Marshall 2245 - JTM45 z roku 65

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Marshall 2245 - JTM45 z roku 65

Příspěvek od Stanley »

Kámošovi se dostala možnost koupit tuhle prastarou relikvii z původní doby, mělo by to být po rekonstrukci, ale jsou v tom pořád ty starý lampy :?
http://www.musiccenter.cz/Marshall-2245 ... tage:16840
Nevím, co od toho čekat. Dneska to možná checknu sám, ale nevím, jestli to vyjde. Na hard rock, či nějaký ty funky a vůbec všechno, kde se jen lehoulince přikresluje by to mohlo být v poho, ale na thrash/death? On je totiž kovaný metalista a chce overdrive, kterej lidem pustí žilou :) Cenu vám milí zatím neřeknu (možná potom), nechci, aby si pro mě přijeli z Bohnic 8)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
qwer
Odborník

Re: Marshall 2245 - JTM45 z roku 65

Příspěvek od qwer »

Stanley píše:Kámošovi se dostala možnost koupit tuhle prastarou relikvii z původní doby, mělo by to být po rekonstrukci, ale jsou v tom pořád ty starý lampy :?
http://www.musiccenter.cz/Marshall-2245 ... tage:16840
Nevím, co od toho čekat. Dneska to možná checknu sám, ale nevím, jestli to vyjde. Na hard rock, či nějaký ty funky a vůbec všechno, kde se jen lehoulince přikresluje by to mohlo být v poho, ale na thrash/death? On je totiž kovaný metalista a chce overdrive, kterej lidem pustí žilou :) Cenu vám milí zatím neřeknu (možná potom), nechci, aby si pro mě přijeli z Bohnic 8)
e no ja tuhle vec nikdy neslysel a nezkusil(nazivo)a myslim, ze je na tom asi tak 99,9% fora stejne... takze nechci delat nejakeho prehnane chytreho typka...

jinak si ale myslim, ze ta vec je spis takova pochoutka pro sberatele, nez neco, co by se melo pouzivat jako obyc apec, zvlast na styl, ktery v dobe, kdy tato masinka vznikala, vubec neexistoval... nejaky metal z toho nevyloudi absolutne zadnym zpusobem, myslim, ze mozna nejtvrdsi zvuk co tahle vec zahraje bude ve stylu "smoke on the water"... nevim jak je na tom kamos se znalosti aparatu, ale jestli si to chce koupit jen proto, ze je to "marshall" a navic drahy marshall (tu cenu typuju tak na 110-150t.) tak tu hlavu dopredu docela lituju, zvlast, jestli na tom chce provozovat metal... na druhou stranu se ale da rict, ze je to takova dobra investice do budoucna.. koupit, zavakuovat a za 20 let prodat :)
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Díky za názor, tohle přibližně jsem čekal, takže pustit do toho MT-II je zločin srovnatelný se znásilněním. Já bych teda nikdá do celolampy zkreslovací krabičku nepustil :?

Moc se v tom zatim nevyzná, spíš začíná, ale tohle je buď totální štěstí, nebo totální habaďůra. Dneska se na to mrknu, zatim mi to akorát popisoval. Prej by to typově odpovídalo na ten v odkazu výše, akorát vzadu má převrtaný napájení na eurokabel, původně tam bylo asi nějaký prehistorický, dokonce i štítky prej sedí :? Nechci bejt za vola, ani ho z nikoho dělat, ale ta cena je podstatně přístupnější. Až ten zázrak zmerčim, tak snad budu vědět víc :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Stanley píše:Díky za názor, tohle přibližně jsem čekal, takže pustit do toho MT-II je zločin srovnatelný se znásilněním. Já bych teda nikdá do celolampy zkreslovací krabičku nepustil :?

Moc se v tom zatim nevyzná, spíš začíná, ale tohle je buď totální štěstí, nebo totální habaďůra. Dneska se na to mrknu, zatim mi to akorát popisoval. Prej by to typově odpovídalo na ten v odkazu výše, akorát vzadu má převrtaný napájení na eurokabel, původně tam bylo asi nějaký prehistorický, dokonce i štítky prej sedí :? Nechci bejt za vola, ani ho z nikoho dělat, ale ta cena je podstatně přístupnější. Až ten zázrak zmerčim, tak snad budu vědět víc :)
no tak jsem se dival na ebay a jediny marshall co tam z tohohle roku je, je zatim na 6300 dolacich a to se jeste zdaleko neskoncilo :) pokud je to za nejakou hodne pristupnejsi cenu, tak bych to aj za nejakou tu habaduru povazoval... jinak jestli chce zvuk stejny (coz pochybuju) tak at si to necha postavit treba od horkeho z uh. brodu a myslim, ze do nejakych 15 tisic se vleze :) protoze ta hlava je tak neuveritlne jednoducha, ze i stara jcm800, ktera se prodava na bazaru od rozdalovskeho (ted je tady ale otazka, jak rozdalovsky zvlada tu svoji praci) za 5000, je oproti tomu kosmicka lod. na te hlave neni na dnesni dobu podle me nic prevratneho a je to proste kombo s vintage zvukem, ktery urcite nezapada do jeho predstavy o zvuku metalovem... navic k takove hlave patri i original box, takze je to pak uz jedno s druhym...

jinak ja nepovazuju strkani krabky pred lampu za zlocin :) ale u tohohle by to asi zlocin byl...

