Ja si nemyslim, ze to hraje spatne nebo ze je to spatne. Nevadi mi ani smt technologie (chapu, ze treba delay uz dnes asi ani nejak jinak udelat nejde a tak mam taky doma par smt krabek...), netvrdim, ze musi nutne ubirat zvuku. Spis me vadi to, ze predtim to fakt delaly lidske ruce, ti manici promerovali dily, srovnavaly pedaly mezi sebou, aby vsechny hraly "stejne". Ted co? Nasekame to tim nejlevnejsim dostupnym resenim, kdy je ovladac na televizi za 100 korun vyroben z petinasobku stejne "drahych" dilu a budeme se tvarit, ze jsme na tom nechali ruce a ze vyvoj stal pomalu jako program Apollo...
Taky me stve to, ze se vyrojilo x firem, ktere umi vyrobit neco jako Klon za dostupnou castku cca 150-200 usd a pritom si namastit brutalne kapsu, a amici to sezrali i s navijakem. Predtim Klona nenavideli, protoze na nej nemeli a odmitali si to priznat (neni nad americkou hrdost a sebestrednost) a ted se z toho zvuku malem pos...
Evropske spotrebitele do toho vubec netaham. Zvlašť v ČR je Klonu asi jen par a tak ani nikdo neměl možnost ho nenavidět
Opravdu to bylo takove povzdechnuti nad americkou "logikou".
Ale jo, rozumím ti co chceš říct..ale když už jsme narazili na to KC měl jsi ho? jako opravdu by mě zajímalo jak hraje. Jinak samozřejmě dát 50t je hodně, máš nějaký tip na slušný klon Klona? zrovna tahle krabice musela být kopírována snad víc než TS.
TOP 5 KLON MYTHS Gear forums are regularly aglow with all sorts of comments about Klon. Here are the most common misconceptions.
Myth No.1: The Centaur is a slightly tweaked [insert name of extant pedal here] circuit. According to Klon’s Bill Finnegan, “it’s a much more complex circuit than the typical overdrive/boost circuit. These claims stopped almost immediately after it was reverse-engineered in 2007 and a schematic was posted online.”
Myth No.2: Certain Centaurs sound better than others. Finnegan says he’s heard this claim about earlier units, later ones, gold ones, and silver ones. “The fact is, under the hood they’re all basically the same. In 1995 I made three small changes: I added a resistor to give the circuit some protection against a static charge delivered to its input—a change that has no sonic effect. I also had the circuit board redesigned with a ground plane for better grounding—again, no sonic effect except the potential for a little less hum. And I added a resistor to give the circuit a very small amount of additional low-mid response—I wanted it to have a little more roundness when used with, say, a Strat into a Super Reverb. I made no other changes.”
Myth No.3: The KTR doesn’t/can’t sound as good as the Centaur. Finnegan says this claim arises because the KTR uses surface-mount parts while the Centaur (and most other pedals) use through-hole parts. “For two years my assistant, John Perotti, and I listened to hundreds of different surface-mount parts throughout the circuit,” Finnegan explains. “While it wasn’t an easy or pleasant process, we both feel—and now a lot of other people feel, as well—that I achieved my design goal: With careful component selection, the KTR sounds the same as the Centaur.”
Myth No.4: You have to play really loud for the Centaur or KTR to sound good. “You need to have the output knob high enough that the signal hits the front end of your amp harder than your bypassed signal would,” says Finnegan. “In other words, you need to use the unit as an overdrive in the literal sense of the term.” The assumption here is that users are pairing the Centaur or KTR with an all-tube amp. “It’s always a good thing if your amp is turned up enough to get the harmonic response and distortion that are engendered by tubes clipping and output transformers saturating. This is true whether you’re playing through a 4-watt or a 100-watt amp.”
Myth No.5: Certain clones sound “exactly the same” as a Klon. Finnegan’s contention is that, given several factors—especially the rarity of the Centaur’s germanium clipping diodes—it would be extremely difficult to create an identical-sounding overdrive/boost.
