Kustom Sienna (Akusticky kombo)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
wolda

Kustom Sienna (Akusticky kombo)

Příspěvek od wolda »

Nazdar, potreboval bych poradit.Chci si koupit elektrickou kytaru a zatim hraju na elektroakustiku a mam k ni i kombo(Kustom Sienna 16) a tak sem se chtel zeptat jestli bych do nej(aspon na zacatek nez zase nasetrrim na nejaky lepsi elektricky kombo) moh tu elektriku pichnout.Letak od komba tvrdi, ze jo, ale chci se ujitit od odborniku.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kustom Sienna 16 (Akusticky kombo)

Příspěvek od Nero »

Píchnout do toho elektrickou kytaru můžeš, kombu to neublíží, ale nebude ti to znít tak dobře, jak by to znělo na kombu určeném pro elektriky přímo. Akustický aparáty jsou totiž stavěné trochu jinak (zesilovač, korekce, repro...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wolda

Příspěvek od wolda »

Jj, díky tak já to přes to kombo nazačátek vezmu, ale uvidim jak se vyvine situace kolik bude penez a tak.Myslis ze by melo cenu kounout se po bazarech?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kouknout se po bazarech má cenu (skoro) vždy. :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vanaondrej10
Nový uživatel

Re: Kustom Sienna (Akusticky kombo)

Příspěvek od vanaondrej10 »

Ahoj potřebuji tedy radu s kombem Kustom Sienna 30PRO.
S ozvučením komby atd. jsem začátečník. Na kytaru hraji přes 2 roky.
Koupil jsem toto kombo protože v prodejně mělo krásný zvuk a má i doma je i celkem levné.
No a potřebuji objasnit pár "tlačítek" nebo otočných voličů k čemu slouží.
1) Přepínání mezi active/passive
2)k čemu složí otoč.volič Frequency
3)přepínání mic/line
4) k čemu slouží chorus
5)k čemu slouží reverb.
Vše zakresleno na obrázku v příloze.
Díky,
Ondřej :)
Přílohy
HYR8.sienna30_panel_1200_590x93_jpg.jpg
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

1) Upravení citlivosti vstupu podle toho, zda je o nástroj s (active) nebo bez (passive) předzesilovače.
2) Dohledal bych v návodu.
3) Přepínání mezi citlivostí a impedancí vstupu při použítí buď mikrofonu nebo nástroje se signálem na linkové úrovni. (Nicméně zakreslen je, zdá se, spíše spínač limiteru).
4) Efekt...
5) Efekt...

Vše bude nicméně popsáno v návodu. ENG verze bude dohledatelná, pokud angličtinou nevládneš, pak google translate pro hrubé pochopení bude stačit.

PetrPeter 1975 - 2008
vanaondrej10
Nový uživatel

Příspěvek od vanaondrej10 »

Díky Nero moc.
Ondřej :)
jahja

Příspěvek od jahja »

Zdravím,
mám problém s tímto kombem (tedy kombo samo o sobě hraje skvěle, jsem naprosto spokojen), mám siennu 35 a vstup na kytaru mi najednou šel hlasitostí šíleně dolů. Vstup mic/line, přes který tedy teď musím hrát má hlasitost normální. Ten rozdíl je opravdu značný, takže až jednou budu potřebovat zapojit mikrofon do komba a nástroj do vstupu na kytaru současně, tak budu znít šíleně potichu, co se nástroje týče. Nevíte, v čem by to mohlo být? Možná špatný kontakt u knobu/potenciometru? Netuším, díky za odpověď.
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Co dělá tlačítko pasiv/aktiv ?
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
jahja

Příspěvek od jahja »

Tak to takhle z hlavy nedám, na tom vstupu, co je v pořádku reaguje, jak má. Co by eventuelně mohlo dělat a co by to mohlo znamenat? Díky
litrfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Je dole vedle vstupu na kytaru. Přepni ho, zahraj, a zase ho přepni, zahraj. Musíš k zařízení.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
jahja

Příspěvek od jahja »

Dám vědět, až se k tomu dostanu, ale co by to tedy mohlo být, pokud se to bude chovat jinak než jindy?
Můžete mi nastínit možnosti? Díky
litrfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Ježiš napřed to vyzkoušej.Tohle coby kdyby nehraju, ale můžu to taky zkusit: Třeba to je něco jinýho :-)
jahja

Příspěvek od jahja »

Vyzkoušeno, celková hlasitost je prostě nižší než u vstupu mic/line. Změna při pasivním/aktivním je znát, ale prostě je to tišší.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

jahja píše:...a vstup na kytaru mi najednou šel hlasitostí šíleně dolů.
Pokud to předtím fungovalo a nastala náhlá změna, znamená to nějaký problém -> vyhledej servis, ať problém diagnostikují a odstraní.
Ještě mě napadá taková blbost, jako jestli ti neodešla v kytaře baterie, ale to je jen takový zoufalý výstřel do tmy.
jahja

Příspěvek od jahja »

Ne :-) baterií to není. Porozhlédnu se po nějakém servisu. Dík
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“