je to hlava hlava hlva hlava.. musim si uvedomit, ze neexistuji jen komba ale i hlavy hlavy :) to je jen tak pro me :)
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Prostě, ten co to prodává, musí bejt na palici, nebo vůbec neví, co to vůbec prodává :? Prej to měl ten prodávající nějakou dobu v autě rozbitý, tak to nechal spravit, či spravil, předělal to napájení na eurokabel a teď to prodává za pakatel, kdyby to byl padělek a on to věděl, tak za to bude chtít mnoooohem víc. Spíš mi přijde, že k tomu přišel jak slepej k houslím. Ani jedna strana si nejspíš neuvědomuje si tu sběratelskou hodnotu. Na jeho použití se moc nehodí, to určitě, ale co s tim?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Stanley píše:Prostě, ten co to prodává, musí bejt na palici, nebo vůbec neví, co to vůbec prodává :? Prej to měl ten prodávající nějakou dobu v autě rozbitý, tak to nechal spravit, či spravil, předělal to napájení na eurokabel a teď to prodává za pakatel, kdyby to byl padělek a on to věděl, tak za to bude chtít mnoooohem víc. Spíš mi přijde, že k tomu přišel jak slepej k houslím. Ani jedna strana si nejspíš neuvědomuje si tu sběratelskou hodnotu. Na jeho použití se moc nehodí, to určitě, ale co s tim?
pujcit, mrknout se jestli je to ok, koupit, nechat to u nekoho kdo to umi zrestaurovat (opravdu pochybuju, ze ten dotycny, jenz to restauroval, bude nejaky clovek od fochu...), nabidnout to na ebay.de, vyvolavaci cena 2500 euro a jedem... :)

ale moc neverim tomu, ze to je ten puvodni z roku 65... takovych kousku u nas moc nebude
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Takže díky, :wink: sám do toho nepůjdu, jen se s tím nechám vyfotit, zahraju si, abych mohl říct, že jsem hrál na Marshalla z roku 65 a doporučím mu tu spekulaci. Snad to bude ono :roll:

Jinak mi to přijde jako celkem dobrodrůžo :lol: Asi napíšu povídku, třeba ''Záhada celolampové relikvie'' :lol: Napínavý děj plný napětí. Přidám si tam pár aspektů, trošku dynamizuji děj a charaktery, to bude pecka. 8)

Teď ale vážně, to mě poser na holý záda, tohle začíná být celkem záhada, doufám že to není planý poplach, nechci aby se mi smálo celý fórum do skonání věků :?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No to jsem zvědavej, jak to dopadne... Jestli to je fakt originál z 65, tak bych ho bral hnedka, obzvlášt pokud je za nějakou filantropickou cenu... Jestli to je podvod, pak škoda... Rozhodně nám prozdrad, jak se bude detektivka dál vyvíjet.,.. :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Nero píše:No to jsem zvědavej, jak to dopadne... Jestli to je fakt originál z 65, tak bych ho bral hnedka, obzvlášt pokud je za nějakou filantropickou cenu... Jestli to je podvod, pak škoda... Rozhodně nám prozdrad, jak se bude detektivka dál vyvíjet.,.. :wink:
Neboj, stejně se mi budete smát, že jsem způsobil takovej humbuk pro nic :lol:
Pitrs01
Kontaktovat uživatele:

Tak jak?

Příspěvek od Pitrs01 »

čaues. Tak už dlouho sleduji tohle povídání o tomhle historickým marshallu a rád bych znal rozuzlení :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

JMT je dělo jak bejtk!!!! 8) 8) 8) toho se nebát
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Worloy
Kontaktovat uživatele:

JTM Rulezz

Příspěvek od Worloy »

JTM je na metal naprosto nevhodny - to je bluesova masina..
Ma to jen jeden cistej kanal - pokud chces slyset jak to zni s nastavenim "vsechno doprava" tak si poslechni nakyho koncertniho hendrixe - rve to hulaka to chrapti to ale na metal to vazne neni (ani na hi vstup).
Ale vyrid kamosovi - esli si to koupil, ze mu tise zavidim... :)
if it moves, it has a penguin behind :)
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Přes veškerou opatrnost, aby se to nezvrtlo nějakým nepředpokládaným směrem se nakonec stalo to, že to ten člověk asi neprodá. Najednou hodil brutální zpátečku a ani nevim kam ten apec přišel. Dlouho jsem ty dva agenty neviděl, musim ještě něco vyzvědět, snad něco vymyslim. Úpřímně, tak trochu jsem to už vzdal (nebo spíš nechal uležet :D ), ale chtěl bych to aspoň pořádně omrknout a udělat fotodokumentaci, jen pro zvědavost. Sakra, doufam že se mi to poštěstí :?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: JTM Rulezz

Příspěvek od turbo_MaCk »

Worloy píše:JTM je na metal naprosto nevhodny - to je bluesova masina..
Ma to jen jeden cistej kanal - pokud chces slyset jak to zni s nastavenim "vsechno doprava" tak si poslechni nakyho koncertniho hendrixe - rve to hulaka to chrapti to ale na metal to vazne neni (ani na hi vstup).
Ale vyrid kamosovi - esli si to koupil, ze mu tise zavidim... :)
To že to nemá ovladač přebuzemí preampu neznamená že to nekreslí... Kreslí to s volume... Rozhodně to nechraptí. Je Pořádnej nářez když se do toho člověk opře. Hendrixovy v tom huhají fuzzy, ale odtoho fuzz je. Metal by na to šel s nakopnutím. Je to jeden z nej aparátů všech dob...
Pokud chceš dobrej příklad toho zvuku tak AC/DC....
http://www.youtube.com/watch?v=YrTZnyta0OQ
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“