Program v PC na efekty pedálů, škvrčení

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Mik3

Program v PC na efekty pedálů, škvrčení

Příspěvek od Mik3 »

Zdravím,
mám svoji el. kytaru Cortku připojenou normálně přes redukci do PC přes line-in. Hraje to naprosto čistě (mám nějakou noname integrovanou zvukovku)
Jakmile ale nainstaluju jakýkoliv program na efekt0,y třeba amplitube a spustím v něm simulaci efektu, zvuk začně naprosto šíleně škvrčet a bzučet, takže když brnknu na strunu je to spíš jako zemětřesení... Čím to může být?
Pročítal sem tu několik podobných témat, kde byla většinou doporučována nová zvukovka, ale můj problém to nejspíš nebude, protože jakmile simulaci efektu vypnu kytara hraje opět naprosto čistě (znějíc jako akustika)

Zkoušel sem dva programy pro simulaci Amplitube a ReValver, u toho revalveru sem po půlhodině štelování sice trochu zlepšil kvalitu zvuku, ale pořád je to hrůza běs škvrčítko...

Takže v čem může být můj problém? Mám někde něco špatně nastavené, nebo jen zvukovka zvládá hrát čistou kytaru ale když zapnu efekt tak tam probíhají nějaké procesy na které nestačí, nebo snad ještě něco jiného?

Díky za rady..
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

skus to pojit do mic-in
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

To sem zkoušel ale pak mi hodně klesla kvalita i zvuku bez efektu
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

to nastve. co mas za kytaru? mozna je spatne uzemněna, ale s externi zvukovkou toho fakt moc neudělas, mozna do sluchatek něco malo, ale fakt to bude hruza
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Připoj to do mikrofonu a VYPNI SI ZESÍLENÍ MIKROFONU V NASTAVENÍ ZVUKU!!!
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

a eště mě napadlo, uber trochu hlasitosti snimacu z kytary a pridej to na bednach nebo na sluchadlech. kytara i kdyz ma maly vystup tak jeji signal muze prekrocit urcitou hranici kdy se signal stava zkreslenym, a u levnych vestavěnych zvukovek je ta hranice velice nizka, me treba dyz mam volume na kytaře na desitku tak to bzuci temer pernamentne a mam to tak na 7, a kdyz hraju pres jen jeden humbucker tak si to muzu dovoli treba na 9
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

Ok, ještě teda zkusím pohýbat těma točítkama na kytaře :)
Jinak mám tuhle kytaru http://www.musiccenter.cz/Cort-Z42-TBK:16505

Myslíte že nákup externí zvukovky by ten problém vyřešil, nebo alespoň výrazně zlepšil? Případně jaké zvukové karty mám hledat? (Musí být do tisíce korun)

Jde mi hlavně o to abych nekoupil novou zvukovku a nezjistil že je to uplně to samé jako předtím..
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

já si myslim, že je to tim, že má tvá zvukovka moc velkou latenci a ten efekt se nestíhá dopočítávat - proto to dělá takovej bordel... o latenci se tu už psali referáty, takže zkus pohledat
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

No já si myslel že ten efekt zpracovává procesor a zvukovka mu jen pošle ten signál z line-in, když bez zaplého efektu hraje zvukovka jako akustika naprosto čistě s nulovým spozděním...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

no, vono je to celý trochu složitější a každá sestava pracuje trochu jinak - procesor se na tom taky podílí, ale i komunikační protokoly se zvukovkou na tom maj svůj podíl - nehledě na to, že procesor jako takovej se s tim pere sám o sobě dost - 1) zkus si najít a nainstalovat ASIO4ALL ovladače
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

tohle mi delalo taky pak sem stahnul na netu ASIO4ALL a ted frčim pres amplitube uplně v poho vygoogluj to a pak si v nastaveni v amplu dej ASI sound nebo neco takovyho a mas to :)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

Paráda, to ASIO hodně pomohlo amplitube ted hraje struny uplně čistě když zabrnkam víc strun sice to furt zní spíš jako šustění ale to už bych asi po svojí zvukovce chtěl moc :)) No časem až koupím kombo tak to snad bude lepší, ale každopádně díky ASIO se dá teď pěkně vyžít s efektama :)

ještě jedna ot věc, nevíte někdo jak se menuje písnička od nirvany kde hraje na začátku ta kytara chvíli? díky :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“