Jj klona mam. Stribrnou verzi. Koupil jsem ho ale za castku, ktera se opravdu lisi od te, za kolik se prodava ted vlastne me vysel levnej nez ten Archer
Nejake srovnani uz se delalo, vsechny ty pedaly hraji kazdy po svem. Netroufl bych si tvrdit, ze Klon je nejlepsi, urcite ale budu tvrdit to, ze ty kopirky hraji proste jinak a vsechny ty marketingove kecy o tom jak hledali v Rockettu roky ty spravne germaniove diody me dokazi akorat pobavit
Ktr hraje taky jinak, prestoze je to navrh primo Finnegana...
Ale rozdily jsou to samozrejme male a v mixu tezko rozpoznatelne. 40t. bych za original urcite nedal
Nejde mi ani nejak o to soudit zvuk tech pedalu... spis tu chut nekoho oblbovat marketingem (proc se tim nervuju nevim, sam mam marketing vystudovany) a taky tu zmenu nalad emerickych kytaristu moc nedavam.
Naposledy upravil(a) qwer dne 5.02.2016 9:08, celkem upraveno 1 x.
A wikxene, ty mas prece doma ten Bad Cat 2-tone. Rucne pajenou lampovou krabku s trafama v sasi z nerez oceli. Kolik stavala driv v usa? 400 usd? To te prece nemuze nechat pomer vyrobni a prodejni ceny jednoducheho pedalu delaneho smt prodavaneho za pulku toho, co ta lampova nadhera, ktera jede na 300v(?), chladnym
Ale uz dost, uz nebudu prudit. Jsem jak komunista...
At si kazdy prodava co chce za kolik chce
Naposledy upravil(a) qwer dne 5.02.2016 9:09, celkem upraveno 1 x.
Řekl bych qwere, že ten kluk, co ti Klona prodal, se asi teď musí mlátit do hlavy. Nějak se o krabičky už nezajímám a teď žasnu, na jakou cenu se vyšplhal. Já si pamatuju cenu kolem 16kKč, a už to mi přišlo fakt hodně.
Jenom taková poznámka, když jsem ho u qwera zkoušel, tak aniž bych předtím cokoliv o Klonu jenom zaslechl, tak mi rozhodně přišel asi jako nejlepší booster/zkreslovač, co jsem kdy slyšel. Takže to asi nebude jenom hype okolo toho zvuku.
Nicméně dobrá investice. Když to srovnám se svou investicí do podílových fondů - jenom za leden 100k dolů . Tak třeba až dojde slušné dřevo, tak vydělám na svých kytarách.
qwer: mě chladným nenechává v dnešní době spousta věcí. Jestli se pamatuju dobře, tak 2-Tone stával v době co býval na skladě v přepočtu asi 15k Kč. Ale je sranda, že uvnitř se nachází všelijaké komponenty s původními popisky od Matchless (HotBox). Zjevně se bralo ze Sampsonových zásob. HotBox i 2-Tone pedály se kopírovaly dle dostupných schématů zcela běžně a každý měl přeci svůj sen postavit si vlastní kopii HotBoxu/2-Tone. Z hlediska dlouhodobé investice ála Klon Centaur je to však nic moc.
nejak nechapu to qwerovo rozcileni, kdyz samotny KLON je "jenom" marketingovy megahype
(ktery samotneho autora se*re natolik, ze mel potrebu to vypsat na kazdou krabicku KTR) http://www.thomann.de/cz/klon_ktr_centa ... r_378430_0
KLON neni zadny zazrak, je to jedna (z mnoha desitek) dobre hrajicich krabicek. Jeji pohnuty pribeh vznikl kombinaci nekolika faktoru z nichz nejdulezitejsi byla nedostupnost ... to jste v marketingu urcite probirali a pak se na to zacaly nabalovat pribehy (marketingove) a bez nich by to byla pouze jedna z mnoha krabicek.....
