Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Příspěvek od Hendrek »

Ty posloucháš ve sluchátkách hudbu, kde nehrají hudební nástroje, kytary, basa? Myslíš, že sluchátka zdroj zvuku nějak rozeznají? Co je může poškodit je překročení úrovně signálu, ne jeho zdroj.
Vše je jen o rozumném nastavení hlasitosti efektu, abys sluchátka nepřebudil. Nicméně náhodnému přebuzení zabránit 100% nemůžeš, tak si kup nějaké levné špunty, které bys mohl v případě nechtěné nehody oželet.
BTW, na kytarový reprák s basou občas doma hraji a pokud člověk nepřekročí rozumnou úroveň hlasitosti, nic se mu nestane. A sluchátka na cvičení používám levné AKG K309.
torst

Příspěvek od torst »

úplně bych tu obavu nezavrhoval. Co aut. bubeník? Slyšel jsem od kámoše, že mu po nějaké době přestala kvalitně hrát drahá sluchátka. že to bylo z těch rázů. Nebo z těch rázů ohluch na danejch frekvencích?
Ale kytara, basa by sluchátka nepoškodila. To nejakej zabasovanej dancefloor je namáhá víc.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
tomasberan218

.

Příspěvek od tomasberan218 »

.
Naposledy upravil(a) tomasberan218 dne 18.01.2017 18:46, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Sluchátka/reproduktory poškodíš, když donutíš jejich membrány kmitat na hranici jejich fyzických možností. To u vyšších frekvencí tolik nehrozí, protože u nich nebude membrána potřebovat pro dosažení stejné hlasitosti takový rozkmit jako u basů.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Potřebuju teď nějaké řešení pro hraní přímo do mixu (na doma, později v elektronice i živě), případně i do sluchátek, takže přemýšlím o nějakém "kapesním" multiefektu. Preferuju bazar, kvůli ceně, maximálne chci investovat 1.500,-

Moje požadavky:
  • Amp simulace + efekty (delay, reverb, modulace) - to vyřazuje "amplug" a podobné.
  • Výstup na sluchátka (stereo jack 3,5) i na velký jack (mono/stereo 6,3) - to vyřazuje "podlahové" efekty
  • Napájení jak z baterky, tak ze sítě
Co by mohl umět navíc:
  • Tlačítka pro rychlé přepínání presetů (má např. Korg Pandora Mini) - neplánuju přepínat během songu, ale chtěl bych mít třeba 4 presety "hned po ruce"
  • Bicí na cvičení
  • Basové aparáty
Ideálně se mi tak hodí Korg Pandora Mini, jenže jak čtu recenze, spousta lidí nadává na zvuk a sustain. Taky se na bazaru tak často neobjevuje. Takže přemýšlím nad Line6 Pocket POD, ten sice nemá basové aparáty a doprovodné bicí, ale to zase tak důležité není.
Na druhou stranu, za 500-600 (což je třetinová investice) se dá pořídít nějaký Digitech RP, ale tam si nejsem jistý, jestli zvukově dosahuje kvalit např. Pocket PODu.
Placka

Příspěvek od Placka »

rottene, tohle všechno perfektně splňuje Zoom G1on, z druhé ruky kolem tisícovky, není co řešit...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Taky bych se priklanel k Zoomu (mam ho na stejne ucely), akorat ty sluchatka se musi resit redukci z 6 na 3 (malickost dodavana k vetsine sluchatek) a nema simulace basovych aparatu.
Hraju výhradně na šrot.
kunec

Příspěvek od kunec »

RP určitě ne. Ty jsou dávno za zenitem. Zoom je ideál. Používám ho na vse co zmiňuješ

Sent from my iPhone using Tapatalk
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Placka píše:rottene, tohle všechno perfektně splňuje Zoom G1on, z druhé ruky kolem tisícovky, není co řešit...
Abu píše:Taky bych se priklanel k Zoomu (mam ho na stejne ucely), akorat ty sluchatka se musi resit redukci z 6 na 3 (malickost dodavana k vetsine sluchatek) a nema simulace basovych aparatu.
Ten Zoom vyzkouším, dík za info. Odrazoval mě od něho ten "design" - vypadá to jako hračka od vietnamců :-) Jenom škoda, že je tak "velký" - do kapsy ho nedám. Zase se mi ale líbí napájení přes USB a looper, ten by se mohl hodit.
kunec píše:RP určitě ne. Ty jsou dávno za zenitem.
Jj, tam mě "lákala" jenom ta cena.
Placka

