Peavey 6505 mini head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
premda

Peavey 6505 mini head

Příspěvek od premda »

Ahoj, chtel bych znat Vas nazor na tuto novinku od firmy Peavey. Jak uz jsem rekl, je to celkem novinka, takze osobni zkusenosti necekam. Ale chtel bych slyset vas nazor obecne na tyto zmenseniny "velkých" hlav. Jaky to muze mit zvuk ve srovnani tedy s velkou hlavou. Za nejakou dobu bych si chtel poridit neco takoveho, protoze mam rad tento zvuk, ale se 100w nevim co bych delal. Zarazilo me ale ze 20w verze ma oproti 5 lampam 100w zesiku pouze lampy 3, je to kvuli tomu, ze 100w ma 2 vstupy?... Myslite, ze za nejakych 17 000 (zatim u Thomana)se to vyplati? Premyslel jsem i nad valvekimgem ii mini, klidne bych ho nekdy vyzkousel, ale vite jak to je s valvekingem...
Tube Guru
Odborník

Re: Peavey 6505 mini head

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, věříš, že ta zmenšenina se bude zvukově podobat opravdové 6505? Vsadím boty, že nebude :). Podoba je jen v těch číslicích 6505 a možná ve vzhledu. 17 klacků je tedy opravdu hodně za takovou hračku. Jestli-že máš 17 tis. nazbyt, je lepší volbou "dospělá" 6505 (třeba z bazaru) a protože 100W je fakt hodně, můžeš ji provozovat jen se dvěma koncovými 6L6GC na poloviční výkon. Jestli ovšem chceš "něco co nikdo nemá" je to Tvoje volba a Tvoje oběživo :D . O Valvekingu platí zhruba totéž.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
premda

Příspěvek od premda »

Tube Guru píše:Zdar, věříš, že ta zmenšenina se bude zvukově podobat opravdové 6505? Vsadím boty, že nebude :). Podoba je jen v těch číslicích 6505 a možná ve vzhledu. 17 klacků je tedy opravdu hodně za takovou hračku. Jestli-že máš 17 tis. nazbyt, je lepší volbou "dospělá" 6505 (třeba z bazaru) a protože 100W je fakt hodně, můžeš ji provozovat jen se dvěma koncovými 6L6GC na poloviční výkon. Jestli ovšem chceš "něco co nikdo nemá" je to Tvoje volba a Tvoje oběživo :D . O Valvekingu platí zhruba totéž.
No, on i poloviční výkon je uplně šílený... Myslel jsem něco do zkušebny a zároveň třeba na doma, když to ma brzdu az na 1w... a škrtit 120w hlavu nekde na volume 0,0 nic mi prijde skoda a zbytecne
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, no mezi zkušebnou a "na doma" je propastný rozdíl :) . Na doma bych zvolil nějakou malou hlavičku s EL84 na konci (SE) i to bude až moc hlasité - na doma, zatímco do zkušebny to chce (i s ukázněným bubeníkem) něco kolem 30W a výš. To škrcení o kterém píšeš mi taky není vůbec sympatické. Výkonová brzda sice je řešení, ale zbytečně drahé, protože výkon, který by šel jinak do reproduktorů se mění na teplo v brzdě.
To je z technického hlediska dost na hlavu. Vždy a všem doporučuji na doma SE zesilovač 5W nebo lépe 1W, zatímco do zkušebny (i na koncerty) minimálně těch 50W. Tato volba je na základě zkušeností s ohledem na budoucnost, aby nebylo nutné měnit zesilovače příliš často. S 50W se dá "uhrát" jakýkoliv sál a na velkých akcích je stejně vždy zvukař se svým vybavením (PA). To jsou jen informace, žadné nucení do něčeho, co nechceš. Ovšem zkušenosti jsou nesdělitelné a zkoušení různých variant je zase finančně náročné. Konečné rozhodnutí je na Tobě, jen jsem Ti chtěl naznačit, abys "neskočil Peavey na špek" a raději použil již vyzkoušené zesilovače. Marketingovým blábolům se ale podléhá tak snadno... :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

