Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

jirkatol

Re: Pedalboardy

Příspěvek od jirkatol »

Mini na doma :-)

Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

rotten77 píše:
hyenik píše:To je dobrej napad.
akorat by to chtelo jeste nejaky obal nebo kufr (za stejné prachy :)
Teoreticky by se to vešlo sem: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00130129/ + víko: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90110301/ + zámky na víko http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00120842/ (celkem 314 Kč)

EDIT: Pro tu tvoji IKEA kytaru je to jediná správná volba :-D
no tak to je slovo do pranice, pouvazuju o tom.
U me je spis problem, ze porad potrebuju efekty prohazovat, menit, takze nejaky pevny, dobre sestaveny, vychytany a poprojovany PB u me bohuzel nehrozi.

a jedna novinka Engl/Yerasov - PB s tajnym propojenim :)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kunec

Příspěvek od kunec »

já už to v IKEA v sobotu omrknul...asi budu taky kutit ;)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Yerasov - nápad zajímavý, ale co vlastně s tím, když do toho lze dát jen ty jedny krabky.
http://www.yerasov.ru/forum/viewtopic.php?f=5&t=8292

Nevímproč mi to připomnělo Checha Switchbox, což je ovšem mnohem dotaženější záležitost, než jen nějaká plechová krabice s konektory. Tak na něj můžeme znova upozornit kolegy, kteří o něm nevědí, nebo na něj zapomněli. :)
http://chechax.wix.com/checha-amplifica ... =switchbox

Obrázek
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

myslím že se zapoměl sám, od roku 2011 ;)
do tohohle jdou pripojit jine nez checha krabicky? ;)
jako pracovnik reklamky bys mel znat touhu kazdeho vyrobce, aby lidi pouzivali "vsechno" jenom od neho ;)
Nakolik ma potom silu aby to prosadil je uz druha vec....
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

hyenik píše:myslím že se zapoměl sám, od roku 2011 ;)
do tohohle jdou pripojit jine nez checha krabicky? ;)
jako pracovnik reklamky bys mel znat touhu kazdeho vyrobce, aby lidi pouzivali "vsechno" jenom od neho ;)
Nakolik ma potom silu aby to prosadil je uz druha vec....
Mnjn, nejen sílu, ale taky schopnosti, čas, prachy a slušnej kus štěstí... a stačí, když selže jedna část a je to kde? Přesně tam...
Nicméně naše chytré kecy v kleci nic nemění na faktu, že je to moc pěkný výrobek, který si uznání a nějakou tu amatérskou propagaci zaslouží.

Proč by do toho nešly prdnout jiné krabky? Jsou tam normální jacky, tak jinou krabku zapojíš klasicky přes kablíky, na output 9V by ti Checha určitě taky vyrobili kablíků kolik potřebuješ. Myslím, že od začátku to je koncipované s neruskou skromností a nikdo nenutí lidi používat jen krabky Checha - můžeš libovolně kombinovat jak hrdélko ráčí. :wink:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ale jo, je to zajimavy napad, a dotahl to i do dalsi faze - vyrobek a dokonce pridal i slusne fotky.... ale tam se to nejak zadrhlo.

Zvlast dnes nemuze zustat jenom u napadu :(
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Tak se taky pochlubím,
Pod vrchním patrem je z jedné strany zdroj Starbuck od pana Vašinky (ala Smrčka). Z druhé se zasouvá Wah.
Přílohy
20160121_133636.jpg
20160121_133605.jpg
20160121_133529.jpg
20160121_133513.jpg
20160121_133427.jpg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

s tím schovaným wahem to je dobrej napad!

a kdyz jsme resili ekonomicke varianty, tak nam Thomann mezitim vychazi vstric :)
at uz puvodnimi Palmery http://www.thomann.de/cz/palmer_kufry_p ... fekty.html
nebo jejich jeste o chlup levnejsimi kopirkami Harley Benton
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_ ... fekty.html
to uz se fakt moc nevyplati vyrabet doma

Varach

Příspěvek od Varach »

Tak už jsem se hecnul, že se musím zbavit přebytečných krabiček, který se ke mě dostaly většinou z druhé ruky nebo je mám už delší dobu vypůjčené :oops: Takže jsem rozebral svůj ''provizorní'' pedalboard a jde laborovat a vybírat z těhle krámů :D Pak příjde ta ''zábavnější'' část a to realizace samotnýho pedalboardu. Chci jít do klasickýho kufru s oddělávacím víkem, nejspíš ze dřeva, přemejšlel jsem i nad vlastní výborou, ale trochu se bojím váhy...

Jen pro zájimavost, jakou kombinaci byste zvolili vy? :) DS-1 je 1xJapan a 1xTaiwan (kvůli porovnání :D ) a wah je hell babe od behringeru.
Přílohy
pedal.jpg
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Jasně - i když jsou dneska hotové pedalboardy doslova za pár kaček, zkusit něco vyrobit sám je vždycky trochu výzva.
Pokud se chceš pustit do výroby kufru, pak, co se týče váhy, počítej s nejhorším :) Jakmile vezmeš do ruky dřevo nebo překližku, bude to festovní, ale daň v podobě vytahaného ramene se dostaví dřív než bys čekal :D

Loni jsem si z hecu stavěl kufr z 9mm voděodolné překližky a konečná váha - 5 kilo (jen samotný board) - je přece jenom 5 kilo... I přes hrubé posilování při každém transportu jsem šťastný jako blecha - kromě spáleného času to byla investice jen za pár stovek na spojovací materiál. (foto je k nakouknutí o stránku zpátky)

