Všiml si někdo nově přidaných H&K zesíků na kytary.cz? Jsou TADY
Mi se strašně líbí H&K GrandMeister 36. Sakra, to ho nemohli přidat před pár měsícema když jsem kupoval Orange? Ten zesík je přesně to pravé co chci. I teď! Parádní zesík, malý a skladný, s mrtě technickýma vychytávkama a hlavně i zabudovanýma efektama, takže bych vlastně nemusel tahat extra zkreslovač a delay! Ty trafa v něm vypadají docela masivně. Věřím, že zvuk bude jedna báseň. Z videa zněl mému uchu velmi pěkně.
Mám k němu ale dotaz. Koukal jsem na jedno videjko na YT a pochopil jsem to tak, že tam člověk má možnost uložit si vlastní presety a tím footswitchem je pak přepínat, je tak? Má otázka je, zda na tom jednom presetu může být uloženo i nastavení všech těch případných efektů, které to má zabudované. Předpokládám, že ano, ale z videa mi to jaksi nevyplynulo. Je tam ještě jedno dlouhé, ale zatím jsem neměl čas jej sledovat. Dík za případnou odpověď.
Jestli jo, tak já nevím... Mám cuky prodat Orange a jít do toho
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
Ony ty zesilovače v ČR byly dávno předtím, akorát teď je začali prodávat kytary.cz, předtím je měli musicdata ve Velkém Meziříčí.
Já jsem hrál na toho Lifesona a při asi půl hodinovém testu mě to nějak zvlášť nezaujal, zajímavé features, ale to jádro zvuku bylo takové hmmm..... německé Nevím jak to jinak popsat.
Ty presety se budou ukládat podobně, jako na L6 Spider, akorát se uloží jenom parametry efektu, ne korekce preampu.
Jsi si jistý, že korekce se neuloží? V tom videu, na které jsem koukal právě borec říkal že se poloha poťáků uloží, a myslím, že mluvil o korekcích. Nevím to ale jistě a teď v práci se koukat nebudu, nicméně si myslím, že to tak fungovat bude. Proč by se pamatovaly pozice potů na efekty a ne na korekce?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
Efekty jsou digitální a v samostatné sekci. Korekce se můžou taky uložit, ale v tom případě by to znamenalo digitální preamp, stejně jako je to u toho Valve Spideru.
Manual Grandmeistera píše:The knobs look and feel like standard-issue pots with a 300-degree control range and left and right stops. But there’s a difference that may take some time getting used to: The knob setting programmed in a preset is independent of the knob’s physical position. In other words, when you switch from one preset to another, the knob’s actual position may not reflect the setting programmed in the preset, and you may well hear something other than what you’re seeing would suggest. The knob will respond like any other conventional pot as soon as you move it. The Store LED in the Master section tells you the knob’s setting stored in the preset. It lights up when the physical position of the knob corresponds to the preset setting. You can learn more on this in section 2.4
Takže ne digitální preamp, ale nějaké "digitální" knoby
A zároveň
Heads Up:
You may hear a soft background noise when twisting knobs. This sound is made by the Programmable Resistor Network (PRN™), as it switches its 256 resistors: Each of these rotary controls consists of 256 individual resistors in serial array, 256 switches, and a memory with the ability to save and recall every switch's position.
Jo, přesně to jsem chtěl napsat, že si dokážu představit, že digitální modul bude za tebe skládat odporový řetězec podle uložené hodnoty, takže ve výsledku nebude preamp digitální, ale analogový (signál poteče odpory, tak jako by tekl tím jedním poťákem fyzickým), akorát to prostě bude fungovat takto "roboticky"
O tom, jestli tohle řešení ovlivňuje zvuk, protože přepínací tranzistory sestavující daný odporový řetězec nemají nekonečný odpor a svádějí do země cokoli co by mohlo z původního signálu ubýt, prosím nemluvme, o tom toto téma není.
tak to soudrzi z NDR zase pokročili o kus dál
Každopádně si na ně doporučuju zahrát, protože možnost tady těch vychytávek je pěkná, ale mě v tom zvuku něco chybělo, co se týká nějaké komprese a naopak tam přebýval takový nepříjemný ''fizz'' ve výškách, který nešel vykroutit.
