Šimkojc píše:Já si koupil patery Elixiry na Aliexpressu od prodejce Jenny Lee a vůbec nejsou chemický. Možná proto, že to nejsou Elixiry. Krabičky ok, vnitrni obaly ok, ale v tom byly nějaké no name s****y. Kež by mu kuna vejce vysála...
V čem jsou ty struny špatný?
Jsi prodejce hudebních nástrojů?
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti.
Čavli píše:
Zkus John Pearse (používám PhBr 0.011 a 0.013) - ale chce to trpělivost dlouho jim trvá než se probudí ...
a jak dlouho to potom vydrží ?
Mně se líbí zvuk Martinek, ale mají fakt krátkou životnost a mně strašně nebaví to pořád měnit. Elixíry vydrží parádně dlouho, proto je mám teď na všech kytarách, i když ten zvuk se mi taky moc nelíbí. Jsou takový chemický.
Já měním tak po 3-4 měsících, ale Radim Hladík říkal (psal), že mu vydrží i půl roku.
Na akustické používám jedině struny John Pearse, phosphore-bronz. Jsou špatně k sehnání a stojí hodně peněz, ale vyplatí se, protože vydrží na kytaře i půl roku. Mají ušlechtilý zvuk a všechny struny, co jsem s nimi porovnával, nestály za nic. Je to možná i tím, že John Pearse je muzikant.
Za prvé mají jinou barvu, fejky jsou žluté a origoše jsou do růžova a za druhé nemají to podstatné, a to povlak mikro tenkou vrstvičkou čehosi, co právě prodlužuje (násobí) životnost struny a ovlivňuje i zvuk. Dá se to poznat hmatem a při trošce snahy i zrakem.
Prodejce HN nejsem, ale rád bych asi byl (kytarama se zabývám minimálně 25 let). Z toho také pocházejí tyhle pokusy. Když se podívám pořádně na Aliexpress (to jsem měl udělat hned), tak při zadání hesla Elixir Nanoweb vyskočí skoro 900 odkazů, ale pokud vezmu jen akustiky, prodávají se od jednoho kusu až po sety 100 ks, ale všechno to vychází kolem 5 USD, takže usuzuji, že je to 100% fejků a nejsou tam žádné pravé. No nepotěšil jste mě, ani já Vás nepotěším...
Jj, u Humla stojí momentálně 4 kousky. Před hodinou jsem je okoukával a vypadají dobře. Zvuk v tomto cenovém levelu nebudu komentovat, do takové diskuse nejdu ani náznakem.
Ale musím říct, že boky a prdelka jsou z krásného dřeva. Nejen nějaký nadšenější fanoušek Tommyho Emmanuela by si mohl stříknout do trenek.
Moje skúsenosti s Maton 808TE a strunami ... kupoval som vo Viedni. Struny tam boli Elixíry 12 light phospore bronze. Boli už vyhraté lebo kto chcel si tam mohol na gitarách v obchode zahrať. Hrali super, žiadne cinkoty.
Potom som tam dal Elixíry 11 Custom phospore bronze. 2 - 3 dni to cinkalo ale potom sa to ukľudnilo a super zvuk. Len hratelnosť horšia, tie struny sú také tuhšie, skorej sa mi unavia prsty. (Hrajem 1- 2 hodiny v kuse a to je už dosť).
Ďalej som skúšal Martin MXF740 Light (používa ich Tommy aj ich doporučuje), súper zvuk, krásne hratelné, struny dokážu z gitarky dostať všetko, len bohužial len na dva tri dni. Potom zvuk ide rapidne dole.
Na radu gitarového technika od Tommy Emmanuela ...meno už neviem som natiahol ERNIE Ball 2146, občas ich hraje Tommy Emmanuel ... a trefa do čierneho aspoň pre mňa. Krásne držia, hratelné bez problém a vydržia 2-3 týždne.
Všetko je to individuálne takže to je iba môj postreh a skúsenosti. Skúšqal som aj iné značky strún ale tie som hneď zavrho. Kto sa neche zdržovať prestrunovaním tak jednoznačne Elixíry 11 Custom Phospore Bronze - vydržia aj 2 mesiace. Kto che dostať z gitarky maximum čo v nej je tak tie Martiny alebo Ernie ...
Keď sa všetci pýtajú Tommyho aké struny navliecť, tak odpovie diplomaticky že je to na každom čo si tam kto dá.
Raz keď mu jeden pán vnucoval Elixíry tak sa nezdržal a povedal, že to sú prezervatívy na strunách.
Ku gitarke samotnej ... za ten peniaz dostanete aj kvalitu, len pozor gitara nasucho je o ničom ! Tichá nevýrazná ! Všetko sa zmení o 180 stupňov keď sa zapojí do AER Compact 60 III. To je potom už iná performance. Preto kto chce hrať na tejto gitarke bez kvalitného komba tak nech radšej zabudne a ide radšej do Martin.
Ešte som štastný majiteľ Lakewood Signature Sungha Jung... ale to je zasa iná pesnička.
Vlastnil som aj Taylory 414 Ce - dva nástroje. Tá z roku 2001 nádhera, ešte originál elektronika Taylor Fishaman Pefix Plus, krásne vyhraté drevo. A nový model s ES2. Tak to bol prúser na celej čiare. Eletronike som nevedl prísť na chuť.
Potom Talyor 814 CE 2015 - nič moc ... za ten peniaz. Alebo aj platí to že nie každý môže hrať na Taylor.
Mal som aj Furchov, Takamine , Procházku .... ale nič sa z nich nepriblížilo k Maton 808 TE !