Jinak k pedálům - bude z nich pěkná sestava, jen to pospojovat. Jestli můžu přece jen okrajem poradit, výměň ale časem to kvákadlo - tenhle Behringer je svatokrádežník hrubého kalibru (neříkám jen z přesvědčení, zkoušel jsem). Japonka DS i Dánka TC pak budou neskonale šťastnější... :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Varach

Příspěvek od Varach »

darwan23 - No já jsem i zkoušel všude možně sehnat nějaký kufr po půdách atd. :D , který by mi vyhovoval jen k přestavbě, ale nic vhodnýho jsem nenašel, tak to asi dám dohromady sám, už jen pro ten pocit jak říkáš :D
Na tvůj kousek jsem koukal a vypadá to suprově, líbí se mi jak máš pořešený to víko - dobrá inspirace :)
No a to kvákadlo vím, že není nejsilnější článek :lol: Ale když ty kapsy jsou čím dál hlubší mi příjde... :mrgreen:
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Klasické pedalboardy a lá Pedaltrain se mi líbí taky, ale když už jsem sehnal vyhovující odřezky z vyhlédnuté překližky dohromady asi za 150 korun (abych nemusel kupovat celou velkou desku), šel jsem do varianty s odklopným víkem - i kvůli možnosti dodělání "schůdku", který hodně usnadňuje přepínání horní řady.
Šířka materiálu devět milimetrů je už dost na to, aby se daly připravené desky navrtat i na hranách - po šesroubování to pak drží jak helvétská víra. Když k tomu připočtu spojovací materiál, madlo, panty, zámky a plastové hrany (ne, opravdu jsem nechtěl dát za metr hliníkového L-ka víc než za všechno dřevo...) - pořád jsem s materiálem pod tisícovkou a je to kufr na míru. Jen toho času to sebralo docela dost... :)

P.S.: Jedinou věc, co jsem nekupoval, byl molitan z dětské matrace nejmladšího člena rodiny - i když jsem chtěl do kufru koupit klasický šedočerný, tenhle se mi nakonec zdál pevnější a hustější než ty z obchodu.
Takže o pedály je teď postaráno jako o malá mimina... :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
Placka

Příspěvek od Placka »

taky jsem si dělal celej kufr sám, překližka 9mm, spodní a horní víko a vyjmutelná deska s efektama, která má dvojí využití - buď si desku vyndáš a pak nemáš vysokou hranu při nášlapu, nebo to využiješ jako dvojité dno na vedení kabelů:
http://placicka.rajce.idnes.cz/Pedalboard_novy/#

dvojitý dno navíc umožní přichycení kabelů a efektů stahovací páskou, což je imho super metoda - nic to nestojí, efekty nijak nepoškodíš (i nalepení sucháče může způsobit trvalé následky) a efekty drží jak helvétská víra

Kufr jsem olištoval hliníkem, něco to stálo, ale nebylo to tak hrozný, ceny už si nepamatuju. Každopádně z prošroubované 9 mm překližky jsem získal kufr, kterej vydží uplně všechno, dalo se na něm sedět a za roky hraní se na něm nic nepokazilo, ani nebyl odtlučenej. A navíc jsem ho výhodně prodal, vstupní náklady se mi bez problému zaplatily.

...a hlavně, ten pocit uspokojení z vlastního výrobku je k nezaplacení:-)
Naposledy upravil(a) rotten77 dne 5.02.2016 9:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Opraven obrázek
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Placka píše:...a hlavně, ten pocit uspokojení z vlastního výrobku je k nezaplacení:-)
+1 :wink:

...na všechno ostatní je tady MasterCard... :D
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

8)
Obrázek
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

wikxzen píše:...
Marty nepochopil, k čemu všemu to může využit a úplně zbytečně na tom létal/vznášel se :-D

EDIT: Stačilo by na to přidat nějaké "sledovací" zařízení, vysílačku a člověk by pak mohl běhat po pódiu jak magor a pedalboard by byl pořád u něho :-)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak který … ? 8)

Obrázek

Ještě nějaký jiný podobný tip po kterém stojí za to se podívat? Jde mi spíše již jen o finální produkty, tak prosím, ne Smrčka, Starbuck, Microdesignum (prosím, pánové, bez urážky), a jiné domabastl voloviny bez atestací a podobných "ouřednických" prkotin.
Efektů mám dost, a hodně se to průběžně střídá dle chuti i nálady a také vlastností daných krabiček (9V vs. 12V vs. 15V či 18V AC vs. DC, polarity + vs. - atd.) čili ultimátní řešení v jedné pixli. Z hlediska rozpočtu je to asi jasné …
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Já jsem to nedávno řešil,napájení různých krabic nakonec mám kombo voodoolab iso5 a 4x4. S toho co postuješ bych vybral number 1.Phoenix, nebo ten MXR, neměl jsem, ale když jsem vybíral něco top, tak mě zaujal nejvíc. Jenom prakticky jak jsou umístěny díry pro napájení není moc šťastné, když jsou natěsno vedle sebe zalomené napájecí kabely. chtěl jsem úhlednost a stejně mi to narušily efekty s vývodem na 220V takže zase prodlužky a humus :lol: A designově vede taky ten Phoenix.
co ještě tohle http://www.voodoolab.com/pedalpower_mondo.htm. i když to ultimátní taky není :?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“