V Grandmeistru jde uložit opravdu všechno (i výkonová brzda), kromě Mastru v koncáku. Je ale třeba dokoupit za 4t i MIDI footswich, kde je 4x32 pozic pro nastaveni. Není u zesiku jako příslušenství. Efekty jsou takové “základní kvality”. Ovládání a nastavení modulačních efektů je celkem neohrabané. Na čtvrtině dráhy poťáku je vždy jeden (chorus, flanger, phaser, tremolo) a v té čtvrtině se nastavuje i jejich rychlost. Ale jinak to nehraje špatně, je to takové Modern Germany.
Já jsem 18 a 38W vyzkoušel minulý rok ze zvědavosti v obchodech a pro mě to dopadlo tak nějak očekávatelně. Celá řada Tube(Grand)meister je dokonale skvělá a úžasná (malost, hmotnost, ovládání, vychytávky), pokud už člověk nemá zkušenost s nějakými skutečně dospělými zesiky. Pokud bych chtěl svůj první lampáč, asi bych po tom hupnul a pak opěvoval, jak to dobře hraje. Ale Meistery prostě JSOU entry level - samozřejmě od HK, takže zvuk je vlastně ok, ale jako svůj jediný či primární zesik bych ho nechtěl. Ani bych s ním nenahrával, ani nehrál koncerty. Jako sekundární záležitost mi připadá drahý. Zvukem je to pro mě level cca jako Vox Nightrain či Engl Gigmaster, prostě nějakaké kompromisy jsou na zvuku znát a že marketing tvrdí opak asi dneska nikoho neoblbne. Za stejnou cenu lze dneska pořídit dost bazarových zesiků, které hrajou lépe, i když třeba nemají ty fíčury a rozměry, které jsou u Meisterů fascinující.
Nebo to můžu přirovnat k preampu AMT SS11, který jsem si pořídil jako backup či krabku do pedalboardu. Je až s podivem, jak taková malá mrť dobře hraje a dalo by se s tím v klidu fungovat, ale dospělej nekompromisní zvuk to nemá.
Snad jsem se vymáčknul srozumitelně.
Nechápejte to tak, že chci Meistery nějak dehonestovat, lze s nimi v pohodě fungovat, průšvih to není a když se to někomu zalíbí a cena nevadí, klidně no... ale dojděte si na to před nákupem zahrát, jestli máte možnost.
Jo, bez MIDI footswitche uložíš jen presety pro každý ze čtyř kanálů. Takže slovy čtyři. Není k tomu ani ten nejzákladnější footswitch. S ním to je 128 uložitelných nastavení. (Se smyčkou, bez smyčky, se šumovou bránou bez ní, ... fakt kromě masteru uložíš všechno)
To co píše cherreda to bych podepsal bez zaváhání.