V kapale hrajeme cca hardrock, mám 20W (2x6V6). Pokud ale hraješ ještě tvrdší muziku a rád si na kytaře přidáš basy, pak bude zvuk uprděný a nebude ti to stačit. Neposlouchej rady teoretiků o rezervě na velká pódia, já jsem na pódiu skoro vždy měl volume méně než ve zkušebně.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

No ja hraju rovnou thrash,a jezdim s 15ti watty :D I velky open air to uhraje,odposlechy nepouzivam.Stejne jako cisty zvuk,tam uz by byl problém :D Porovnat to s obdobnou velkou hlavou nemuzu,ale urcite ten zvuk bude jakoze pevnejsi,aspon oproti mym EL84,6V6 jsem ještě nezkousel.Otazka je co z toho pusti ven zvukar...Z PA to jede velmi dobře,aparat mam schovany za plachtou,a nikdo netusi ze jedu přes takového mrnouse :D
premda

Příspěvek od premda »

No, co jsem se dočetl tak si myslím, že i 15w by mělo stačit jak do zkušebny tak i na menší podia...ale nemám s tím zkušenosti... A k tomu Peavey, taky se mi to zdá předražené, zbytecnych 17 000 opravdu nemam a uz vubec se mi nechce nejdriv shanet mala lampa na doma a pak nejaky 50w zesik do zkusebny... to uz to spis vydrzim s tim modelingovym Fendrem jestli myslis, ze lampa "na doma" a do zkusebny se neda skloubit dohromady :? budu o tom muset jeste popremyslet, ale dik za rady a nazory :)
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

No 15 lampovych wattu rozhodne není na doma,pokud nezijes na samote v lese :D Mel jsem i stovku,a nastavoval jsem tam stejnou hlasitost jako ted na ty patnacce,jen abych se dobře slysel :D Ale i u ty maly hlavy je v první pulce drahy volume je hodne rychly narust,pokud nejsi neurochirurg,tak tu pokojovou hlasitost z toho asi nedostanes :D
premda

Příspěvek od premda »

od toho tam je ten 1watt :twisted:
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ohledně koupě těžko radit. Kdybych toto dnes řešil, šel bych do něčeho dospělého z bazaru a k tomu na doma nějaké cvičítko za 1500. Osobně bych prostě nebyl ochotný dát 17 litrů za "nedospělý" 20W amp vyrobený v Číně. Na druhou stranu nutno uznat, že to není úplně nesmyslná cena v porovnání s konkurenčními výrobky.

A obecně:
Pokud hraješ pouze na zkreslený zvuk a nejsi "tavič", tak těch 15-20W je tak akorát k bicím, přesně jak píše S.Glazoff. Ale nutno upozornit, že je to jaksi "bez rezervy" - master out dáš max. na nějakých 13-14 h. a počítej s tím, že kdybys chtěl někdy přitlačit hlasitost, tak kolem 15 h. se zvuk nejspíš začne hltit.
Pokud potřebuješ i clean a chceš ho mít skutečně čistý, dle všech mých zkušeností je potřeba min. 30W zesik - samozřejmě záleží i na síle snímačů (singly vs. humb.) v kombinaci s možnostmi preampu, t.j. jak umí clean channel hrát čistě - třeba u Engl Gigmaster clean gain velmi brzo a velmi nepoužitelně kreslí.
Myslím, že do rockové muziky je koncák 50W zlatý grál, univerzální trvalka, která vyhoví většině populace. :)
DeCore

Příspěvek od DeCore »

To jak zde někdo tvrdí něco o nějakém marketingovém tahu jsou úplný bláboly. To je jaky by chtěl někdo tvrdit, že 6505 120w byla taky marketingovej tah. Ten zvuk chrakterem zkreslení bude hodně podobnej velký hlavě 120W o tom snad není žádnejch pochyb, že nebude úplně stejný je taky jasný, předpokládám i z konstrukce. Na domácí nahrávání a na nějké zkušebny 30 m2 , a akce pro 50 lidí 100m2 to bude s pořádnou bednou víc než dost. Navíc to domácí nahrávání bez bedny je jedna z těch výhod, který já pokládám za hlavní. Měl jsem 6505+ ameriku 110V nejlepší zesilovač na to co se mě líbí. Ale brzdit takovou výkonnou potvoru je čiré bláznovství a používat to na doma v paneláku ještě větší. Takže pro toho kdo nehraje každej tejden na nějaký pořádný akci ve velkým sálu je 120w 6505 velkej přepych. Mám objednáno u Thomana tak koncem října bych ho mohl otestovat a pak dám vědět.
Podle některých referencí mají první serie 6505MH nějaké problémy s lampičkama, to bude zase nějakej posr.... čínskej kok.., takže se uvidí.

