El.Kytara pro začátečníka - výběr z bazaru

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
torst

Re: El.Kytara pro začátečníka - výběr z bazaru

Příspěvek od torst »

Nelíbí se mi Satriani a tak mám averzi i k jeho signaturám. Ale to je muj problém. Kytara vypadá dobře, přiměřeně jetá a za ty prachy je to výhodná koupě. Ale už je prodaná, že?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
silverrrr

Příspěvek od silverrrr »

jojo už je pryč :-) tak nic tak co tuhle jako začátečníkovi by mi měla stačit is tim kombem ne ? http://hudebnibazar.cz/ibanez-rg/ID947127/ :)
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Je to RG3EXFM1 kdyby jsi chtěl hledat reference :) myslím že pro začátečníka to je až až, pak jen to chrastítko nahradit něčím lepším.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
silverrrr

Příspěvek od silverrrr »

Takže místo toho zesilovače je lepší koupit něco jineho? Můžeš neco doporučit? Je to jen na hrani doma. Idealne do 5ti tisic.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Kup to za těch 6 i s kombíčkem. V začátku stejně rozdíl mezi tímto Marshallem a zvukově lepším a vybavenějším kombem nepoznáš. Na domácí cvičení stačí. A až tě zvuk čistého i zkresleného kanálu omrzí, koupíš nějakou bazarovou modulační krabičku za pětikilo, případně levný multiefekt.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

silverrrr píše:Takže místo toho zesilovače je lepší koupit něco jineho? Můžeš neco doporučit? Je to jen na hrani doma. Idealne do 5ti tisic.

Rozhodně věř,že Ti Hendrek radí dobře.Do začátku máš vše co potřebuješ ,pak už jen budeš hledat další věci ,pokud u toho vydržíš. :)
torst

Příspěvek od torst »

Připojuju se. Tahle Ibaneza se mi líbí víc než ta z aukra. A je to i s combem, ber.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Kluci radí dobře. Chybí mi tam slůvko "časem" :)
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Nebo varianta Ibanez S470, na bazaru i s basic level kombem za 6 tKč
http://hudebnibazar.cz/prodam-el-kytaru ... /ID947360/
Krk, snímače budou cca stejný jako u toho RG, jen tělo je jinak tvarované, subtilnější, lehčí, aspoň pro mě mnohem pohodlnější. A má hlavní výhodu - skvělé ZR tremolo. Pro začátečníka nejlepší volba z dvouzvratných.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky dobrá nabídka. Kombo má navíc i reverb, kterým se dají okořenit clean vybrnkávačky nebo lead sóla. To by prozačátek na vytvoření bohatší palety zvuků stačilo.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Obě ibanezky jsou skvělé, a vůbec to nejsou začátečnické kusy. Obě by se mi líbilo mít doma. Za ty prachy!
silverrrr

Příspěvek od silverrrr »

paráda díky za odpovědi, po práci to obvolám :)
torst

Příspěvek od torst »

Jo, obě jsou výborný. Ta první nemá sice páku, ale zas má 2 oktávy. Mám prostě radeji RG než S. Ale s touhle bezva kobylou bych snad bral i S.
Kmensik : IB RG mám doma 3 ...
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Rozhodně to jsou dobré volby jak psal Kmensík,jen bych asi brzdil na začátku s pákou a tremolem.Pokud máš někoho,nebo si ho do začátku blokneš,aby jsi se s tím tolik nepekloval,tak ber jednu ,či druhou.
:D Ať Ti to slouží...
silverrrr

Příspěvek od silverrrr »

asi koupím RG, je to v praze tak si ji alespon prohlédnu jak vypadá, přeci jen kupovat na dobírku z plzně nic moc..
silverrrr

Příspěvek od silverrrr »

Tak suer, je doma a teď už jen trénovat a trénovat, je tu někdo z prahy kdo by mi ukázal jak začít? Hrál jsem asi 3 roky na akustiku, v umělecké škole, ale v 10 ti jsem zkončil tak si toho moc nepamatuju. A hlavně nevim jak nastavit kombo+ kytaru:-) Samozřejmě nechci to zadarmo na tom y jsme se domluvili občas na hodinu dvě :-)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Ať to hraje :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

silverrrr píše:A hlavně nevim jak nastavit kombo+ kytaru:-)
To si vygooglíš. Nějaké příklady nastavení komba pro různé zvukové variace většinou najdeš přímo v manuálu komba.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Nastavení komba je jednoduchá věc. Začni s tím, že na kytaře otevřeš naplno i volume i tónové clony a jemně je potáhneš zpět (jen malounko). Na kombu začni čistým zvukem (asi první kaná - clean) a nastav si korekce (basy středy výšky) na neutrál. Gain dej na malinko. Volume tak na čtvrt. Postupně zkus přidávat volume, asi tam, kde ho chceš v té místnosti, kde to budeš zkoušet, mít, ale na málo, ne moc. Pak zkus jemně přidat gain. Málo. A pak si začni hrát s korekcemi, nastav si basy, středy a výšky dle sebe, dle ucha. Kytara je obecně vzato středový nástroj, takže to nemůže být jakože na hifi věži. No, pro začátek je kombo nastavené, hraj si, a během toho hraní si jako druhé kolo začni hrát s těmi knoflíky a přepínači na kytaře.
Za chvíli budeš vědít, v jakém nastavení je ti ta kytara a kombo nejmilejší.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
torst

Příspěvek od torst »

Hezkej návod ! Jen nerozumím tomu " ... a jemně je potáhneš zpět (jen malounko)"
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“