k čemu je na snímači dobrá odbočka vinutí ?
odbočka vinutí
Pravidla fóra
odbočka vinutí
nenašel jsem tu odpověď tak zakládám nové téma snad mě neukamenujete
)
koukal jsem na snímače rm pickups a tam to u singlů nabízejí
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 28.12.2015 8:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do kategorie snímačů.
Důvod: Přesunuto do kategorie snímačů.
Re: odbočka vinutí
Zdar, odbočka na vinutí snímače obecně rozšiřuje jeho možnosti. Při zapojení snímače s výstupem z odbočky dostaneš nižší výstupní napětí (vhodné pro čistý zvuk), snímač má nižší impedanci a taky je o něco vyšší jeho rezonanční kmitočet (projeví se to jako trochu ostřejší nebo zvonivější zvuk). Při použití celé cívky snímače bude jeho výstupní napětí maximální jakého je schopen, impedance bude vyšší, bude nižší rezonanční kmitočet. Zvuk bude silný, plnější, snadněji přebudí zesilovač, tím je výhodnější pro crunch i silná zkreslení pro sóla, je však možné, že bude částečně ochuzen o ty zvonivé výšky.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Re: odbočka vinutí
Zdar, jak píše Core. Projdi si videa na jamstage.cz, měli tam schectera, kterej tuhle vyhytávku měl, tak tady je video: https://www.youtube.com/watch?v=1rYGaxvtUtA je to tam pěkně slyšet
.