Randall - Obecná diskuze

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
nbs
Kontaktovat uživatele:

Re: Randall - Obecná diskuze

Příspěvek od nbs »

Panejo, to je ale termínů a cizích slov! :D
Já mám zkrátka radši snímaní skutečnýho reproduktoru skutečným mikrofonem. A protože ste mě hecli, tak já zítra nahraju ten reprobox otevřenej a zavřenej a nechám vás hádat co je co :lol:
Nemluvě o tom, že spousta lidí s impulzama neumí a ani nechce(nepotřebuje) umět, tak si radši pořídí něco takovýho :wink:
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Cherredo, není zač. V afektu jsem psal mnohem složitější věci, po vychladnutí jsem to ořízl.
nbs píše:Panejo, to je ale termínů a cizích slov! :D
Já mám zkrátka radši snímaní skutečnýho reproduktoru skutečným mikrofonem. A protože ste mě hecli, tak já zítra nahraju ten reprobox otevřenej a zavřenej a nechám vás hádat co je co :lol:
Nemluvě o tom, že spousta lidí s impulzama neumí a ani nechce(nepotřebuje) umět, tak si radši pořídí něco takovýho :wink:
Jestli to nebude tak, že s impulsy neumíš a ani nechceš umět, a proto máš zkrátka raději snímání skutěčného reproduktoru skutečným mikrofonem. Třeba v koupelně, protože tady přece na akustice záleží pramálo.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

klobasnik píše: Jestli to nebude tak, že s impulsy neumíš a ani nechceš umět, a proto máš zkrátka raději snímání skutěčného reproduktoru skutečným mikrofonem. Třeba v koupelně, protože tady přece na akustice záleží pramálo.
To je jak dohadovat se s ženskou! :D Já jenom tvrdim že někdo může mít rád tohle a ten zas tamto a já upřednostňuju tohle a basta. Netřeba být v afektu.
A ano, stojím si za tím, že při snímání vytavený elektrický kytary se do výsledku akustika místnosti promítne minimálně. (Samozřejmě mě ani nenapadlo že by to někdo točil v koupelně :D )

edit: a řešme prosím Randally, ne naše studiový teorie :wink:
cherreda
Rádce

Re: Randall Isocab

Příspěvek od cherreda »

V klidu... nikoho nehecuju :wink: , konstruktivně reaguju na Randall Isocab a upozorňuju na jeho nevýhody a možnosti. Prostě není takové terno, jak to vypadá. Taky se mi líbil a už před cca 6 lety jsem ho měl půjčený na vyzkoušení, myslel jsem, že na něj nahraju cd a zvukem mě zklamal, v porovnání s normálním boxem 1x12" zněl sudovitě a to i s otevřeným víkem - sice méně, ale taky - odhaduju, že asi proto, že je reprák utopený v "díře". Možná je problém v tom, že je ten box malý a ten půjčený neměl tlumení ve spodní části, jen ve víku. Ten současný to má také tak? Možná by pomohlo vytlumit ten spodek.
Na netu jsou návody na izolované boxy a někde už jsem tenkrát narazil na diskusi o "sudovitosti" - borec to pořešil dost velkou vytlumenou bednou s víkem, na které jinak spal. :) Uvnitř měl nazvučené boxy 2x12" a 1x12" a řekl bych, že drobný problém byl v nepřenositenosti té věci. :) Ale sudovitost to podle něj vyřešilo, z čehož jasně plyne, že je i pro těsné snímání u repra potřeba nějaký prostor kolem.

A to, co píšu výše myslím vážně - na nahrávání wet stopy při reampingu bude Isocab fajn. Po editaci bych kytaru samozřejmě reampnul kdekoli jinde, kde nevadí hluk, přes nějaký pořádný 4x12" box. Klidně přes nějaký Randall, ať nejsem OT. :wink:

A ještě jedna věc: Isocab ani trochu neřeší problém s basovými rezonancemi, přenášenými do podlahy. Ano, myslím džn-džn. :wink: Dělám si srandu. :) Prostě musí stát na něčem, co ho dobře odizoluje od konstrukce domu, jinak začnete mít vcelku problém s příbuznými či sousedy. :)
Moleek

