Kombo na doma - LAMPA
Pravidla fóra
Re: Kombo na doma - LAMPA
Zdar, první by měla být určitě hlava až pak ruce a všechno ostatní...
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Ano. Máš 100% pravdu
Sent from my iPhone using Tapatalk
lidská duše
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
-
samillsons
takže vaše rada je-cvičit cvičit cvičit:-) ok beru na vědomí.Ale stejně si zajedu odzkoušet toho Rolanda jen abych věděl.Původně jsem měl v plánu měnit snímače, ale kouknu na to kombo. Dík všem
Vím, že to je mimo vlákno, ale jestli se to dá říci jednou větou- jak poznám, že je potřeba přepražcovat. Dík
Vím, že to je mimo vlákno, ale jestli se to dá říci jednou větou- jak poznám, že je potřeba přepražcovat. Dík
Drnčí struny, kytara neladí
Tazatel má kombo Crate sice 15 wattové, ale s 12" repro. Snímače v Cortu jsou prý slušné PAF s Alnico II magnety. Takže fakt nejlepší je vzít někoho, komu už rukama prošly řady nástrojů a aparátů, a nechat ho zahrát, posoudit. Úplně to chápu. V začátku jsem taky pořád vymejšlel, co je špatně, až jsem vzal aparaturu k profi bluesmanovi. A z jeho zvuku na moje vybavení jsem padl na znak, jaká to byla paráda. To jsem udělal dvakrát. Teď už mám vlastní uši a vymejšlím pořád.
-
samillsons
S tím kombem máš pravdu. Co jsem sem na něj dával odkaz tak je tam napsáno 8 palců. Deď jsem měřil reprák a z venkovní strany má 18cm tak asi těch 12. Jestli to dobře měřím. Kytaru mám z druhé ruky a když jsem koukal po netu, tak jsem tuhle kytaru nikde s tím přesným označením nenašel. Já mám Cort ts250 a co jsem našel, tak ts250 a zatím vždy ještě nějaké označení např. TBK nevím jestli to něco znamená. Ale všechny co jsem našel se pohybovali kolem 8-9tisíc.
Ale asi máte pravdu cvičit cvičit.
Každopádně ji donesu do nějakého servisu aby mi ji omrkli kvůli těm pražcům. Jak mi tu někdo psal tak ladění drží krásně, ale myslím, že na některých pražcích drnčí. Někde jsem tu četl, že když zmáčknu první a poslední pražec, tak by se měla dotýkat struna všech pražců a to ani náhodou.
Ale asi máte pravdu cvičit cvičit.
Každopádně ji donesu do nějakého servisu aby mi ji omrkli kvůli těm pražcům. Jak mi tu někdo psal tak ladění drží krásně, ale myslím, že na některých pražcích drnčí. Někde jsem tu četl, že když zmáčknu první a poslední pražec, tak by se měla dotýkat struna všech pražců a to ani náhodou.
12"= 12 palců, 1 palec= 2,54cm, tzn. že jestli máš Crate FW15R (má reverb- efekt, dozvuk), tak by měl mít cca 30cm repro. Jestli to tak není, tak má menší, FW15, jsou stejné, jen má 8" repro a nemá reverb.
Na oboje se ale dá slušně hrát.
TBK apod. bývá většinou barevní označení. U Cortu je to myslím Transparent Black (průsvitná černá).
Když si vyplníš odkud jsi nebo nám to sem alespoň napíšeš, tak se možná najde někdo zkušenější, kdo by ti mohl předvést, co v tvé výbavě je a dokonce by ti mohl dát nějaké rady ohledně seřízení do začátku, jestli nemáš v okolí nějakého známého.
Jinak souhlasím, že seřídit kytaru je hodně důležité a začal bych tím.
Na oboje se ale dá slušně hrát.
TBK apod. bývá většinou barevní označení. U Cortu je to myslím Transparent Black (průsvitná černá).
Když si vyplníš odkud jsi nebo nám to sem alespoň napíšeš, tak se možná najde někdo zkušenější, kdo by ti mohl předvést, co v tvé výbavě je a dokonce by ti mohl dát nějaké rady ohledně seřízení do začátku, jestli nemáš v okolí nějakého známého.
Jinak souhlasím, že seřídit kytaru je hodně důležité a začal bych tím.
Zdar, 1 palec = 25,4mm = 2,54cm
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Překlep. Už je to opraveno
.
-
samillsons
Jsem zmatenej. Popletl jsem to a místo 2,5 jsem počítal 1,5.
Jsem z Boskovic
Jsem z Boskovic
Zdar, no jsi zmatený jak lesní včela ve školní jídelně
. Je tohle Tvoje kytara?:
http://inforico.ua/muzichni-instrumenti ... 77214.html
Ještě něco k reprákům: 8 palců = 20,32cm, 12 palců = 30,48cm. Snad to zmírní Tvojí zmatenost
.
http://inforico.ua/muzichni-instrumenti ... 77214.html
Ještě něco k reprákům: 8 palců = 20,32cm, 12 palců = 30,48cm. Snad to zmírní Tvojí zmatenost
O kytaru teď nejde ne? Když už, tak jeho je přesně tato, podle toho na co se ptal.