Taky jsem ho před nějakou dobou pořídil, možná se dá říct, že to je entry level včetně zvuku, nicméně poskytuje možností dost, uložit do presetů se dá opravdu všechno, včetně nastavení těch efektů, jejichž ovládání je sice trošku neobratné, ale dá se na to zvyknout. Co se týče toho zvuku, chce to trošku se tomu věnovat, ono v základu to přijde s totálně shitovýma china lampama, který jsou fuzzy a nemaj koule a prostě to neni až taková pecka. Lampy jsem vyměnil - 4x TAD v konci, a po chvilce laborování, na začátku signálové cesty jedna fender groovetube a za ní dvě thung sol - > rázem se to rozehrálo -> celkově to hraje německy a trošku ostřejc, proto jsem repráky (v30) v 2x12 boxu (kopie orange) vyměnil za g12-100, který jsou víc do spodku a nejsou tak jedovaté, zvuk je pěkně beefy s pevnym spodkem. V jedné kapele hraju "proti" diezelu herbert a ve druhé "proti" peaveyi 6505, oba hrají podstatně temněji, takže středovější a pevnější zvuk Kettnera to parádně doplňuje. Co se týče vychytanosti kanálů, musim vytknout že ultra, je opravdu kanál na high gain zvuk a neni třeba ničim nakopávat ani u slabších snímačů (pravda singly jsem nezkoušel) a kanál lead je oproti ostatním (v závislosti a nastavní) znatelně komprimovanější, a má tendenci opravdu hrát vázaně a teple, takže je opravdu lead, ve smysu sólovýho zvuku (ještě se dá docela použitelně navonět těma efektama, když to song a atmosféra požaduje). Volume je dostatek, i když je třeba dát knob občas třeba na 12h. I když to dělam jen když mam pocit, že jsem hluchej:D Zkoušel jsem hrát se sedmistrunkou podlazenou od G (26,5" menzura, BKP nailbomb, Schecter blackjack sls c7), při normálnim koncertnim volume se dá bez problémů. Ale při vší upřímnosti, baví mě ten typ zvuku co z toho leze a nejsem člověk, kterej by si koupil peaveye 6505, nebo ostatní podobně temný cajky.
HK GM 36 vlastním víc než rok. Jsem velmi spokojen. Používám na podiu, zkoušky, cvičení...
Zvukově je to prostě HK, ostřejší, více středový. Dá se nastavit od vintage po moderní HG. Chce si to pohrát s nastavení gainu a basy-výšky-středy. Skvěle se prosadí v kapele i vedle další kytary. Na doporučení prodejce jsem vyměnil první lampu v preampu za TAD a zvuk se hodně zlepšil. Není od věci použít reprobox 4x4, klidně i jiné značky než HK. To chce ale vyzkoušet několik, až člověk najde zvuk který se mu líbí.
Před tím jsem hrál na komba Engl a Marshall a HK hraje trochu jinak. Ale za pár týdnů jsme si skvěle porozuměli
Ovládání na hlavě je trochu nepohodlné. Ale rozchodil jsem ovládání přes tablet (je možný android i iOS) a to je paráda. Každý parametr je vidět zvlášť a dá se ovládat v reálném čase. Navíc se každý preset dá pojmenovat. Jak psali výše, ukládat se dá všechno kromě master volume. Celkem 128 presetů. Aktuálně vystačím s 12 pro běžné hraní, včetně zesílení na sóla. Existuje i software pro windows.
Nevýhodou se někomu může zdát, že se ukládá i nastavení výkonové brzdy. Takže není možné doma cvičit na 1W a na zkoušce jen přepnout na hlavě 18W jako na Tubemeisterech. Elegantně se to dá vyřešit přehráním uložených presetů z tabletu, což trvá cca 3 minuty včetně zapojení.
Reverb a delay mají více než průměrnou kvalitu. Modulační efekty se dají použít, ale samostatné krabičky v efektové smyčce, to je jiné kafe. 36W stačí v pohodě na pódium i s rezervou.
Tak debata k tomuto tématu zde ustrnula, ale chtěl bych se přeci jen zeptat: Narazil jsem na zesilovač COREBLADE od HK a docela mne to uchvátilo. Shlédnul jsem řadu videí na YT a tak vím, že to signoval frontman Annihilator Jeff Waters...a to není žádnej cápek, ale pán
I v tomto případě je jasný, že vše se dá uložit do presetů, kromě Masteru, což je pro mne fantastico. Ale obávám se, že moc nepůjde měnit parametry u modulací (phaser, flanger, chorus, tremolo). To by pak znamenalo použít potřebné modulace do efekt.smyčky. Já bych si tam dal chorus, wah pedál, volume pedál, nějaký octaver a compressor sustainer. Jen mne zajímá, jestli se pak do uložení presetu uloží i ty efekty co jsou ve smyčce ???