Re: Randall Isocab

Příspěvek od Moleek »

cherreda píše: A to, co píšu výše myslím vážně - na nahrávání wet stopy při reampingu bude Isocab fajn. Po editaci bych kytaru samozřejmě reampnul kdekoli jinde, kde nevadí hluk, přes nějaký pořádný 4x12" box. Klidně přes nějaký Randall, ať nejsem OT. :wink:
Teď si nejsem jistý, jestli chápu, ve které fázi bys to tedy použil, když bys finální zvuk chtěl opět nahrávat někde jinde?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Moleek píše:
cherreda píše: A to, co píšu výše myslím vážně - na nahrávání wet stopy při reampingu bude Isocab fajn. Po editaci bych kytaru samozřejmě reampnul kdekoli jinde, kde nevadí hluk, přes nějaký pořádný 4x12" box. Klidně přes nějaký Randall, ať nejsem OT. :wink:
Teď si nejsem jistý, jestli chápu, ve které fázi bys to tedy použil, když bys finální zvuk chtěl opět nahrávat někde jinde?
Samozřejmě v 1. fázi. To jest odposlech + záznam jedné stopy zkreslené kytary z mikrofonu v Isocabu (do druhé stopy suchý signál rovnou z kytary).
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Firma Jet City loni vydala svůj Isocab, zároveň vydala loadbox s linkovým dry výstupem a XLR se simulací reproboxu.
Loadbox by alespoň pro mě byl lepší variantou než Isocab.

Nevím jak je to u velkých verzí, ale malá Diavla (1/5 W) mají vestavěný loadbox. V případě, že by XLR emulovaný výstup za něco stál, mohl by člověk používat takové prcky i na velkém stage.
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

koda že som tuto diskusiu objavil až po objednávke ale stejne by som asi zvolil tak ako som zvolil:)zrovna som si objednal box rd412 diavlo.rozhodoval som sa len podla videí a dizajnu ktorý bol fakt najlepší.hlavne som chcel niečo čo znie dnešnou dobou a zámer vyrobcov nebol imitovat zvuk 60tich rokov.tak som zvedavý ked konečne dorazí už sa teším:)potom napíšem dojmy
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Jsem zvědavej jaký jsou ty jejich repra v tom boxu. Já včera zkoušel jejich hlavu RD45H a musim říct že mě zkreslenej zvuk posadil na p***l. Za cenu 12000 jsem nečekal tak dobrej zvuk na moderní metal. Pevný basy, čitelnej zvuk, skvělá dynamika. Myslim že budu hodně přemejšlet nad jeho koupí.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

AntaresX9 píše:Jsem zvědavej jaký jsou ty jejich repra v tom boxu. Já včera zkoušel jejich hlavu RD45H a musim říct že mě zkreslenej zvuk posadil na p***l. Za cenu 12000 jsem nečekal tak dobrej zvuk na moderní metal. Pevný basy, čitelnej zvuk, skvělá dynamika. Myslim že budu hodně přemejšlet nad jeho koupí.
Ty jejich repra v RDčkovejch boxech jsou slušný. My je v kytarách máme s těma Randall RS12-80-8 což už je víceméně vyšší řada jejich repráků a musím říct že to neni špatný. V porovnání s V30kama to je jiný, ale neřekl bych že je to nutně horší. A za ty prachy... ? Pche :twisted:
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

no-dojmy s používania na pár skuškach.minus asi len váha,zrejme budem muset prehodnotit svoj sen mat bednu co by dobre hrala a pritom si s nou poradil do schodov jeden človek a napratal si to do kufru auta:)co už s kombíčiek som vyrástol.zvuk celkom v pohode rachot netuším aké su tam repráky ale prvý krát sa mi stalo že som na marshallskom koncáku musel stiahnut prezenc a výšky o tolko maju večši rozsah co celkom chválim furt je lepšie mat s čoho ubrat ako chcet pridat to co už repráky nemajú.
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Filip Bombatölcser
Nový uživatel
Bandzone: http://bandzone.cz/bombatolcser

Příspěvek od Filip Bombatölcser »

