Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Ivan »

Hendrek, to som spravil ako prve (https://www.zoom.co.jp/). Okrem manualu k E&S som tam nic nenasiel.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

https://www.zoom.co.jp/sites/default/fi ... n_v5_0.zip
Jestli to nebude tím, že E&S není určen pro G1Xon. Ale to se tu už dávno probíralo. Musíš jej hledat u produktů, pro které je určen.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

dík. ale musis priznat ze dat link je rychlejsia cesta ako ma zvozit za neschopnost, nie? :)
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Chceš-li nasytit člověka na jeden den dej mu rybu. Chceš-li nasytit člověka na celý život nauč ho chytat ryby!
Jde o to se naučit na netu věci hledat. Všechno tam totiž je. Dostat odkaz je dost easy. ;)
Když vidím, že do toho vložíš nějaké úsilí a bez výsledku, pomůžu. Proto nejdřív jen poposunutí správným směrem.
belzebub
Nový uživatel

Příspěvek od belzebub »

Tak jsem si koupil k G1 AMT Pangeu a honím to přes PA , musím říct, že zvuk se posunul ještě o 2. levely, naprosto omračující:-)
Radost za pár korun, ještě chvíli počkám, jestli prodat stack,ale zatím leží v koutě.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Inac sledujem na simulaciach ampov v pozadi jemny vysokofrekvencny bordel, a to na kazdej... Neda sa to potlacit ani noise gateom. Nie je to nic kriticke, pri zivom hrani uz vobec nie, ale neviem si predstavit, ako by sa to cistilo v studiovej nahravke. Ale aky optimista by s G1 uz len isiel nahravat album, ze jo :? J
filo01

Příspěvek od filo01 »

Na všech to teda neslyším (jen na higainech), ale zkus za amp zařadit ParaEQ, frekvence obou parametrů dát na 20kHz a stáhnout je na minimum (-12)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ja pouzivam za ampem skoro vzdy graficky eq, jednak k odfiltrovani techhle nejvyssich frekvenci a potom i k drobnemu doladeni ostatnich frekv. pasem.
Hraju výhradně na šrot.
torst

Příspěvek od torst »

Tak jsem dnes skoro celej den "profiloval". Měl jsem na test půjčenej Peavey 6505, takže jsem si nahrál, mimo jiné, stopu z preampu hlavy (viz výše). Udělal jsem podle ní (a dalších nahrávek od boxu) velice věrnej preset pro TSE X50. No a dneska, že udělám totéž na ZOOM G1on. Babral jsem se s tim hodiny, zkoušel para i way equalizer, dostal jsem se relativně blízko, ale tu přesnou podstatu se mi nepodařilo dosahnout. Takovej ten suchej, ostrej, chraplavej zvuk lamp. preampu. Ten ZOOM umí výborně Engly, ale na ten Peavey z něj nejde vymazat kousek té aparátové, středové kulatiny. To ten TSE zvládá daleko líp (u simulací Engla je to přesně naopak). No nic, limity existujou, není hamba přiznat porážku ..
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Nic si z toho nerob, mna G1 tiez nasral... Som si zakupil trojkablik na adapter a samozrejme je to na G1 spravene tak, ze tam zahnuty konektor proste nedostanes... iba priamy a to tiez len ak je dostatocne stihly.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Ivan píše:Nic si z toho nerob, mna G1 tiez nasral... Som si zakupil trojkablik na adapter a samozrejme je to na G1 spravene tak, ze tam zahnuty konektor proste nedostanes... iba priamy a to tiez len ak je dostatocne stihly.

No to co píšeš se tady někde už psalo,ale já tam zahnutej konektor mám na G1 On,ale je delší,to samé platí i pro G3....

Obrázek
torst

Příspěvek od torst »

Mě ZOOM nenasral, prostě zázraky na počkání neumí. S tou zdířkou je to pitomý, ale měl jsem za to, že jde o všem známej problém.
Jo, začal mi vypadávat zvuk. Myslel jsem, že je blbá šňůra, ale jde o klasickej interní problém. Dělala to výstupní zdířka. Kouk jsem dovnitř, ani jsem nemusel vymontovat desku, jasně bylo vyprasklý letování na obou zdířkách-jejich packách v desce. Pájka, cín, kalafuna, 5 minut práce.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ano ano spominam si, ze sa to uz riesilo. Ale chce to vlastnu skusenost.. Proste takyto kablik mam moznost iba cez eshop (navyse na obrazku boli konektory priame a poslali zahnute, diky muziker!), clovek ma za to ze napajenie je univerzalne, ake neee oni to spravia tak, aby si clovek musel kupit nakoniec original Zoom adapter. Sranda je, ze som ho aj kupil ale z neho som chcel napajat Wah pedal (+planujem looper)... Ale vsak nejakym predlzovacikom sa to mozno bude dat vyriesit
torst

Příspěvek od torst »

mám neorig. zdroj 9V, ale musim si ohlídat tvar a velikost konektoru ev. přiletovat jinej.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Taky to mám domácí výrobu o třech kabelech na 9 V
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Jedna filozoficko-praktická: Aký je podľa vás rozdiel medzi "Outpul level" napr. v modulačnom efekte a "Patch level", keď oboje zjavne regulujú celkový level?
torst

Příspěvek od torst »

Nevim ale na to pozor, raději nepřekročit 100, nikde. Jasně, když na EQ postahuješ několik pásem, tak to doženeš výstupní hlasitostí EQ. Ale u těch modulací, drivů, už se mi párkrát stalo, že jsem slyšel přebuzení. 100 je rovina, drž se jí.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:Nevim ale na to pozor, raději nepřekročit 100, nikde. Jasně, když na EQ postahuješ několik pásem, tak to doženeš výstupní hlasitostí EQ. Ale u těch modulací, drivů, už se mi párkrát stalo, že jsem slyšel přebuzení. 100 je rovina, drž se jí.
Na väčšine presetov z fabriky bolo tak okolo 100, tak dávam tých 100 tiež ako východisko a keď treba, tak to ešte "vyžehlím" +- do jednej roviny, teda mám ich tam pár cez 100. ale neviem no, keď max. je 150, tak to je potom dosť na pováženie, že už cez 100, ako tvrdíš, to javí známky prebudenia... ale tak neva, zopakujme si: Za tie prachy paráda :)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Vcera som praskol MXR Dyna Comp na zaciatok do kazdeho presetu a neuveritelne to osviezilo zvuk... odporucam, hlavne na ciste a mierne skreslene konfiguracie. Akoze kompresor dost podcenovany "efekt" u gitaristov, vratane mna, ale uplne nanho menim nazor...
torst

Příspěvek od torst »

Pro ty clean a soft drive asi ano. I když používal jsem ho velmi omezeně, i když jsem ho měl kdysi v boardu jako HW. Spíš na santano-gilmourovská zpívavá sóla.
Když šteluju hajgejny na G1on, ty ampy maj taky ovladač Tube, ale je to jen další mírnej kompresor. Občas ho přidám a pak zas stahnu, protože to zamatlá zvuk.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“