Pak mne docela překvapuje, že ten zesák dostal ocenění nej nej, ale v ČR vlastně není nikde v nabídce k prodeji ???
A rád bych slyšel názor někoho, kdo jej má, nebo na něj měl možnost hrát...jak to prostě hodnotí. Samozřejmě si jej odzkouším, ale, proč se nezeptat, že ??
Výhodou také je, že součástí je i pedál... Já bych jej měl zapojen do boxu Marshall Lead 1960A
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
V kytarách ho mají na dotaz, co přesně to znamená netuším, ale zkus jim napsat a třeba ti ho objednají a nechají vyzkoušet. Je s nimi fajn domluva. Osobně bych určitě sebou na zkoušku bral svou kytaru a box.
Kvalitu modulací nedovedu posoudit(krabičkám se to asi nevyrovná) a moc lidí co na něj hrálo podle mě taky nenajdeš a i kdyby, tak zvuk je stejně hodně subjektivní záležitost.
Efekty ve smyčce se určitě ukládat určitě nebudou, technicky by to bylo asi hodně náročné .
Zatímco zkušenost s Corebladem nemám, mám zkušenost s nějakýma Tubemeisterama, ktery také v zahraničí sklidili všude nejlepší hodnocení ve své cenové kategorii, ale mně osobně zvuk úplně nenadchnul. Ten Coreblade je ale pila a cenově je taky jinde, tak těžko říct.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Mě teda zvuk z videí vůbec nenadchnul, ale coby
Vím, že tento zesilovač vlastní (nebo určitě vlastnil) týpek co dělá/lal prodavače v Ostravském muzikeru v OC Nová Karolina, takový trochu podsaditější dlouhovlasáč, očividný metalista. Měl k tomu osmičku ibanez RG2228 či jakto, tu za skoro 50. Byl to jeho sen a říkal že to hraje jak svině. Měl k tomu i ten core box. jednou jsem tam s ním o tom kecal. Jestli tam pořád dělá, nevím.
Kluci, díky moc za odpovědi. Dnes jsem volal do Kytary.cz...prý zjistí dostupnost a pak mi jej objednají. Samozřejmě si jej mohu vyzkoušet No kytary vezmu asi dvě a box zřejmě taky, to podle toho zda jej seženou.
Navíc můj kámoš Ashok (kytarista COF) jej má doma v Brně a tak až vyrazím na Moravu, budu to moci odzkoušet a hlavně si vyslechnout jeho podrobné postřehy. Každopádně mi zatím sdělil, že mi jej neprodá a že to je skvělj zesák....tak uvidíme
Ještě jednou díky.
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Ahoj všem co to hustí přes aparáty HK
Tak jsem rozšířil Vaše řady, protože jsem právě koupil HK Coreblade. Je to prostě buldozer, ale pro mne jasně zvítězila ta univerzálnost, tj. vložené digi efekty přímo v zesilovači a pak už jen pedál s tlačítky. Prostě komplexní řešení. Patrně to časem vezmu na servis a nechám tam dát lepší lampičky...ale i tak to hraje prostě úžasně. Jediný mínus vidím v tom, že by klíďo stačilo 50W.
Jen chci poprosit, zda někdo nevíte kde sehnat soft pro windovs ?????
Díky za pomoc
Dělo je to neskutečný...už se začínám porozhlížet po nějaký výkonový brzdě, protože ve zkušebně jsou z toho všichni na prášky a to fakt šimrám master někde na 8
Ještě kouknu někam do manuálu, jestli se dá 2. a 3. koncová lampa vyndat, aby to jelo jen na 50 W
Jsem ale max spokojenej. Jedinou připomínku mám k tomu výkonu...a pak samozřejmě cena není zrovna lidová