Chtěl bych se zeptat konkrétně na toho Thrashera,když tady máme kytaristy z kytar. :)
tomas.hluchy

Příspěvek od tomas.hluchy »

Filip Bombatölcser píše:Chtěl bych se zeptat konkrétně na toho Thrashera,když tady máme kytaristy z kytar. :)
Za mě naprostá spokojenost, mám ho cca 18 měsíců. S trochou snahy na něm nakroutíš cokoliv, nicméně primárně je to určené na tvrdou muziku, tam opravdu exceluje. Dobrá vychytávka jsou ty 3 korekce na nastavení gainu, to se mi moc líbí :) Nicméně slova nedokáží nahradit osobní vyzkoušení, takže jestli ho chceš, dojeď si ho vyzkoušet a pak se rozhodni. Na youtube je sice spousta zvukových ukázek, ale jenom málo podle mě zní jako v reálu. Ola Englund má dle mého nejlepší demo Thrasheru (i zvuk z něj), to mě při rozhodování dost ovlivnilo. Každopádně vyzkoušení na vlastní uši nic nenahradí.

Odesláno z mého SM-N910F pomocí Tapatalk
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Ahoj všem. Jak se stavíte k pololampám od Randallu? Já jsem teď pořídil T2HLe, která se válela jednomu hudebníkovi doma už dva roky a to na ní odehrál asi jen dva koncerty, pak to rozpustili. Mám k tomu box RV412A a poté, co jsem si na to zahrál, tak mě zvuk naprosto uchvátil. Je to přesně to, co jsme do kapely chtěli. Hrajeme trash/stoner metal. Předtím jsem měl Fender Frontman 212R a zvukově to je naprosto rozdílné. Fender mi přišel dost univerzální, ale spíš se hodil na rock, co se týče gainu. Zato Randall je pro mě osobitý, má svůj charakter. Ne každýmu se bude líbit. Mě ale neskutečně chytla ta osobitost. Jen mě zajímá čistě váš názor. Celkově Randalla sehnat v ČR (co jsem tak projížděl eshopy),mi přijde dost těžké. Co si o tom myslíte vy? :)
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
torst

Příspěvek od torst »

jestli hraješ metloš, tak to bude lepší než combo Fender. Ale pololampa je kompromis. Ten tvuj typ nemohu najít. Nesplet ses v označení? Když už hybrid, tak s lampovým koncem. Preamp nasimuluješ, koncák ne.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Já myslím, že zrovna na olschoolové thrashové riffování by ten tranďák nemusel být špatná volba, bude to konkrétní a čitelné. A jestli teď cítíš, že je to pro tebe progrese, tak neřeš. :wink:
Akorát je pravděpodobné, že když se v kapele postaví vedle pořádné celolampy, tak dynamicky dostane na p***l, protože - jak píše Torst - ten tranzistorový konec nezvládne lampovému konkurovat. No a až se to stane, tak nejspíš začneš uvažovat co dál. :)
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

To se asi jen tak nestane. Druhý kytarista má Fender Mustang III (zrovna ho koupil) :D ...
Ale díky za názor :) ...
Bestial

Příspěvek od Bestial »

Randall má zabijácký zvuk i v pololampě, ale jak říkají ostatní, celolampa je jinde dynamikou. Kolega z kapely měl pololampu kombo a pořídil si celolampu hlavu, obojí Randall a myslím, že je víc než spokojen s obojím.

Co se pololamp celkově týče, tak určitě nejsou špatné, když je používal i někdo jako Gus G ;)

http://kytary.cz/randall-t2hh-gus-g-hea ... 0wodCocB0w
remisa

Příspěvek od remisa »

Obměňuji svoji výbavu a narazil jsem na tohle :
http://hudebnibazar.cz/randall-pro-tube-2000/ID991682/

Znáte někdo?

Edit : zajímavé, jak ani zde se k tomuto kombu nikdo nezná, na netu naprosté minimum informací, dokonce i ukázky na YT skoro žádné.
Z toho co jsem vyčetl, je to kombo se skvělým zvukem, ale prakticky bez podpory co se týče schémat, častých závad apod.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“