Protoze nemuzu slouzit osobnim zazitkem s Klonem, tak to opíšu analogií s ještě vyšším levelem šílenství (Dumble) a mnohaletým cynicky pragmatickým testováním muzak gearu. To zazracne MOJO je totiz "jenom" interakce mezi kytaristou a chovanim gearu, tj. ze mas pocit, ze to hraje skvele, i kdyz navenek (posluchac, nahravka) to uz slyset není. (proto je kolem toho tolik magie, keců a žádné důkazy). Ano s Dumble aparatem (tedy presneji receno jeho spickovym klonem za par supu (asi 100litru) jsem mel pocit ze je ze me najednou sólák par excelence, tóny krásně vázaly, pod prstama přímo zpívaly a byl jsem byl zcela nadseny..... kolega stojici vedle se na me nechapave dival, protoze podle neho sem hral uplne stejne jako vzdycky.
Jestli je nekdo ochotny za ukojeni sveho personalniho libida zaplatit naprosto neadekvatni ceny, je to samozrejme jeho vec. A ze na jakoukoli dobrou myslenku okamzite naskoci zastup kopirek (specialne americkych)? Ted nam to pripada tak otravne a trapne, protoze o tom (diky netu) daleko vic vime. Veskere iluze o tomhle byznyse uz jsem ztratil davno Kdyz navic dobre vim, ze ta myslenka (nebo dokonce i vyrobena dobra krabicka) je pouhy zacatek a bez mnoha naslednych kroku je to vlastne k nicemu. A s tim zrejme souvisi taky ty smutne pribehy objevitelu.... jak je kdekdo podvedl, okradl, napalil (ovsem treba s nima nebyla mozna rozumna domluva o spolupraci, par takovych taky znam). Takze kdovi jak to presne bylo mezi Finneganem a RockettAudio? Já ne, já jsem jenom četl pár "zpráv" na netu.....
Kdovi jak to bylo treba mezi DeviEver a JHS? A kdo ma pravdu o Sepultuře, Cavalera nebo Kisser?
PS: a kdyz jeste vyvesil wikzen ty střeva p-t-p v cem je to teda lepsi nez dobre navrzeny tistak?
a jsme zase u toho marketingu
P-T-P je lepsi JEDINE z pohledu modifikaci, neni to kvalitejsi zapojeni a uz vubec ne zvukově. Někteří kvalitní výrobci už jsou z těchto keců tak unaveni, že na to reagují po svém....
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
2-Tone jsem měl doma taky. Štval mě na něm dost velký šum a zemní smyčky, proto putoval zpět do Němec do MusikStation odkud jsem ho bral. Nevím, jestli to byl špatný kus, nebo takhle brumí a šumí všechny. Postavený byl ale krásně. To, že tenhle pedál má komponenty Matchless vím. I první zesíky Bad Cat měly první leta svitkové kondíky Matchless. Není to ale vykrádačka starých zásob, bylo to jednoduše o tom, že Matchless krachnul, Sampson (zakladatel Matchless) šel do Bad Cat, kde nasekal x zesíků stejných jako u Matchless jen pod jiným názvem. Konstrukce byla naprosto totožná, brali stejná trafa a i svitkové kondíky chtěli od stejné firmy - ta jim ale oznámila, že jim svitkové kondíky s nápisem Bad Cat prostě neudělá, protože má na stavu kotel kondíků objednaných původně Matchlessem. No a proto u Bad Cat museli jednoduše ze začátku nakoupit a používat kondíky s napisem Matchless
Původní Bad Cat už taky krachnul, teď to má už pár let někdo jiný a dělá tam docela psí kusy. Brzo prý bude nějaký Class D 100W zesík s lampovým preampem, teď začali dělat jejich levnější verzi 15W Cub na plošňáku. A do všech zesíků navalili nějaký jejich polovodičový master volume. Původní majitel před koncem života firmy zase prodal logo Bad Cat Hanseru - to byly ty levné Bad Cat Cougar dělané v Číně.
