Fender telecaster american special/standard/deluxe

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
qwerty

Příspěvek od qwerty »

Zdravím,

uvažuji o koupi jedné z těchto kytar - tj. Fender Telecaster American Special/ Fender Telecaster American Standart/ Fender Telecaster American Deluxe(tato u mě suveréně vede :D vysněná kytara)
Mohli byste mi prosím někdo vysvětlit, jaký je mezi těmato kytarama hlavní rozdíl? (jestli teda nějaký zásadní je)
Moje finance jsou zhruba do 25 tisíc(hledám po bazoších) . Usoudil jsem, že nechat si udělat custom kytaru nechci - kdyby došlo např. k tomu, že bych tuto kytaru musel prodat.
Hraji různé styly - od blues až po metalcore. Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti ze změnou jednoho singlu na hambucker popř. jak dobře to bude znít, když s tím pak budu hrát něco tvrdšího.
Co se týče telecasteru - slýchám hodně rozdílných názorů na to, jak se to v tvrdší hudbě uplatní :D někdo mi tvrdí že to nebude znít dobře, ale jiní zase že to s hambuckerem krásně proleze.
Vím že se jsou to na tomto fóru asi často probírané otázky, ale prošel jsem plno témat a nenašel jsem odpovědi na vše co mě zajímalo :D
- ten zvuk ke konci videa mi příjde třeba pěkný :D ale nevím, co z toho dostanu já - http://www.youtube.com/watch?v=VPnlj3B-l9g
Naposledy upravil(a) Nero dne 21.06.2013 14:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název - je to Standard
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Fender telecaster american special/standard/deluxe

Příspěvek od Nero »

qwerty píše: Mohli byste mi prosím někdo vysvětlit, jaký je mezi těmato kytarama hlavní rozdíl? (jestli teda nějaký zásadní je)
Srovnal sis specs na webu Fendera (nebo nějakého e-shopu se slušnými popisky)? Pokud ano, co za další rozdíly tam hledáš?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwerty

Příspěvek od qwerty »

Srovnal jsem si to no :) jen jsem myslel, že mi na to někdo řekne svůj názor ... ale chápu, že je to zvukově kus od kusu, takže asi zbytečná otázka :D
Regular John

Příspěvek od Regular John »

qwerty mám trošku pocit, že vlastně nevíš, co chceš :D Rozdíly jsou celkem očividné z porovnání, já tu vypíšu ty, které jsou zásadní pro mě:

1. Každá kytara má jiné snímače:
- American special má texas special - uřvanější, klasický zvuk, výborný pro country, ale tak použít jde na vše
- American standard má ty standard snímače, které mohou být univerzální, jsou celkem poslušné na všechny možné styly, ale nemají zas takový charakter
- American Deluxe má bezbrumové singly, spíše modernější zvuk, který snese více efektů

těžko říct, které snímače jsou nejlepší, vintagisti budou pohrdat Deluxem a jiní zase nemusí ocenit klasický "tele" zvuk

2. různé krky - American Deluxe a Special mají šířku nulťáku 43mm, Standard má 42mm - ten jeden milimetr je tam poznat.

3. tvar těla - Standard a Special mají klasické Tele tělo, Deluxe tam má zkosené plochy (jak jinak to nazvat?) pro větší pohodlí, i spoj s krkem je zaoblenější, takže člověk se tam více vleze s prstama

Pokud ale chceš tele zprasit humbuckerem :mrgreen: , tak bys mohl mrknout i po levnějších modelech, které mají humbucker už v základu...
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Mate někdo skusenost v jaké kvalitě se vyrábí american vintage vs custom shop.
Nemusíte mi porovnávat parametry ty znám.
Jde mi o tele52CS.
Diky za každou reakci
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Ja bych sel do CS, byt american vintage co mi prosly rukama nebyly blby kytary. Cs se pujde minimalne lip zbavit az te omrzi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
grock

Příspěvek od grock »

Měl jsem postupně 2 vintage , dělaly se stlustým lakem a od r. 2007 s tenkým. Ten druhý jsem před lety prodal, když jsem se dostal k CS 52, která je o chlup otevřenější . Rozdíl ale není ve zvuku tak velký jako je v tlouštce krku. Zatímco na U profil u vintage si asi zvykne většina lidí, krk u CS je poleno, které opravdu není pro každého, většina ho nezkousne, to mi věř. Někde si na něj zahraj a možná budeš mít jasno. Já mám silnější krky rád , ale na tohle nejsem schopen hrát 2 dny po sobě. Možná by pomohlo přepražcovat na silnější drát, nevím. Nechci ale u té své dělat zásah, který není nutný. Zatím :-).
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
arcilucifer

