Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
torst

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od torst »

Stořka : Měl jsem ve zkušebně G1on připojenej do mixu jen jako bubeníka, cvičili jsme. Těsně vedle něj položenej mobil. Na a jak se mobil přihlašuje do sítě - to charakteristické chrčení - tak to úplně zrušilo přehrávanej pattern, efekt začal nějak pípat, bzučet ... nereagoval na nic, musel jsem ho restartovat aby zas normálně hrál. tak bacha.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Při vší slávě Zoomu, holt toho stínění v plastové krabici asi tolik nebude.
Ještě bych pro jistotu zkontroloval, jestli ti přitom G1on neukradnul nějaká data z telefonu... :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Ladap

Příspěvek od Ladap »

Zeptám se zkušenějších. Je vhodný tenhle multiefekt k lampovému kombu? Mám Laney CUB12R. Někde jsem tu zahlíd názor že s lampou nemá dobrý zvuk, je to pravda?
HERMAN

Příspěvek od HERMAN »

No já ho využívám právě s lampou a jsem spokojenej. Mám Crate 18v a hraju stim jak doma tak ve zkušebně a dobrý. Je to teda jednokanál a stěma si to rozumí. Měl jsem ještě Voxe ac4tv a taky dobrý. Nemám zkušenost jak to hraje s dvoukanálovim kombem.
Ladap

Příspěvek od Ladap »

Moje kombíčko je taky jednokanál.
torst

Příspěvek od torst »

Musíš vědět jak, co nastavit. Já ho používám právě k lampě a spokojenost. Když pošleš nějakej strašnej tovární preset do vstupu komba, dopadne to zle.
Můžeš si nastavit třeba jen obyč overdrive (BOSS OD1) a po mírné redukci středů je to dtto krabičkovej nakopávač. Nebo můžeš mít G1on ve smyčce jen pro modulace a echa- Opět vše ostatní povypínat. Já nastavuju v ZOOMu simulaci čisteho a zkresleneho preampu a pouštím ji do lamp. koncáku, opět bez výhrad.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ladap

Příspěvek od Ladap »

S presetama se pobavím a pak na ně zapomenu. Chci hlavně compressor, ekvalizaci a pak nějak přikrmit lampu aby zkreslení dostalo barvičku na bluesovější věci. Já jsem spíš na akustiku, ale teď jsem si pořídil strata a je to pro mě novej svět.
Hezky jste tu zooma vychválili, a tvoje recenze v muzikusu mě nalomila až tak že do něj půjdu.
Díky za odpověď i inspraci.
torst

Příspěvek od torst »

já myslim, že za ty prachy vs. schopnosti je G1on takřka povinnost pro každeho. Před pár dnama byly 2 na bazaru a už jsou pryč. Stává se z něj šlágr?
HERMAN

Příspěvek od HERMAN »

To já se divim že to chce nekdo prodat. Za ty prachy super. :D
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

HERMAN píše:To já se divim že to chce nekdo prodat. Za ty prachy super. :D
Je to asi o tom,že člověk chce zkoušet nové věci :wink:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nebo nemá trpělivost si nastudovat návod a nastavit efekty tak, aby dobře zněly. Někdy vyzkouší presety a když tam nenajde svůj zvuk, už mulťák odepíše.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Tak tak, treba uznat, ze tie tovarne presety nie su pre G1 dobra vizitka. Ani mna nepresvedcili promo videa na YT, ale skor nazory na HF (btw. za ktore som fakt vdacny). Ked som pozeral co tam vsetko nasekali do tych tov. presetov, tak mi to pride ako jeden velky fail, lebo clovek by cakal profi zvuky a nie take nezmysly, co tam zaberaju ca 80%-85% presetov.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

To je bolest všech multiefektů. To mě až tak nevadí. Hlavně, že to jde překopat na normální použití. (na rozdíl od POD , Vamp).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To je marketing. Uložit do presetů přemrštěné efekty, aby ukázali, co všechno to umí až do extrému.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

torst píše:Hlavně, že to jde překopat na normální použití. (na rozdíl od POD , Vamp).
Neber jméno PODa (HD) do úst nadarmo! :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
torst

Příspěvek od torst »

omluva, ty nové modely jsem neměl. Jen POD2.
kunec

Příspěvek od kunec »

Dříve jsem PODy miloval. Pak jsem se vrátil k lampam a na domácí žvýkání zoom

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ladap

Příspěvek od Ladap »

Ještě jedna otázka -
jak použít zooma k zesílení na sola? Budu potřebovat tu verzi s expres pedálem?
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ladap píše:Ještě jedna otázka -
jak použít zooma k zesílení na sola? Budu potřebovat tu verzi s expres pedálem?
Nutne nepotrebujes pedal, na sola si mozes zalozit hned vedlajsi preset s vyssim gainom alebo volume. Ja pouzivam na sola pedal - nastavil som si volume o nejakych +5% na zoslapnutie na spicku. Neviem ci uz kupils, ale ja odporucam G1 s pedalom, dava to dalsie moznosti v kreativite. Mozno ta chyti za srdce casom aj wah a ked nemas pedal si nahrany
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

spíš se přimlouvám - na sóla "rovinu", levely na 100 a ostatní doprovody ztlumit.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“