Matchless má teď samozřejmě taky jiného majitele, Phil Jamison původně dělal pod čtverkou původních spoluzakladatelů (Samposon, Goodale a dva Perrottové - mimochodem jsou to všechno zajímaví lidé, třeba Rick Perrotta je spoluzakladatel a spolu-návrhář mikráků Royer Labs
To jsem se zase dostal úpně někam mimo a napsal pěkný kus "vaty". No, na klávesnici se hned píše líp než na mobilu
Abych nebyli úpně mimo téma a já se držel těch keců o Bad Catech a Matchlessech - u Matchless před lety udělali něco na způsob původního Hot Boxu. Myslím, že za to chtějí 350 usd. Jsou tam dvě 12ax7 a jede to na nějakých 250 nebo 300 voltů. Je to dělané na plošňáku, což je u Matchless trochu nezvyk (no, v poslední době vlastně ani ne no...), ale prý se tím snížil ten původní šum a brum. U nás se tenhle pedál docela dlouho válel na bazaru za nějakých 7t., nezkoušel ho někdo?
Že je Klon marketingový megahype? V čem? Když se Klon přestal prodávat, tak stál myslím cca 350 USD, nový, přímo od Finnegana. To, že se cena vyšplhala tam kde je, je čistě otázka trhu - málo Klonů, velká poptávka. Kde je prosímte ten tvůj megahype marketing, hyeniku? Ja tady netvrdil, že je Klon ten nejlepší pedál na světě, sám ho pomalu nepoužívám, nejsem z něj na větvi, už jsem se ho jednou i prodával. Mě šlo o úplně něco jiného...
Hlavně o to, že chci dostat za své peníze maximum a nemám rád, když to někdo šulí. Handwired zesík je pro mě něco jako krásný obraz, socha, keramický ptáček přibouchaný ke zdi. Rozdíl mezi PCB a hardwired zesíkem je pro mě třeba jako hliníková lišta v interiéru auta, za kterou by člověk připlatil dejme tomu 10t. Kč. Já jsem ten, který chce, aby ta lišta byla z hliníku, protože a proto. Když ta lišta bude plast s hliníkovou folií, tak mě to bude štvát, přestože uživatelsky tam rozdíl nebude - bude to pro mě ale ojebávka. A to je to jediné, co mě štve. Určitě nerazím myšlenku typu "Co není handwired, to patří do koše", vím, že se tenhle způsob výroby na x věcí nehodí, třeba na výrobu higainových zesíků je pomalu nevhodný a nedívím se tomu, co psal Fryette na ten plošňák, u jeho higainových zesíků by byl nesmysl to drátovat ručně - přibylo by šumu a nějaký nuance by se stejně vytratily v tom obrovském higain zkreslení. Nebyl to ale právě Fryette, které před pár lety udělal hardwired zesík na čistý/blues zvuk? Proč?
Nedávno prohlásil třeba i návrhář od Orange, že hardwired zesíky mají lepší, čistější a průraznější zvuk. Proč by to prohlašoval návrhář firmy, která seká 99,99% prodaných zesíků na plošňáku? Jasně řekl, že výhoda u hardwired zesíků je to, že může šťáva cestovat přímo po součástkách bez nejakých dalších (zbytečných) spojů a taky zmínil to, že nejlépší signál se dostane při použití masivního vodiče. Určitě se teď chytáš za hlavu a říkáš, co to melu za blbosti. Já jsem na tyhle fámy taky nevěřil - ale jen do doby, kdy jsem přijel k jednomu českému staviteli zesíků, který se podíval na vnitřek jednoho malého class A zesíku, který jsem k němu jel tehdá servisovat, a během minuty řekl, že když se pohne tímhle drátkem o centimetr tamhle, že to udělá tohle atd. A pak chytnul kytaru, jednou rukou drnkal do strun a druhou rukou hýbal káblíkama v to zesíku a ono se to chovalo jak kdyby točil poťákem středů a basů a já čuměl opravdu jak puk a málem jsem si z toho slintnul na triko jak jsem z toho byl na větvi. Od té doby prostě věřím na nějaké "konstrukční duchy".
