El.Kytara pro začátečníka - výběr z bazaru

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Demilich

Re: El.Kytara pro začátečníka - výběr z bazaru

Příspěvek od Demilich »

Aha, nojo, vlastně je za 7 a ty jdeš pro kytaru za 3 takže rozumím že tohle je asi trochu nad :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Ještě bych podotkl, že ta kytara má možnost rozepínání humbuckerů :!:

Hele a když tě hraní z nějakýho důvodu nechytne, tak tuhle kytaru prodáš dál bez nejmenších potíží.
mirace

Příspěvek od mirace »

V tom je kus pravdy. Kvalitnější zboží asi půjde lépe prodat (ještě lépe pokud je v záruce).
Jak říkám, peníze nejsou problém, jen nechci kupovat zánovní závoďák, když se chci jen naučit řídit.

Zkusím dohodnout vyzkoušení i té Cort KX-Custom a Demilich mi třeba poradí...
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Pokud nemáš problém s penězi,tak chybu neuděláš,samozřejmě je to jen na Tobě,pokud bude fakt dobrá v cajku,tak bych neváhal.
Jak je psáno prodáš v podstatě s malou ztrátou...
mirace

Příspěvek od mirace »

Děkuji všem za příspěvky a Demilichovi za vyzkoušení, koupil jsem nakonec tu X-6.
Díky.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

mirace píše:Děkuji všem za příspěvky a Demilichovi za vyzkoušení, koupil jsem nakonec tu X-6.
Díky.
Tak ať to hraje :-)
levell
Nový uživatel

Příspěvek od levell »

Zdravím všechny, nechci zakládat novou diskuzi, zajímá mě téměř to samé. Jsem úplný začátečník, 24 let - chci se naučit hrát na elektriku, nejdříve se do toho vůbec "dostat" a pak, v průběhu, se naučit nějaké ty pěkné riffy, písničky a tak dál..;-)

Odmala jsem díky rodičům poslouchal zajímavé kapely a hudebníky, a tak asi můžu říct, že naposloucháno mám fakt dost a i vím, co se chci časem naučit zahrát - spíš ty "melodičtější" kapely - Dire Straits, Pink Floidy, Claptona, nějaké skladby od Velvet Underground, Oasis, případně Gallagherovy High Flying Birds.. jsem VELKÝM fanouškem U2, k tomu bych se ve hraní někdy chtěl dostat, ale z doslechu vím, že tam jde hodně o vybavení a různé efekty a tak.. ale zvuk Edge mi je jeden z nejbližších a nejpříjemnějších. Nebráním se ani vlastnímu brnkání ve stylu blues, indie rock, rock, funky, brit rock, ale třeba i country a reggae.

Chci si někdy únor/březen koupit kytarku na domácí hraní, částečně z PC, ale taky z komba/do sluchátek.. zkoukl jsem dost videí z kytarycz, jamstage a různých lidí, co prezentují různé elektriky apod., a chci jít do nějakého pěkného Stratu.. nicméně tak trochu mě taky "láká" Tele a LP.. četl jsem různé diskuze, podle čeho vybírat, včetně zdejšího threadu.. a tak bych byl rád za jakékoliv tipy, rady a tak od Vás, případně do budoucna domluvit v Praze nějaké setkání v hudebninách nebo pokec u pivka, zvu ;-)

Chci pro začátek investovat tak do 8-10tis (když to bude stát za to), všechno - včetně komba, nějakých doplňků apod.

No a k tomu všemu bych měl dotaz na tenhle konkrétní kus ;-)

http://www.sbazar.cz/rostareznicek/deta ... v6mr-bktyp
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Straty Vintage su vseobecne povazovane za vydarene, ta konkretna z bazaru je dobra univerzalna gitara na vsetko, co si spomenul, aj ked Edge skor hrava na telecaster (okrem inych), ale stratom+vela vela delayu sa k tomu zvuku da priblizit, ak mas na mysli ten typicky zvuku U2 aky man na mysli ja :) Ak je OK tak ti bude sluzit velmi dlho, splna poziadavky aj pokrocilych hracov
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

