Jaké struny na španělku?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
ORTEGA

Re: Jaké struny na španělku?

Příspěvek od ORTEGA »

Mě ne měl sem tu namotanou část v kobilce a struna sahala cca 3cm za plátek směrem ke krku - byla roztřepená taková jak ožvejkaná.
Teď sem natáhl ty nové struny - byl to boj vysloveně sem si s tím hrál :D no a doufám že další struny koncem zimy - tohle sou 3 struny za 2 týdny co kytaru mám - docela přepych :D
Jinak sem koukal na dvě Haniky za cca 25 a vypadaly hezky, zvuk nevím nezkoušel sem, ale už od pohledu bylo vidět hezké zpracování.
cherreda
Rádce

Re: Jaké struny na španělku?

Příspěvek od cherreda »

cherreda píše:Nyní mám na pádlu Savarezky a jsou fajn, ale pro následnou výměnu jsem koupil D'addario EXP, omotané struny mají "longlife" úpravu, což bych pro můj domácí provoz nylonky preferoval - pokud budou EXP nylony příjemné a omotané budou držet, asi u nich zakotvím, tenčí výškovější karbony nějak nevyžaduju, půjde jen o zvyk. K pokusu mě přivedlo to, že s kovovými EXP mám dobrou dlouhodobou zkušenost na jumbu, na kterém opravdu odolávají opotřebení déle než jakékoli struny bez úpravy, přičemž zvukem jsou pro mě dostatečně kvalitní. Blíží se konec listopadu, odhaduju, že jak EXP drží dám vědět cca po N. roce. :)
Hlásím, že D'addario EXP jsou v pohodě, zvukem a pocitově standardní struny a omotané opravdu vydrží déle v cajku, dejme tomu 2x déle než ty samé nonEXP.

Mimoto jsem stihnul vyzkoušet jedny z vyššího levelu D'addario EJ46LP a hlásím, že jsou výborné (až na cenu). Jsou lepší zvukem než EXP (rozdíl je o mnoho citelnější, než u kovových strun). Jsou takové vyhlazené a méně šmékají, na nahrávání je to fajn. Zajímavé je přiložené druhé G v omotané verzi, ale nezkusil jsem, nechce se mi si na to zvykat. Druhá zajímavost - dovolím si tvrdit, že omotané vydrží v dobrém stavu stejně dlouho jako EXP i bez "longlife" úpravy.
A poněvadž jsou zrovna ve slevě za 490, koupil jsem si dneska 3 sady do zásoby:
http://kytary.cz/daddario-ej46lp/HN076968/
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“