stabilizace kobylky na archtopu

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Ahoj, povedlo se mi ze sluzebky v Kanade dovezt pekelny vintage suvenyr v podobe mini archtopu Vox Student Prince z roku '65

Obrázek

a resim problemy se stabilitou ladeni - ta kytara je uplne bozi, nicmene po par dnech shledavam, ze muj punkovej styl hry v kombinaci s 2mm trsatkem se moc neslucuje s volne lozenou drevenou kobylkou klasickeho typu - prijde mi, ze se kytara rozladuje hlavne proto, ze kobylka uplne nedrzi na svym miste a pri silnejsim uhozu sem tam trochu odjede (pro me je to trochu navrat do detskych let stravenych s galaxiskou, kdy mi pri rezani pisnicek Sex Pistols nezridkakdy odjela na plastovem pg volne lozena kobyla nekam uplne do pryc :)). Je nejaky vyzkouseny zpusob jak tu kobylku uchytit bez toho, abych do kytary nemusel vrtat? je mi lito ji nejakym vetsim zpusobem prasit, jelikoz na svuj vek v uplne super stavu.

jedinou vyraznejsi nevratnou modifikaci kterou planuju, je voskovani snimace - hraje uplne super, ale je fakt pekelne mikrofonickej (diky maly velikosti tela a preklizkovy konstrukci kytara vpodstate netrpi na akustickou vazbu, ale snimac piska vic nez dost).
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: stabilizace kobylky na archtopu

Příspěvek od martina72 »

No, sice by mezi kobylou a vrchní deskou nemělo nic být, kvůlivá přenosu zvuku, ale můžeš zkusit oboustranku. Ty lepší z nich držej jak čert.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
grock

Příspěvek od grock »

Já bych za a popř. i před kobylku nalepil plastové proužky, co normálně dává Roland k midi snímačům gk-3. Dají se pak zas odstranit a nic se neděje. Rozhodně ale snímač nevoskuj !!!! Jestli ti to pískání vadí (=chceš hrát něco, na co to není stavěné), dej tam jiný snímač! Možná při té výměně poznáš, kolik toho božího ze zvuku kytary ten původní snímač dělá.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

OT o vlivu voskování snímačů na zvuk splitnut zde: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... 42899.html
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Kinxi, az to vymyslis a ozkousis, dej vedet. Prave jsem u druheho kytaristy (Ibanez AF75) objevil totozny problem. :)
Hodně budem někde...
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Já jsem to na Tornádu a nějaké Cremona-gibsonce vyřešil velmi tenkou oboustrannou lepící páskou. Je obravdu supertenká a tak jsem vliv na přenos vibrací nepostřehl.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Tak nakonec jsem ji odvezl k panu Janeckemu, ktery kobylku mirne upravil tak, aby jeji tvar lepe kopiroval vrchni desku a tim padem lip sedela - problem solved, vcera jsem ji mel na koncerte a bez problemu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“