Dnes jsem hral na CS52 krk uplně supr přesně na moji hnátu:-)
ten telec. hraje výborně( skoro sám, fakt)hned bych si ho odnesl, ale je to o 40t víc, než AV
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Myslím, že ty silné krky u některýh CS právě dělají ten tlustý poctivý zvuk. Mám CS Custom Classic, postupně jsem teda vyměnil věci, které mě na kytaře deptaly (snímače, kobylka) a z původního kusu tak zbylo jen dřevo, právě to ale asi udělá celou tu "parádu" - suprový krk (který dodá tlustý zvuk - u Standard ani Deluxe jsem nic takového nenašel) a krásné tělo (to dělají u CS většinou te 2 kusů, vypadá to o moc líp něž 3-4 kusé Standard, Deluxe, 52 atd. - ikdyž i tady se dají najít nádherné kousky, na jeden naprosto neuvěřitelný jsem narazil kdysi v Římě, dodnes mě mrzí, že jsem ho nevzal, u nás jsem nikdy v kráměch nic takového neviděl...).
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

No pánové sorry, ale není nad to dát sto litrů za kytaru, na kterou se nedá hrát dva dny po sobě nebo na které mě deptají snímače a kobylka a pak přesvědčovat sám sebe, jak jsem skvěle nakoupil :-)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych si asi CS nekoupil, pokud by nebyl za fakt dobry prachy. ne, ze by to byly spatny kytary, jeste jsem na nehrajici CS nenarazil :) ale za ty penize bych si spis koupil Suhr, byt je osklivejsi.

hlavne jsem za ty roky empiricky zjistil, ze moje predstavy o zvuku i ergonomii nejlip splnuje prasivej American Standard :) takze tohle uz nastesti resit nemusim.
Naposledy upravil(a) Kinx dne 29.12.2015 17:52, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

dArtagnan píše:No pánové sorry, ale není nad to dát sto litrů za kytaru, na kterou se nedá hrát dva dny po sobě nebo na které mě deptají snímače a kobylka a pak přesvědčovat sám sebe, jak jsem skvěle nakoupil :-)
Me vysel ten cs z usa na 39t. Vcetne dopravy a cla. 2 roky stara, ale nikdy nehrana kytara bez jedineho byt pulmilimetroveho sramu (mel ji asi nejaky sberatel). No, to byl ale dolar trochu nekde jinde a taky to bylo trochu stesti.

Jinak na vymene hw nic spatneho nevidim, snimace je potreba sladit s aparatem a hranym stylem, ty puvodni nebyly urco spatne, ja chtel jen neco klasictejsiho... a kobylka je taky vec osobniho vkusu :) Ono je to taky tim, ze se v kytarach rad rypu a jsem schopny vyzkouset deset sad snimacu a 3 kobylky nez se mi to zacne libit na 100% :D
arcilucifer

http://hudebnibazar.cz/fender-custom-sh ... /ID949638/
hele za 27 ale přijde mi to nějaký podivný.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

To je zase podvod ;-) Teď je takovýho balastu na bazaru fůra...
arcilucifer

vůbec nevím, byl jsem rok mimo a nesledoval jsem ani co se děje na bazaru.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, což o to kytara je to pěkná, ale celý inzerát je nějak (aspoň pro mě) nevěrohodný. Proč někdo z ČR když chce prodat kytaru musí používat strojový překlad - přinejmenším divné, možná i podezřelé. Řekl bych, že ajdam trefil do černého :? .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Co vím,tak to tam už chvilku leží ....
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

http://hudebnibazar.cz/?e=949638 chalanisko má viac inzerátov a keď to je origo CS za liter , tak to je super cena , aj henten Marshall je super za 850 , trebalo by to kuknút s niekým kto sa vyzná , osobne , nemusí to byť ojeb
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Je to ojeb. Je to přesně ta sada inzerátů, kde se začně rešit Paypal a dál už to známe. Ty prodávané věci jsou do velké míry stále stejné, mění se maily.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

OK , no píše Praha 4 , keby som bol v Prahe kukol bych to , ale som v strede Česko-Slovenska :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“