Domácí studio

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
havran10

Domácí studio

Příspěvek od havran10 »

cus lidi chtěl bych dělat rap hudbu tak sem si poskladal takovi mesni studijko.Chel bych poradit jestli by to tak slo nebo jestli mam koupit k tomu neco jinyho atd ....

Lexicon ALPHA :http://www.audiotek.cz/product-11237-lexicon-alpha
předzesilovač :http://kytary.cz/behringer-mic100/HN097907/
mikrofon: http://kytary.cz/behringer-c-1/HN097919/
Paris
Rádce

Re: Domácí studio

Příspěvek od Paris »

slo.
jde to ale mnoha zpusoby. treba misto alphy a mic100 koupit zvukovku s vhodnym predzesilovacem. a asi bude trochu chybet pop filtr.

(mimochodem studio studiem nedela jen mikrofon, ale hlavne to studio. tedy prostor, ve kterem nahravas...)
havran10

Příspěvek od havran10 »

Paris píše:slo.
jde to ale mnoha zpusoby. treba misto alphy a mic100 koupit zvukovku s vhodnym predzesilovacem. a asi bude trochu chybet pop filtr.

(mimochodem studio studiem nedela jen mikrofon, ale hlavne to studio. tedy prostor, ve kterem nahravas...)
napr ?
pop filtr :) stojan samozdrejmost atd...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

napr. ESI U46 XL
havran10

Příspěvek od havran10 »

diky moc :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Alpha myslim nema phantomove napajeni, takze ten Behringer C-1 a ani zadny dalsi kondenzatorovy mikrofon nepojede.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

on tam ma ten predzesilovac ... s tim to bude chodit dobre. a mozna lip, nez s kartou (s fantomem) bez externiho napajeni...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Aha, to jsem nejak prehlidl :) tak to je pak v poradku.
Somnus Aeternus
havran10

Příspěvek od havran10 »

cus lidi co rikate na tento setik ? http://www.audiotek.cz/s-45234-focusrit ... l-550551-r
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nekolikrat ho tu nekdo doporucoval (za tu cenu dobry). staci trochu hledat...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

On ho tu doporucoval skoro kazdej, protoze je za ty penize skvelej. Pokud vim, tak podobne vybavena zvukovka i treba jen s jednim mikrofonem se za podobny penize shani blbe.
Somnus Aeternus
remymartin

Domácí studio

Příspěvek od remymartin »

Zdravím, chtěl bych si udělat menší domácí studio pouze na nahrávání zpěvu/rapu, a mám pár dotazů a nejastností

-Jaký máte názor na tyto studiové monitory http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... -Elevate-3
a zda je mohu používat i na např. sledování filmů,etc..
-Dále mám sluchátka Beats by dr Dre SOLO 2, myslíte, zda jsou vhodné k nahrávání?
-Dále budu potřebovat externí zvukovou kartu? popř. jakou- mikrofon mám na USB
-Na nahrávání jsem si koupil software Cubase
-Mikrofon s USB konektorem,Popfiltr a akustickou pěnu již mám

A ještě dotaz: Při nahrávání mám zapojit jako výstup zvuku sluchátka, a při poslechu zase zapojit monitory?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 19.12.2015 20:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím vláknem. Příště nejdříve hledej, zda stejné vlákno již neexistuje.
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

S tím co máš už se dá něco tvořit hned teď. USB mikrofon (= mikrofon se zabudovanou zvukovou kartou) strč do USB portu, spusť Cubase, nasaď sluchátka, strč je do té zvukovky co máš v PC a rapuj, tvoř a zkoušej... až si to osaháš a budeš trochu tušit co a jak, pak vymýšlej co si třeba přikoupit. Na detaily, jako na akustickou pěnu, máš ještě čas.

Já osobně USB mikrofony moc rád nemám, je to hrozně svazující a málo univerzální řešení. Výhoda je právě, že k nim nepotřebuješ zvukovku. A pořízením externí zvukovky si s tím USB mikrofonem nijak nepomůžeš. Ten mikrofon se do ní vůbec nedá připojit. Zvukovka pomůže ale s poslechem a hlavně s virtuálními nástroji (pochopíš později) a s "normálním" mikrofonem bez USB.

