mxr m116 fullbore metal efekt - problém
Pravidla fóra
mxr m116 fullbore metal efekt - problém
Zdravím, potřeboval bych poradit...., hraju na peavey valveking 112b (50w), kytara Ibanez SA160FML. Nedávno jsem si koupil pedál mxr m116 metalfullbore. Když pedál zapojím přes clean channel na combu, a pustím distortion na pedálu, začne se ozývat velice intenzivní basové hučení (takový dozvuk - nejčastěji když hraju palm muting)....(asi jako kdyby jste měli mikrofon ohulený na velké bedny a začali zblízka foukat do membrány mikrofonu. Basy a středy na combu jsou stáhnuty na minimum a onen zvuk se začíná objevovat už když nastavím basy a středy na pedálu na poměrně nízkou intenzitu řekněme 9 hodin. Stále se mi nedaří přijít na to, čím to může být, pedál mám stále ještě možnost do tří týdnů vrátit, tak stále přemýšlím, zda je někde chyba, nebo zda je takový jev pro tento pedál normální. Když hraju přes zkreslení na combu, onen basový zvuk se neozývá...nějaké tipy čím by to mohlo být?
Re: mxr m116 fullbore metal efekt - problém
Těžko říct, neuškodila by nahrávka. Používáš baterku nebo adaptér? Není to zdrojem, sítí? Máš i jinou krabičku na porovnání? Popř. možnost si půjčit? (Metal Zone).
K Valvekingu bych takovouhle pilu nekupoval. Udělá ti metloš sám o sobě, gainu má dost. A zvuk bude rozhodně kvalitnější a reálnější než tyhle bzučítka. Max. přikrmit vstup slabým efektem Overdrive, ale ani to bych neviděl jako nutnost.
tip : Zapoj mxr do koncáku comba (return efektové smyčky). Jednak tím odhalíš možnej problém v preampu a navíc - ten Fullmetal je v podstatě hotovej preampovej článek a není nutné ho ještě prohánět čistým preampem VK. Používám takhle Digitech Death Metal s velice dobrým výsledkem.
K Valvekingu bych takovouhle pilu nekupoval. Udělá ti metloš sám o sobě, gainu má dost. A zvuk bude rozhodně kvalitnější a reálnější než tyhle bzučítka. Max. přikrmit vstup slabým efektem Overdrive, ale ani to bych neviděl jako nutnost.
tip : Zapoj mxr do koncáku comba (return efektové smyčky). Jednak tím odhalíš možnej problém v preampu a navíc - ten Fullmetal je v podstatě hotovej preampovej článek a není nutné ho ještě prohánět čistým preampem VK. Používám takhle Digitech Death Metal s velice dobrým výsledkem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Re: mxr m116 fullbore metal efekt - problém
Používám adaptér, špatnou síť jsem vyloučil, po zapojení do returnu jsem žádný problém neseznal. Nicméně jsem si si ještě hrál s nastavením nějakou tu hodinu a nakonec se mi podařilo najít optimální nastavení....najít optimální frekvenci středů poštelovat basy a rozumné množství gainu...při vysoké hlasitosti comba to ještě trochu víc basuje, nicméně prodejce tvrdí, že u takových efektů je to častý jev....tak těžko říct. Zkoušel jsem i masrshall jackhammer a basy tam taky trochu dělaly neplechu. Po vyzkoušení mxr na tranzistorovém combu, nebyl s basama žádný problém, akorát to zase znělo moc "treblovitě." Jinak ale musím říct, že až na ty (nyní) občasné basové kiksy, je zvuk tohoto pedálu vážně výborný...hutný, přirozený, a čistý...žádná cirkulárka jako bossy atd. Rozhodně mi peavoše nakopnul k lepšímu zvuku. V každém případě děkuji za rady