chtěl bych se zeptat, co mám udělat, když potřebuju dvoukanálovou zvukovkou brát jedním kanálem nějaký výstup z mixu a zároveň druhým kanálem napájet kondenzátorový mikrofon? Můžu zapnout fantoma a poslat ho tím pádem i do výstupu toho mixu? Co se stane? Může to mixu uškodit? A s tím fantomem mám i víc podobných nejasností, například když potřebuji na analogovym mixu zapnout fantoma, tak jsem slyšel, že pokud je vše v pořádku zapojené, tak to neuškodí ani dynamickým mikrofonům, ale co se stane, když ho pošlu třeba do kláves? Klávesy sice mívají jackový výstup, ale párák je mnohdy omezující a posílá vše do mikrofonních vstupů. Pošlu tedy fantom i do kláves, nebo se nedostane přes místo, kde budu převádět nějakou redukcí ten klávesový jack na XLR na páráku?
Je mi jasné, že je to asi docela základní znalost, ale vzhledem k tomu, že jsem zvukař zvučící ve 21. století, povedlo se mi zatím zvučit jen na digitálech, kde se fantom zapíná pro každej kanál zvlášť, tudíž se nic takovýho neřeší. Díky moc