FUZZ ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: FUZZ ?

Příspěvek od hyenik »

kdyz je milujes, neni co resit ;)

a koho by zajimaly predevsim oscilace a vsemozny bordel, tak tady 25 rozlicnych kousku
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... W4wDgJqmAe
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

hyenik píše:tak konecne sem prubl svoji novou hnuzznou akvizici a bude to dobre.
čitelné v akordech, možnost prizpusobeni ruznym kytaram a funguje to i jako clean boost, tak uvidime co s tim vymastim...

Obrázek
Díky hyenikově zapůjčení jsem měl možnost okusit "harmonic percolator" záležitost.
S kytarou při různých nastaveních to pracuje neskutečně dobře. Na Karma Suture se dá mastit opravdu leccos! Hodně vydařené. Paráda! 8)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak to jsme radi, ze se libi....hnuzzu neni nikdy dost :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kunec

Příspěvek od kunec »

KHDK chystá fuzz. Prototypy jsou hotové. Zní to slibně

Sent from my iPhone using Tapatalk
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Kdyby to někoho zajímalo tak je zrovna na ebayi tenhle geniální fuzz wah. Kdybych ho už neměl tak ho beru ještě jednou :mrgreen: nebo spíš kdybych zrovna nešetřil

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-Cry-Bab ... Sw9mFWGYqq
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kunec píše:KHDK chystá fuzz. Prototypy jsou hotové. Zní to slibně

Sent from my iPhone using Tapatalk
na ten se tresu uz dlouho :)
imucz

Příspěvek od imucz »

Prvním kandidátem na výměnu je u mě EHX Satisfaction. Je moc tichý i při volume naplno. Velice špatně se na něm hledá bod fuzzovitosti, který se mi líbí (hodně rychle přechází do silného monotóního zkreslení - bez roztřepanosti a chrchlavosti).

Mám v hlavě přestavu o zvuku fuzzu jako je o pár stránek zpět:
https://www.youtube.com/watch?v=pYBqLgepiHQ

Otázka na zkušeněnjší jestli se tomu dokážu přiblížit se zbytkem výbavy:

SG - Foxrox cc hybrid - booster s lampou VOX Flat 4 (používám s gainem téměř nebo úplně na nule jen jako zakulacení zvuku tranzistorovýh efektů před ním) - return hlavy Tubemeister18 (2x EL84)

Ptám se proto, že vyzkoušet na prodejně Foxrox asi není v ČR kde. Tak ať nejdu do něčeho předem ztraceného.
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Dokážeš, protože to tak přibližně v reálu zní jako v té ukázce. S CC Hybridem chybu neuděláš. Mám jej a líbí se mi. Ve spolupráci s ostatními efekty (vč. OD) nemá problém. Pro mě jeden z nej fuzzů, umí řádně prdět, ale skvěle také reaguje na kytaru a sílu úderu ruky.
imucz

Příspěvek od imucz »

Slintám nad YT ukázkama. Jestli to má skutečně takovou variabilitu a lze to přizpůsobit zbytku cesty a tomu co chci docílit za zvuk....

V Evropě asi jen Looperparadise?
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak, z Loopersparadise jsem jej kupoval. Docela v pohodě shop a taky v klidu týpek jménem Frank Post.
Manuál je docela poučný: CC Hybrid
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

"Už zas další klon BM…?!" 8)
Skreddy Rust Rod
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Tak jsem ho koupil a snad mám vyřešeno.
Obrázek
torst

Příspěvek od torst »

přepínáš typ tranzistorů (diod)?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
arcilucifer

torst píše:přepínáš typ tranzistorů (diod)?
Teď jsem ho prubnul a silicon/germanium jsou v podstatě stejný, přepneš mod a já teda neslyším rozdíl(jestli jsem hluchej :) ). Led rozdílnej je, jen je tam při přepnutí velký skok v hlasitosti. Takže nastavím a nijak nekroutím a nepřepínám. Naštelovat se dá hezkej a hlavně požitelnej zvuk. Takže hned všechny kolem nenasereš, jako když šteluješ některý prasohrátka. No není to nic pro fuzzexperimentátory a tvořiče oscilačních stěn.
noc33

Příspěvek od noc33 »

torst píše:přepínáš typ tranzistorů (diod)?
Tak v tomto pedálu půjdou přepínat určitě jen diody, sám u svých vlastních pedálů občas dávám možnost volby si / ge diod, ale více se mi osvědčila možnost symetrické / antisymetrické zapojení. Přepínání tranzistorů na Si / Ge mě u některých fuzzů přijde zbytečné, udělal jsem si ho na klonu fuzzfactory a šlo nastavit naprosto stejný zvuk při navolených si tranzistorů jako při přepnutí na germanium.
torst

Příspěvek od torst »

mám stavěný Fuzzface Ge a Si a rozdíl ve zvuku je jednoznačnej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
arcilucifer

torst píše:mám stavěný Fuzzface Ge a Si a rozdíl ve zvuku je jednoznačnej.
tam máš germaniový transistory, předpokládám.
torst

Příspěvek od torst »

mám 3 samostatné FF, 2x Ge, 1x Si. Napsal jsem to nesrozumitelně, omluva,.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak zrovna třeba u fuzzfactory to je vzhledem k nastavovaným parametrům jedno, záklaní barva zvuku je stejná ( křemíkové i germaniové tranzistory měly stejná hfe). U fuzzface se finalní zvuk nastavuje vhodnou volbou hfe u použitých tranzistorů a k tomu správné hodnoty kolektorového odboru, jestli bude efekt mít zvuk spíše basový se nastaví vstupním a výstupním kondenzátorem. Jestli je tranzistor si nebo ge není až tak rozhodující při dobře zvolených okolních součástkách. Když už, tak mě dobře zní kombinace NPN tranzistorů na pozici Q1 germanium a na pozici Q2 křemík a celý obvod ma štelovatelné napájení.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“