoto Noise ..?? Behringer NR300 myslite si ze za neco stoji ..?? diky za info 
Kdysi jsem NR300 měl. Přišlo mi, že to moc nepomáhá, tak jsem ho po pár měsících vyměnil za NS-2 a ten už mam pár let. Nad další změnou jsem zatim neuvažoval 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:

Pořídil jsem EHX Silencer, tak v krátkosti shrnu první dojmy pro případné zájemce.
Na co slouží ty ovladače si každý umí dohledat v manuálu, ale pro pořádek:
THRESH - nastaví citlivost brány, tzn. jakou úroveň signálu propustí;
RELEASE - nastaví délku zavírání brány (8ms - 4s);
REDUCTION - míra redukce od -70dB až do +4dB (takže se dá použít i pro zesílení šumu!!!, to jen pokud by chtěl někdo experimentovat s šumem).
Nejdříve jsem jej zapojil do série za zkreslovací krabičky, abych odstranil jejich šum při pomlkách. Samozřejmě to funguje, i když mám výhradu, ke které se dostanu později.
Následně jsem jej předřadil před krabičky a toto zapojení se mi zdá lepší. Thresh se nastaví tak, aby eliminoval brum ze snímačů, tudíž se tento nedostane do kreslítek, nenastane jeho zesílení a tudíž je při pomlkách stejné ticho, jako kdyby byl Silencer za těmito krabičkami. Jako bonus je zde však to, že nemusím Silencer vypínat při clean soundu (bypassnuté kreslící krabky), což bych v předchozím případě musel, aby mi nezavíral předčasně slabší clean signál. Tudíž doporučuji toto zapojení.
Třetí variantu, tzn. zapojení krabiček do smyčky, jsem nezkoušel. Mělo by to význam v případě, kdybych vlastnil krabičku, která sama o sobě generuje šum nezávislý na vstupním signálu (tzn. šuměla by i kdyby na vstupu nebyl žádný signál). Brána by tuto krabku ve smyčce "umlčela" v souvislosti s poklesem vstupního signálu.
Teď k té věci, která mě nejspíš štve. Nedá se nikde nastavit doba, po které začne gate zavírat od poklesu pod THRESH (RELEASE nastaví pouze samotnou délku zavírání, tzn. rychlé utnutí nebo pomalé utlumování). Zavírání začne přibližně po 0,5 - 1 sekundě od poklesu signálu pod THRESH úroveň. Zatím počkám, jak se to osvědčí v praxi, nebo zda někde vevnitř nenajdu nějaký trimr, kterým by se to dalo poštelovat a zkrátit.
Jinak za ty prachy nákupu nelituji.
Z podlahových krabiček, co jsem viděl, tak tenhle parametr neovládá žádná - vyložených noise gatů ale znám vlastně jenom pár, takže nemůžu na 100% tvrdit, že takový neexistuje.
Těžko říct, jestli by tohle nezvládla Sentry od TCE - mrknul bych do Toneprint Editoru, jestli je tam na to editovatelný parametr, ale celá obrazovka se ti zobrazí, jen když připojíš danou krabičku...
Těžko říct, jestli by tohle nezvládla Sentry od TCE - mrknul bych do Toneprint Editoru, jestli je tam na to editovatelný parametr, ale celá obrazovka se ti zobrazí, jen když připojíš danou krabičku...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
https://soundcloud.com/darwan23
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Taky je to otázka peněz, že. Sentry byl v hledáčku, ale ta cena... Silencer bude nejspíš v pohodě za ty prachy. Někde v hlavě mám zasunutou informaci, že se to dá u Silenceru nastavit nějakým vnitřním trimrem, ale zkoušel jsem to dnes vygooglit a bez úspěchu. A možná se mi to pomotalo s něčím jiným, nevím, kde jsem na to přišel.
Kde jsi ho koupil, zatím jsem ho v ČR nikde neviděl a taky o něm přemýšlím.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Thomann. To je přece taky skoro ČR. U nás už kupuju jen výjimečně - vyšší ceny, horší dostupnost novinek, je to tu takový hudebninový zapadákov
.
Díky za info Hendreku.
Podle toho co jsi zatím vyzkoušel si myslím,že to bude dost příjemné vylepšení zvuku resp. šumu
Za ty peníze dost dobré.
Podle toho co jsi zatím vyzkoušel si myslím,že to bude dost příjemné vylepšení zvuku resp. šumu
Za ty peníze dost dobré.