Každopádně pokud hrajete aktivně tak 6505+ s nějakou mesáckou bednou je bezvadná volba.
krade

Příspěvek od krade »

za tu dobu co hraju v kapele /15 let/, jsem došel k názoru: s**t na kompromisy! nemůžeš mít vše v jednom. takže: velkou hlavu (pro hard rock s přesným bubeníkem bych nešel pod 30 wattů, pro nátěr nebo při horším bubeníkovi pod 50 wattů) do zkušebny a na koncerty. na doma ti stačí ten největší šunt - já cvičim na kombo cruiser za 200 a stačí mi, že to dělá dždž, kvalitu zvuku neřešim. (navíc, hraju tim stylem, že to zapnu na deset minut odpoledne a pak na pět minut večer - pro lampu to asi není nejvhodnější. poslední dobou ale stejně hraju jen nasucho.) upozorňuju, že nejsem domácí hráč.
a ano: tenhle přístup prostě stojí peníze, hodně peněz.
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Momentálně už je v USA street price o cca 100 baků nižší (cca 500), takže pokud na to evropské eshopy nezareagujou, možná by se vyplatilo si zesik koupit třeba na Amazonu (i včetně daně a cla).

Osobně myslím, že ten zesik průšvih nebude, zvuk preampu asi bude v pohodě a o ten jde hlavně.
Výkonová sekce bude trochu šméčko popsané dnešnímu trendu (20W lampáč o šířce 42 cm váží 7 kg :roll:), takže hrát s tím samozřejmě půjde, ale dospělému zesiku se to nevyrovná, to je snad jasné, že.
Simulace boxu bude použitelná max. na demáče a při nějaké krizi na koncertu. Škoda, že na DI out canonu nejde sim. vypnout, aby hrál pouze preamp pro následné oimpulsování v kompu. Každopádně lze preamp nahrávat ze sendu a simulaci z DI out si vytáhnout jen jako monitoring, tak bych to asi použil já. Jestli si to někdo pořizujete, tak to při tom tichém nahrávání hlavně pořádně větrejte, necpěte to moc ke zdi či do poličky, ať si v tom něco neupečete. :wink:
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Už před časem jsem otravoval velký český e-shopy o dostupnost a cenu. Nebudu tady psát, který za kolik, ale ceny byly 15-16 tisíc. Dostupnost u nás zatím bída, prý na konci září, ale myslím, že to bude horší viz dostupnost u Thomanna. Na gear4music ho už mají, ale zase drahý.

Si počkám až budou a vyzkouším.

¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tento týpek udělal ještě i srovnávačku.

A zde jsou popsány nějaké trable.

Tompson

Příspěvek od Tompson »

Hádám, že to bude hrát podobně, ne-li stejně jako kombo 6505+. Byla to moje první lampa, takže jsem z toho byl unešenej, ale za rok a půl jsem koupil hlavu 5150 a nedá se to absolutně srovnávat. Na domácí hraní to bude víc než použitelný, ale když máte za zádama na podiu 5150 s 2x12, tak víc nepotřebujete :D
LacoK

Příspěvek od LacoK »

Zdar, už ho má někdo doma? Jak to hraje?
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

K nám zatím stále nedorazil. Mám ho už nějakou dobu objednaný a už se termín třikrát posunul. Zatím poslední verze je březen.

U Thomanna ho už mají celkem dlouho, v Anglii na gear4music je taky, ale u obou je to moc peněz.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
bambas

Příspěvek od bambas »

V kytary.cz uz tu hlavu nabizej. Za 15k Kc.
DeCore

Příspěvek od DeCore »

http://www.music-city.cz/kytary/zesilovace-hlavy/ Peavey Mini Head 11992,- už je doma.
Mají taky 6505+ za 26992 super ceny.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“