Ty monitory na poslech u filmů samozřejmě použít můžeš. Malé, levné, značkové, málo basů, ale pro začátek... snad jo. Ty 3" repro - no, to je tak spíš někam "na chatu" nebo do hooodně malého bytu.

Suchátka - sice jsou celkem drahá, ale nikdy jsem o nich neslyšel. Na skládání/nahrávání lze použít skoro cokoliv. Ale na mix už ne. Téměř jistě budou mít zdůrazněné basy a výšky, takže si budou "vymýšlet". Mixovat můžeš pak na těch monitorech.

Ten dotaz: v zásadě ano, ale zatím můžeš poslouchat na sluchátka. Ta externí zvukovka dovoluje mít zapojené obojí najednou a monitory pak zapneš/vypneš podle potřeby.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Celkem hezky shrnuto, takže si jen přicmrndnu ze svého pohledu:

- zmíněné monitory používat jen na hry a filmy; ale tím spíš dojedeš na to, že tam zcela chybí basy. Naopak tě nebude trápit, že jako monitory asi hrát nebudou (ale tady se pouštím na tenký led - neslyšel jsem, třeba uměj překvapit a středy s výškami podaj analyticky...nicméně i takhle teoreticky si to nemyslím). Každopádně nezaznělo tu slovo "mix", čili pokud se nemíníš v tomhle nijak realizovat, tak druh poslechu taky moc řešit nemusíš.

- smíněná sluchátka - opět, na náhrávání asi ano (jde jen o míru přeslechů ven z nich - pokud mají dobré náušníky, tak OK). Na nic jiného tahle sluchátka opět NE - s výjimkou filmů, her z Skype.

- pop-filter je veskrze pozitivní!

- jak píše kelley: zapoj, nastav a pracuj. Máš v tom ještě docela hokej (buď patříš k těm, co nečetli místní FAQ, nebo je to signál pro nás, abychom ho trochu zrevidovali 8) ), takže před posunem dál si musíš ujasnit JAK a KAM. No a to už neuděláš jinak, než, že narazíš na limity v rámci toho, co ti leží na stole teď.

Hodně zdaru!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Ahoj, máte někdo zkušenost se setem Tascam trackpack 2x2? Na cizích webech jsem zaregistroval nějaké problémy s latencí a upgrade firmware u zvukovky Tascam US 2x2.

Díky
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No přímo zkušenosti s Tascam zvukovkama nemám, ale na podzim jsem sháněl pro kámoše nějakou větší zvukovku a mezi vyhlídnutýma měl i Tascam. ( samo že kvůli ceně :-) ) a tak jsem začal zjišťovat po internetu zkušenosti lídí. A v jedné negativní věci se skoro všichni sešli. Podpora ze strany Tascamu naprosto hrozná. Tak jsem mu nakonec koupil Steinberg UR44, měl jsem ji měsíc na testu doma a naprostá spokojenost. Já jinak mám Focusrite Scarlett 2i4 a taky spokojenost. Nestačilo by Ti třeba toto? Cca stejná cena.
http://shop.disk.cz/audiobox-itwo-studi ... nus-/#more
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Díky za info, docela se mi ta zvukovka líbila. Má vše a za tu cenu. Vemu teda radši scarlett, ta byla jako druhá.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Používáte někdo na domácí nahrávání toto:
DIGITECH JamMan Stereo
Obrázek
v podstatě to si myslím stačí,nebo se pletu?Díky za postřehy...
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Samotné nahrávání probíhá jen do Jammana, kde to pak jde uložit do pc, ale nefunguje to jako audiointerface pokud myslíš tohle.
remymartin

Příspěvek od remymartin »

Zdravím Vás, co byste mi doporučili za aktivní studiové monitory do 5 000(za pár)? :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“