Pro začátek by stačil Squier s humbuckerem u kobyly. Např. http://hudebnibazar.cz/squier-affinity- ... /ID948031/
Vintage jsou vyšší level, samozřejmě bezva. K tomu multiefekt, možná menší combo. Na bazaru to koupíš ani ne za 1/2 plánovaneho rozpočtu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jastud

Příspěvek od jastud »

Ber tu Vintage V6. Super kytara za pár šušňů. K tomu kombo třeba Fender Mustang II http://hudebnibazar.cz/fender-mustang-ii-v2/ID949706/. Do desíti se vlezeš, kromě řemenu, šňůry a trsátek (dohromady pětikilo) nic dalšího nepotřebuješ a máš vystaraný na hodně dlouho....
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
jastud

Příspěvek od jastud »

Ivan píše:Straty Vintage su vseobecne povazovane za vydarene, ta konkretna z bazaru je dobra univerzalna gitara na vsetko, co si spomenul, aj ked Edge skor hrava na telecaster (okrem inych), ale stratom+vela vela delayu sa k tomu zvuku da priblizit, ak mas na mysli ten typicky zvuku U2 aky man na mysli ja :) Ak je OK tak ti bude sluzit velmi dlho, splna poziadavky aj pokrocilych hracov
Zrovna telecaster je kytara na kterou Edge hraje dost málo. Mnohem víc je spjatý se Stratem a Gibsonem Explorerem.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Jako novopečený majitel vřele doporučuji 10-15 let starého strata Squiera Standarda z nějaké inzerce. Dostaneš ho do deseti tisíc a je to kytara, která plně pokryje nároky nejen začátečníka. Jinak - strat není zrovna univerzální kytara, je to prostě strat ... a Edge a zvuk U2 jsou samé krabičky a efekty a trošku jiné kytary. Tak nevím ... rozkoukej se.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
torst

Příspěvek od torst »

Na ten začátek bych to asi tolik neřešil, s tím Stratem chybu neuděláš, jen jak píše martina, s dvoucívkáčem u kobyly by byl univerzálnější.
Dobrý combo za lacino :
http://hudba.bazos.cz/inzerat/55533558/ ... 10-40w.php
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Ja bych ten HB u kobyly zas tak nevynasl, pokud hrac neni metalista, tak se bez neho docela dobre obejde. Spis naopak :) ja bych jej tam rozhodne nechtel, hraju totiz vetsinou cisty krkac nebo mezipolohy krk - stred a stred -kobyla. Coz je IMHO prave sinlou strankou strata :)
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
torst

Příspěvek od torst »

no, myslím si, že silnou stránkou strata je NECK SC, ten zbytek je tam do počtu .... :-E
A i kdyby, ty ostatní pozice který popisuješ bridge HB neruší, i v mezipoloze bývá rozepnutý na SC.
Ano, je to kompromis, ale bavíme se o kytaře pro začátek. A na to je myslím Strat HSS ideální.
Hele, tenhle Cort by mi vyhovoval po všech stránkách - cena bezva, 22 pražců, hmatník palisandr, vyšší herní pohodlí ... ! :
http://hudebnibazar.cz/cort-g210-mic/ID944717/
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:no, myslím si, že silnou stránkou strata je NECK SC, ten zbytek je tam do počtu ...
by som si dovolil oponovat... nie u kazdeho strata (bavime sa o kopiach Fendra) znie ten krkovy snimac fenderovsky. Ja som napriklad dost nestastny z mojej Yamahy Pacificy, kde je ten krkovy snimac asi jedina poloha, ktoru nehram. Niektore straty su na tom rovnako - krkac znie strasne "duto" (neviem ten zvuk lepsie charakterizovat :)). Ale henten Vintage presne kopiruje Fender, takze tam sa da ocakavat fender sound. Ja by som nevahal, aj ked asi tiez by som pokukaval skor po HSS, byt univerzalnejsia konfiguracia, ale to je vec preferencii. Levell mozno netuzi po zvuku humbuckru, aj ked pri ostrejsich dynamickejsich solach je to pre mna pri stratoch uz standard
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“