Fender Blues Deville

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ajdam

Fender Blues Deville

Příspěvek od ajdam »

Máte někdo zkušenost s tímto kombem? Konkrétně se starší (93) USA 410 verzí. Dostal jsem nabídku na výměnu za nějaké moje harampádí, a tak by mě zajímalo co od toho čekat :-) Trochu se bojim, že těch 60W bude moooc hlasitejch (teď hraju na Voxe AC30 a i to je vražda...)

Primární určení: Čistý a lehce nakřáplý funky doprovody + zkreslený sóla áĺa Hendrix.
Tube Guru
Odborník

Re: Fender Blues Deville

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jestliže Ti jde především o čistý zvuk, splní Ti tento požadavek Blues De Ville jistě lépe než stávající Vox AC 30. Na snížení hlasitosti tam máš potenciometr Volume, jehož stažení na přijatelnou hlasitost nebude mít žádný negativní dopad na zvuk. U zkresleného zvuku snížení hlasitosti většinou změní i míru zkreslení. Každopádně to bude krok vpřed :) a řekl bych, že správným směrem.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

No to je mi jasný, že podle tebe to bude krok vpřed, ale ty zatracuješ jakejkoliv aparát s EL84 :-D
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Omyl, nezatracuji, např. na blues a country jsou výborné. Rock a metal (který mě moc nebere) vyžadují trošku jinou šťávu. Jde hlavně o ten hlasitý čistý zvuk - v tom budou mít aparáty s EL34 a 6L6GC na konci vždy navrch oproti těm s EL84 nebo 6V6. Holt fyzika se odrbat nedá (naštěstí). Matematika a fyzika jsou téměř jediné záležitosti nepodléhající změnám režimů a zprávám v bulváru. :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“