JCM 2000 TSL601 - jak a kde nastavit bias
Pravidla fóra
JCM 2000 TSL601 - jak a kde nastavit bias
Má někdo zkušenosti, jak a kde nastavit bias po výměně koncových lamp u komba Marshall JCM 2000 TSL601. Strýček Google ani hledání na fóru nepomohlo. Díky.
Re: JCM 2000 TSL601 - jak a kde nastavit bias
Zdar, špatně hledali moji milí rádcové, budou o hlavu kratší
. U TSL601 se nastavuje bias trimrem PR1 (22kΩ). Najdi si třípinový konektor označený CON2 (BIAS) a mezi prostřední pin a libovolný krajní připoj multimetr přepnutý na napěťový rozsah 200mV a otáčením PR1 nastav napětí na cca 77mV. Tím budeš mít nastaven bias na defaultní hodnotu 70% proudu odpovídajícího max. anodové ztrátě koncových lamp (EL34).
Pro jistotu ještě připomenu, že bias se nastavuje bez vstupního signálu avšak zátěž (reproduktor nebo odpor 4Ω až 8Ω) připojen být musí. A pracuj bezpečně, těch cca 450V Tě nemusí přímo zabít, ale lekneš se, klepne Tě pepka a kdo Ti co dá
.
Pro jistotu ještě připomenu, že bias se nastavuje bez vstupního signálu avšak zátěž (reproduktor nebo odpor 4Ω až 8Ω) připojen být musí. A pracuj bezpečně, těch cca 450V Tě nemusí přímo zabít, ale lekneš se, klepne Tě pepka a kdo Ti co dá
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Re: JCM 2000 TSL601 - jak a kde nastavit bias
Díky za vyčerpávající odpověď. To je přesně to, co jsem potřeboval vědět. Jsi opravdu Tube Guru
.