Adobe Audition 3.0
Pravidla fóra
Adobe Audition 3.0
Zdravim,
mam menší problém v Adobe audition.. Někdy se mi stává při nahrávání když mam klasicky vloženou stopu s bicíma a k tomu nahrávam kytaru, že kytara jakoby jela o pár třeba o pár setin pozadu. Přitom jsem ale začal nahrávat ve správnou dobu do rytmu bicích.. Napadlo mě jedině že by prostě nestíhala zvukárna: http://www.alza.cz/zvukova-karta-creati ... d67947.htm
- Nejspíš to bude chtít externí asi Lexicon Lambdu..
Nevíte v čem by mohl být další problém??? Předem díky za rady.. Nik
mam menší problém v Adobe audition.. Někdy se mi stává při nahrávání když mam klasicky vloženou stopu s bicíma a k tomu nahrávam kytaru, že kytara jakoby jela o pár třeba o pár setin pozadu. Přitom jsem ale začal nahrávat ve správnou dobu do rytmu bicích.. Napadlo mě jedině že by prostě nestíhala zvukárna: http://www.alza.cz/zvukova-karta-creati ... d67947.htm
- Nejspíš to bude chtít externí asi Lexicon Lambdu..
Nevíte v čem by mohl být další problém??? Předem díky za rady.. Nik
Přesně tohle se mi dělo když jsem nahrával na začátku taky na sound blaster. Ta zvukovka na to není stavěná. Zkoušeli jsme to tak,že jsme nahráli metronom. A na druhou stopu jsme podle nahraného metronomu zkoušeli klepat dřívkama. Chvíli to jelo stejně, cvhíli se to předbíhalo a pak se to zase srovnalo. A tak pořád dokolo. Prostě to dělalo strašnej bordel. A na nahrávání je to naprosto nepoužitelný. Když myslím naprosto tak naprosto a úplně. Já tím ztratil několik dní práce na soustřdění s kapelou. A výsledek byl ten, že jsem kartu naučil bydlet v popelnici. Když koupíš nejlevnější nahrávácají kartu tak už ti to dělat nebude.
Ten SB má prostě proměnlivou latenci. Nahrává podle nálady. S tím nic neuděláš.
Nahrával jsem a Adobe audition 1,5.
Ten SB má prostě proměnlivou latenci. Nahrává podle nálady. S tím nic neuděláš.
Nahrával jsem a Adobe audition 1,5.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
ja mam integrovanou s ASIO a funguje celkem dobře zatim, většinou to sou moje chyby ale ono to je kus od kusu
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
to je prosté, opravdu zvuková karta (typická latence)... ten soundblaster na to není uplně idální.. chce to vyloženě kartu pro recording (m-audio, lamba, alesi atd atd viz kytary.cz sekce zvuk)
popřípadě si zkus prozatimně v auditon 3 pohrát v nastavení s asio bufferem a sníži krapet kvalitu nahrávání, jestli nejedeš zbytečně na 96k hz
popřípadě si zkus prozatimně v auditon 3 pohrát v nastavení s asio bufferem a sníži krapet kvalitu nahrávání, jestli nejedeš zbytečně na 96k hz
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- misadlouhy
tenhle prográmek používám - snímám do jednotlivých stop přes mikrofon kytarové party, lepím je za sebe když se opakují (pokud nechci danou část hrát nepřerušovaně), do jedné stopy může přijít backing track jako wav (nebo midi), upravím hlasitost, dám stopám pozici v reproduktorech a exportuju do mp3..
myslím že program toho dokáže ještě mnohem víc, ale tohle mi zatím stačí
myslím že program toho dokáže ještě mnohem víc, ale tohle mi zatím stačí
Norman ST 40 folk
Základní nastavení Adobe Audition 3
Dobrý den pánové, potřeboval bych poradit se základním nastavením programu. Mám zatím neřešitelný problém s nastavením vstupu a výstupu , abych mohl již nahranou stopu pouze poslouchat a přitom nahrávat na další stopu tak , aby se na ni nahrál pouze nový nástroj a zároveň aby se nenahrála i přehrávaná nahrávka, jak si zatím pořád děje a neumím s tím nic přes veškeré snažení udělat. Zvukovku mám SB Audigy 2. Budu Vám moc vděčný pokud mi dokážete poradit kde je nebo spíš kde dělám chybu. Díky Mates 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Základní nastavení Adobe Audition 3
Zkusíme nejprve jen pošťuchovat
chybu děláš Matesi asi hlavně u sebe, že nečteš manuály a nemáš silný "background". Naštěstí to jsou věci, které se v řádu hodin/dnů dají docela obstojně napravit. Abych jen neprudil, malinko tě nasměruju:
- počty vstupů/výstupů, kterými zvukovka disponuje, určuje pro aplikaci (zde tedy Audition) použitý ovladač. Pro práci s hudbou by se neměl používat jiný než ASIO.