Příspěvek od Placka »

Abu píše:... a nema simulace basovych aparatu.
ale zase má perfektní simulaci basy přímo z kytary:-)

na basu se určitě dají použít i normální kytarové aparáty. Vzhled je levný a plastový, ale funkce za tu cenu neuvěřitelný:-)
torst

Příspěvek od torst »

G1on je maximální zvuk za minimální prachy, už je to tu trochu klišé, ale mohu jen potvrdit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Sasankac

Příspěvek od Sasankac »

Měl jsem G5, kterou jsem střelil, protože to byla velká kráva, ale včerejším bazarovým nákupem se opět vracím k Zoom G1on, protože na cvičení je to fakt paráda. Jestli chceš Rottene, bydlíme kousek od sebe, tak ti ho můžu půjčit na vyzkoušení.
Hägstrom Viking, Fokus UST-20, PRS by BSG , Dunlop Crybaby, Whammy V, TC Flashback, Hall of Fame, DC Starbuck, Polytune 2 mini, EHX HumDebugger, Vox AC30 CC2x, Ghetto Stomp Black Audio
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Zooma jsem neměl, ale vzhledem k jeho reputaci tady na fóru bych ho před Pocket Podem určitě upřednostnil. Pocket Pod jsem měl a moc mě nezaujal.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
imucz

Příspěvek od imucz »

Presne v tom duchu pouzivam zoom g3. Kdyz situace doma nedovoli hrat nahlas tak navolim neco i se simulaci komba a jedu do sluchatek. Sice to neni uplne ono a maze to pres sluchatka chyby ktere jinak slyset jsou, ale na pocviceni ideal.
Zkousel jsem i pres externi zvukovku roland quad capture primo do pocitace a ani jsem nemusel zapinat vst pluginy v nahravacim softwaru. Odposlech pres monitory Numark.
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

OK, takže podle názoru většiny se přikláním k G1on. Škoda, že ho nedělají v kapesní verzi :-) Kdyby jste někdo prodával, měl bych zájem. Na kytary.cz ho mám se slevou za 1.400,-, ale zrovna nejsou skladem.
Sasankac píše:Jestli chceš Rottene, bydlíme kousek od sebe, tak ti ho můžu půjčit na vyzkoušení.
V pohodě, to asi nebude potřeba, ale díky za nabídku!
torst

Příspěvek od torst »

Jo, Pocket POD jsem taky měl a ve srovnání s G1on je to hračka pro děti. Snad jen ta PC editace byla šikovná. Desing u G1on je hevlej, ale zvyk jsem si.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Příspěvek od Kinx »

Pocket pod se zminovanym zoomem skutecne nejde moc srovnavat :) cviceni na cestach resim pres garageband, jinak bych g1on uz asi taky mel.

Sent from my iPhone using Tapatalk
philllco

Příspěvek od philllco »

Hrať na čomkoľvek okrem komba je nezmysel. Vyriešil by som to malým lampovým kombom (napr. HT-1).
FENDER AMERICAN STANDARD STRATOCASTER Seymour Duncan® SSL-5 Single-Coil Strat | Custom-Wound Single-Coil Strat | Custom Shop Fat '50s Single-Coil Strat
MARTIN D35
GHS BOOMER 10/48 - DAVID GILMOUR
LANEY LIONHEART L5T-112
EVIDENCE AUDIO - LYRIC
BUFFALO FX PATRIOT | BUFFALO FX POWER BOOSTER | BOSS DD-3
MCINTOSH MHP1000
torst

Příspěvek od torst »

Ola se ani malé Yamahy nebojí a hraje mu tradičně solidně.
https://www.youtube.com/watch?v=grogLHqCGhU
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

philllco píše:Hrať na čomkoľvek okrem komba je nezmysel. Vyriešil by som to malým lampovým kombom (napr. HT-1).
Tvrdit, že hrát na cokoliv kromě komba je nesmysl, je nesmysl.
Kolikrát mi nezbývá čas na cvičení jindy, než pozdě večer až v noci. Použití komba v tomto případě nepřichází v úvahu. Naštěstí mám na výběr mezi Zoomem G1Xon a Vox amPlugem AC30 do sluchátek. Nelze problematiku paušalizovat a jednostranně zavrhnout alternaticní metody.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“