Dětská elektrická kytara

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
TomCZ

Dětská elektrická kytara

Příspěvek od TomCZ »

Ahoj,mohu se zeptat na váš názor na kytaru pro dva 8-leté kluky ? Já sám na stará kolena začínám a klukům by se to možná také líbilo. Jde o to, aby si vyzkoušeli, jestli je to vůbec bude bavit atp. Celkem mě zaujalo toto:

http://kytary.cz/epiphone-les-paul-express-vs/HN148141/
BaCHBGS TRAR burned, YAMAHA RGX 420DZII
JAY TURSER JT-30-MRD (pro děti)
Roland CUBE-20GX, Roland Micro CUBE GX Black
Boss ME-25, Vox amPlug 2 Classic Rock, iRig HD2
Epiphone Acoustic PR-100/VS
torst

Re: Dětská elektrická kytara

Příspěvek od torst »

epina je pěkná, s tím nic nezkazíš. Navíc není to úplná miniatura, jen menzura je kratší. Přechod na dospělou nebude těžký. Ale zastávám názor, že by člověk měl začínat na akustiku. Dialektika.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

Díky, no, o tom jsem taky přemýšlel, ale oni oba samozřejmě mají největší radost, když to dělá pořádný kravál, tak jsem si říkal, že by je to třeba víc bavilo, protože možností co s elektrikou je víc...

Spíš jsem si nebyl jistý, jestli tuhle LP, nebo jestli není pro ně lepší strat co jsou k vidění třeba na kytarách... třeba ten Jay, nebo Fender Squier?
Ještě se stejně skočím poptat k p.Humlovi, co by měl on v nabídce.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pro úplného začátečníka - dítě, bych radši volil strata. Tipoval bych, že Jay Turser bude mít lepší zpracování než Squiery, tam je kvality těch nejlevnějších řad otřesná (nejvíc nezačištěné konce pražců, je to o pořezání). U Thomanna (z Německa) mají dětský Harley Benton.
Pozor, že dětská kytara nepůjde naladit ve standardním ladění, bude muset být naladěna výš, při rozumné tloušťce strun (super tlusté, které by snesly standardní ladění, nejspíš zkroutí krk, a i tak to bude pro dítě k neumáčknutí).
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

Fořt píše:Pro úplného začátečníka - dítě, bych radši volil strata. Tipoval bych, že Jay Turser bude mít lepší zpracování než Squiery, tam je kvality těch nejlevnějších řad otřesná (nejvíc nezačištěné konce pražců, je to o pořezání).
No, mě právě tyhle značky zatím tolik neříkají, je fakt, že ten Jay má tělo olše, krk javor, v podstatě jako mám na svém BaCHovi, což jsem se to dočetl, že je asi tak nejběžnější. Ještě je tam teda jedna a to je tahle: WASHBURN RX6 B
Fořt píše:Pozor, že dětská kytara nepůjde naladit ve standardním ladění, bude muset být naladěna výš, při rozumné tloušťce strun (super tlusté, které by snesly standardní ladění, nejspíš zkroutí krk, a i tak to bude pro dítě k neumáčknutí).
Tak tomuhle moc nerozumím :oops: Jak tedy ladit ? Ladičku mám http://www.music-city.cz/aroma-amt-550b ... -3526.html nebo občas doladím podle komba a nebo mám ještě klip ladičku.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Fořt píše: Pozor, že dětská kytara nepůjde naladit ve standardním ladění, bude muset být naladěna výš, při rozumné tloušťce strun (super tlusté, které by snesly standardní ladění, nejspíš zkroutí krk, a i tak to bude pro dítě k neumáčknutí).
No to nevím jak elektrika, ale dětská akustika standardně bez problémů naladit jde, pokud použiješ struny cca .012. Vzhledem ke krátké menzuře silnější struny nemají žádný velký tah, a netřeba se o krk bát - mívá normálně výztuhu a dá se seřídit.
I když ta Epina má jen 559 mm, a to je opravdu málo. Já bych kytaru s tak krátkou menzurou nekoupil, ale nakonec dětem na hraní, asi proč né.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Bez obav toho Tursera. Kluk ho měl taky do 10 let, tovární struny snad byly osmičky, tedy na té menzuře zoufalé bahno, zase to ale šetří dětské prsty. Nakonec, když už slušně valil ACDC - jsem na to natahoval 9,5-48 co se mi doma válely a v pohodě. Bylo prostě načase dát tvrdší potah. A zase ten Turser není taková pálka, kdyby to náhodou synky nebavilo 8)
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

Tak vypadá to že nakonec vezmu klukům 1x toho Jay Tursera a Micro Cubu od p.Humla, byl jsem e tam poptata a nakonec jsme skončili u této kytary.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Koupil jsem 6ti leté dceři růžového Mini Strata Squiera. Moc ho chtěla. Má tam osmičky struny a kytaru naladěnou o tón výš, aby aspoň trochu ladila. Hraje přes mou kostku od Rolanda. Zvuk se dá vydržet. Kytara byla v pořádku, řešil jsem jen výšku strun na sedlovém pražci a seřizoval oktávy. Nikde to nechcípá, v mezipoloze nevrčí. Že se musí začínat na akustiku je pověra. Učím 15 let, od dětí po důchodce a vůbec se mi to nepotvrdilo. Elektrická kytara jde ztišit, to je velmi dobrá vlastnost.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

Tak Jay Turser je doma a k tomu Micro Cube. Od p.Humla hned i seřízená, tak až ji kluci dostanou, můžou to hned rozbalit ... :D
Já si zatím netroufám hodnotit, ale když mi ji seřízenou předávali, tak mi říkali, že se toho trochu báli, ale že to vůbec není špatná kytara 8)
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Bude to OK, jen moc nepoužívat páku, na to ty mechaniky nejsou moc dělané :lol:
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

Jo, tak do páky máme všichni hodně daleko :lol: To je pro nás všechny zatím vyšší dívčí.

OT: Já zatím, co s ní zkuším jen tak občas zablbnout, tak jsem zjistil, že by mi vyhovovala asi tak o 5 mm níž a aby držela víc rovnoběžněji se strunami, ale to na stratovi asi nuedělám... zkoušel jsem heldat na webu, ale u vintage tremola to asi nijak nejde.
Dalik

Příspěvek od Dalik »

U Tursera jsou pružiny tremola hodně pevné, asi vědí proč, takže by se stejně aspoň dvě musely vyndat. Ale u této kytary nedoporučuju, tam hlavní ladění. A jinak polohu páky u vintage tremola lze korigovat seřízením kobyly na dvouzvrat, tím se páka dostane níže anebo prostě do svěráku a lehce přihnout.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“