Preamp Ibanez B-Band SRTn - slabý signál-výstup preampu

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Preamp Ibanez B-Band SRTn - slabý signál-výstup preampu

Příspěvek od dayslypper »

Řeším problém se slabým signálem u kytary IBANEZ AEF 37E

Je netypická napájením 2 x 1.5V AA a tím, že má jak TRS, tak XLR výstup.

Signál je cca 5x slabší, než u jiných kytar. Pozoruji to u obou výstupů. XLR má trochu nižší šum, ale celkově je to prostě slabota, kde signál není násobně výraznější, než šum předzesilovače.

Zkoušel jsem párkrát vysunou a zasunout kontakt od piezo elementu, jestli třeba nezoxidoval kontakt, ale stav nezměněn. Předzesilovač se zdá funkční, všechny funkce vč. regulace hlasitosti a ladičky fungují. Změna fáze také nic.

První je asi na snadě identifikace špatného piezo elementu. Máte nějaký jednoduchý způsob? Na poťukání reaguje, ale jestli ztráta signálu je v něm nebo až dál, to bych místo něj musel zkusit jiný, který po ruce aktuálně nemám.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 30.12.2015 1:19, celkem upraveno 1 x.
ajdam

Re: Elektro-akustická kytara - slabý signál-výstup preampu

Příspěvek od ajdam »

Nemohlo by to být špatně umístěným piezosnímačem? Taky se mi stalo, že se mi snímač při výměně strun hnul a pak hrály některé struny tiššeji... Zkusil bych sundat struny a mrknout se, zda snímač v kobylce sedí, jak má. Popřípadě by problém mohl být i v kobylce- mohla by být nakřivo a nedotýkat se snímače celou plochou. Elektroakustiky jsou na podobný problémy dost citlivý...

Tady je o tom video:
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektro-akustická kytara - slabý signál-výstup preampu

Toto jsou samozřejmě první věci, které jsem vyzkoušel a vyloučil.

Vypadá to na defektní sérii... častý podobný problém
http://forum.ibanez.com/yaf_postst81318 ... ssues.aspx

Teď to řeším zde...
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=73276
kmensik
Rádce

Re: Preamp Ibanez B-Band SRTn - slabý signál-výstup preampu

Příspěvek od kmensik »

Jestli chceš komunikovat přes SZ, musíš si povolit jejich přijímání. Nebo piš na email.
Mám funkční kytaru s Bbandem a preampem, tak by se dalo snadno zkusit, jestli je vadný tvůj snímač nebo preamp.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, měl jsem napsanou poměrně obsáhlou odpověď na Elektrobastlírně, když jsem ji chtěl odeslat, kleknul SQL server :evil: . Tak ještě jednou stručně: Jestli je předzesilovač u distributora ještě k mání netuším, snadno si to však zjistíš. Zkoušet piezosnímač přímo do vstupu komba není dobrý nápad, jelikož piezo má kapacitní charakter (proto jsi ohmmetrem nic nenaměřil), vstup komba jej svým vstupním odporem defakto zkratuje. Musel bys předřadit převodník impedance (např. emitorový sledovač s FET) nebo piezo vyzkoušet na gramofonovém zesilovači pro krystalovou přenosku - ta má velmi podobné vlastnosti jako piezosnímač do kytary.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Jj, mělo by být dostupné...
http://shop.ibanez.com/p/5aeq45f-acoust ... srtn?pp=24
Čekám na odpověď od servisu v ČR, jestli nebude cena příznivější.
"It may change your life forever." Brian May, "I can at least ask you to take a few minutes of your day to watch this impassioned speech." Steven Wilson
"I felt weird about eating something that has been killed just for my palette."Phil Collen
"We need an animal rights day when all slaughterhouses shut down." Prince
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“