Neřeš teď velikost repra, zkus projít fórum, jestli je někdo kolem tebe (pokud se někdo neozve sám) a zkus ho přes SZ hezky poprosit, zda by ti něco nezahrál na tvou výbavu, ať víš, co z toho může lézt.
Nebo můžeš sám zkusit Rolanda a jestli se ti bude líbit víc a přinutí tě to víc cvičit, tak Crate prodej a kup si Rolanda.
Někdy je opravdu těžké vybrat vhodné vlákno pro přesun, začneme o snímači, přejdeme na výběr lampa/modeling, pokračujeme velikostí repra a zakončujeme v podstatě cvičením.

Neřeš teď velikost repra, zkus projít fórum, jestli je někdo kolem tebe (pokud se někdo neozve sám) a zkus ho přes SZ hezky poprosit, zda by ti něco nezahrál na tvou výbavu, ať víš, co z toho může lézt.
Nebo můžeš sám zkusit Rolanda a jestli se ti bude líbit víc a přinutí tě to víc cvičit, tak Crate prodej a kup si Rolanda.
Někdy je opravdu těžké vybrat vhodné vlákno pro přesun, začneme o snímači, přejdeme na výběr lampa/modeling, pokračujeme velikostí repra a zakončujeme v podstatě cvičením.
Tak to sorry, jestli máš kombo s malým 8", tak z toho zas taková paráda nepoleze. Zážitek z velkého repráku je úplně jiný.
Do Boskovic nejezdím, jednou za rok do Kunštátu, a letos už jsem tam byl.
Do Boskovic nejezdím, jednou za rok do Kunštátu, a letos už jsem tam byl.
Bereš v potaz, že je to na domácí cvičení? Já třeba na doma upředňostňuju klidně "jen" 10". Crate FW není špatný ani s 8 palcovým reprem. A ikdyby měl 12", tak je to pořád tovární repro, které není nejhorší, ale pořád je to obyč kombíčko a např. výměna repra by byla jen zbytečnou investicí. Nijak bych to nehrotil, buď mu dokázat, že se z toho dá vytáhnout velmi slušný zvuk a když by ho to nepřesvědčilo, tak koupit Roland a pokračovat vesele dál... Našetří nějaké peníze a zase shánět lampu i se slušným zkresleným zvukem.
-
samillsons
Jo tak to je přesně ona-krasavec:-). S těma palcema jsem to fakt popletl. Vím kolik je jeden palec vyráběl jsem luky a u těch se měří v palcích. Máte pravdu jsem zmatenej.
Každopádně jste mi otevřeli oči a zatim na lepší výbavu kašlu až pojedu do Brna tak si v Kytarách určitě nějaký kombo vyzkouším jen abych měl představu.Teď už to před vánoci nebudu řešit, ale po svátcích hodím kytaru do servisu dle recenzí bych mohl zkusit http://www.janeko.cz/.
Opravdu mi přijde, že ta kytara čí dál tím víc drnčí a už to slyším i v kombu.
Každopádně děkuji všem za trpělivost a ochotu poradit
Každopádně jste mi otevřeli oči a zatim na lepší výbavu kašlu až pojedu do Brna tak si v Kytarách určitě nějaký kombo vyzkouším jen abych měl představu.Teď už to před vánoci nebudu řešit, ale po svátcích hodím kytaru do servisu dle recenzí bych mohl zkusit http://www.janeko.cz/.
Opravdu mi přijde, že ta kytara čí dál tím víc drnčí a už to slyším i v kombu.
Každopádně děkuji všem za trpělivost a ochotu poradit
-
Lukáš Kostka
Ahoj,
přemýšlím mezi VOX AC10 a BLACKSTAR HT5 v kombo verzi. VOX AC10 jsem si zkoušel a moc se mi líbil. Sháním kombo na zkoušení doma, ale zároveň i do kapely. Hraju jak na čistej zvuk tak zkreslenej, takže třeba Marshall DSL5 se mi moc nelíbí, ten je spíš jenom na BigBeat.
Uvítám jakékoli zkušenosti a rady, které se týkají těchto 2 komb, ale samozřejmě se nebráním i dalším variantám.
Díky moc.
Lukáš
přemýšlím mezi VOX AC10 a BLACKSTAR HT5 v kombo verzi. VOX AC10 jsem si zkoušel a moc se mi líbil. Sháním kombo na zkoušení doma, ale zároveň i do kapely. Hraju jak na čistej zvuk tak zkreslenej, takže třeba Marshall DSL5 se mi moc nelíbí, ten je spíš jenom na BigBeat.
Uvítám jakékoli zkušenosti a rady, které se týkají těchto 2 komb, ale samozřejmě se nebráním i dalším variantám.
Díky moc.
Lukáš
Mám Blackstar HT5 a jsem z toho komba úplně hotovej. Bohužel srovnání s VOX AX10 nemám, takže ti můj příspěvek vlastně vůbec nepomůže, ale chtěl jsem to napsat 
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Pokud nehrajete blues, tak je HT-5 do kapely málo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
HT-5 : na doma moc, do kapely málo.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)