- definici použitelnosti těchto vstupů/výstupů již určuje nastavení v aplikaci, kde je potřeba si ty definice jednou udělat (pak si to již obvykle program pamatuje). Takže v rámci nějakého nastavení, předvoleb apod. definovat a přiřadit aplikační vstupy/výstupy na fyzické vstupy a výstupy zvukovky; pak s nima budeš moci pracovat.
Všechny výše uvedené možnosti popisují manuály ke zvukovce a k programu.
P.
- počty vstupů/výstupů, kterými zvukovka disponuje, určuje pro aplikaci (zde tedy Audition) použitý ovladač. Pro práci s hudbou by se neměl používat jiný než ASIO.
- definici použitelnosti těchto vstupů/výstupů již určuje nastavení v aplikaci, kde je potřeba si ty definice jednou udělat (pak si to již obvykle program pamatuje). Takže v rámci nějakého nastavení, předvoleb apod. definovat a přiřadit aplikační vstupy/výstupy na fyzické vstupy a výstupy zvukovky; pak s nima budeš moci pracovat.
Všechny výše uvedené možnosti popisují manuály ke zvukovce a k programu.
P.
Re: Základní nastavení Adobe Audition 3
studio-a-recording/adobe-audition-3-0-t ... dition%203 a další a další...ale nechci do toho módům kecat.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Adobe Audition 3.0
Díky, klidně kecej. Taky nemám čas pořád na fóru hledat, kde co s čím sloučit
.
Slučuji.
Slučuji.
Dík Pavlii za nápovědu ale i když jsem projel manuály jak zvukovky tak A3 jsem tam kde jsem byl. Vyzkoušel jsem změnit nastavení jak na zvukovce tak A-3 a bez úspěchu. Mikrofon z repráků slyším ale když zapnu nahrávání na přísl. stopě v A-3 - neukazuje mi ani sílu vst.signálu. To je asi ten problém ale jak ho vyřešit ??
Mates

Mates
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak od začátku:
- spustit A3
- manuál strana 32 a dál - nastavit ASIO ovladač, přiřadit vstup audio stopě (strana 186)
- manuál strana 57 - nahrávání audio klipu v Multitrack pohledu
Vzhledem k tomu, že zde nevidím problém, musí to fungovat. Zatím mi visíš 250,- za strávený čas
třeba ještě nějaká ta kačka přibude, potom pošlu číslo účtu. Dej vědět, jak jsi zatím dopadl.
P.
- spustit A3
- manuál strana 32 a dál - nastavit ASIO ovladač, přiřadit vstup audio stopě (strana 186)
- manuál strana 57 - nahrávání audio klipu v Multitrack pohledu
Vzhledem k tomu, že zde nevidím problém, musí to fungovat. Zatím mi visíš 250,- za strávený čas
P.
Ahoj Pavlii,
dík za nápovědu a obětovaný čas. Jak jsem Ti poslal minulou odpověď, nedalo mi to a pořád jsem do toho nastavení vrtal až najednou ejhle, začalo mi to fungovat aniž bych si pořádně uvědomoval proč. Určitě mi pomohlo prostudování manuálů a tvá první nápověda.
Teď přes zimní měsíce chceme s kapelou zkusit něco nahrát , tak jsem zvědav , co mi to ještě přinese, co mě zaskočí a s čím si eventuelně budu muset poradit .
Tak ještě jednou díky
Ahoj Mates
dík za nápovědu a obětovaný čas. Jak jsem Ti poslal minulou odpověď, nedalo mi to a pořád jsem do toho nastavení vrtal až najednou ejhle, začalo mi to fungovat aniž bych si pořádně uvědomoval proč. Určitě mi pomohlo prostudování manuálů a tvá první nápověda.
Teď přes zimní měsíce chceme s kapelou zkusit něco nahrát , tak jsem zvědav , co mi to ještě přinese, co mě zaskočí a s čím si eventuelně budu muset poradit .
Tak ještě jednou díky
Ahoj Mates
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Určitě. Ale je dobré si zjistit to "proč", jinak velice brzo zavázneš opět (ať už na tom samém nebo na jiné "prkotině"). Je nutná znalost - a nikoli pouze dobrý pocit, že "to" najednou funguje - to není dobrý přístup a člověk by měl být nespokojen.
Určitě jsi ale nedělal nic jiného, než jsem popsal
P.
Určitě jsi ale nedělal nic jiného, než jsem popsal
P.
Ne , zas tak najivní nejsem abych si myslel , že mám vyhráno. Ještě uplyne spousta času než se program naučím alespoň trochu ovládat a pořízenou nahrávku trošlu solidně zpracovat. Ale první problém jsem překonal ( musím dodat že s Tvou pomocí) a to mě nabilo. Tak ahoj a ještě jednou dík. Mates