Ale to jsme zase daleko od tématu a já souhlasím s tím, že řešit z hráčského hlediska nějaké handwired, pcb a jiné blbiny je totální nesmysl. A jak jsem už dříve napsal v tomhle vlákně - v mixu se ty rozdíly stejně ztratí. U mě je to hlavně o tom, co očekávám za své peníze. Proto se mi třeba nelíbily ty pcb plošňáčky v kytarých Gibson (asi jsem v tom nebyl sám, protože už to myslím takhle opět nesekají...), když si koupím kytaru za 60t. tak chci, aby tam ty 4 drátky poku možno někdo připájel ručně tak jak to dělali už půl století dokud nepřišel nějaký chytrák a řekl, že by použitím plošňáčku mohli ušetřit půl centu.
Znovu připomínám to, že moje původní přízpěvky nebyly o kvalitě zvuku a o tom, že je něco automaticky špejd, protože je to z toho a toho. Krom toho, že jsem se zamýšlel nad tím, jak se dnes snižuje "standard" dnešním malých výrobců, mě šlo především a hlavně o to, že zatímco před lety na něco lidé nadávali, protože to nemohli mít, tak teď to milujou, protože něco podobného dostali za pár peněz - to byla hlavní myšlenka.
ok, nevyjadril jsem se presne.... tedy KLON je samovolny marketingovy megahype.
tj. ze ty legendy kolem neho nedelal zamerne vyrobce, ale vznikly tak nejak samy ...
a to co pises je primo filozoficka otazka kterou ze sveho pohledu natukl jeden vyrobce kytar - ze je nesmysl, že si kytaráři říkají o tak nehorázné sumy za ruční práci, když to uplně v pohodě zvládne cnc fréza za zlomek ceny
A to ze vyrobci prohlasuji ze hardwired je kvalitnejsi je taky jenom marketingová hra (protoze tím ospravedlňují vyšší ceny).
Jak jsem říkal, já jsem cynický pragmatik a osobně necítím žádný rozdíl mezi "sra*ním do porcelánu nebo do zlata". Ale chápu, že pro spoustu lidí to rozdíl být může
a ať se vrátím trochu k tématu, dnes mě po čase zase pobavil obrázek gibbons rigu, kde je ten nejlepší ovedrive dokonce 6x, asi tomu pořád někdo věří, že to tak používal
hyenik píše:PS: a kdyz jeste vyvesil wikzen ty střeva p-t-p v cem je to teda lepsi nez dobre navrzeny tistak?
a jsme zase u toho marketingu
P-T-P je lepsi JEDINE z pohledu modifikaci, neni to kvalitejsi zapojeni a uz vubec ne zvukově. Někteří kvalitní výrobci už jsou z těchto keců tak unaveni, že na to reagují po svém....
Tak samozřejmě z pohledu modifikace je to mnohem otevřenější. Ale mi se PTP zapojení líbí už jen od pohledu. Opět zopakuju to "sexy". Kdyby byl HotBox dělaný v tišťáku, tak bude zjevně i 2-Tone podobně udělán.
Přímé srovnání Bad Catu 2-Tone ve verzi PTP a ve přepracované verzi v tišťáku nemám, ale bylo by to zajímavé srovnání.
To je jak s kupováním jiných věcí, třeba knih. Paperbacky tištěné na hajzlákovém papíru vs. klasické knihy s pevnými deskami, potažené textilem a listy ručně vytištěné knihtiskovou technologií na ručně vyrobeném papíru. Já si vyberu tu dražší a hezčí. Hezky se na to kouká a i typ písma hodně rozhodne. Přestože je obsah obou verzí stejný.
qwer píše:2-Tone jsem měl doma taky. Štval mě na něm dost velký šum a zemní smyčky, proto putoval zpět do Němec do MusikStation odkud jsem ho bral. Nevím, jestli to byl špatný kus, nebo takhle brumí a šumí všechny. ...
Řekl bych, že to bude problém celé jedné série. Také šum a brum. Dal jsem to před rokem Aleši Bajgerovi k revizi a eventuální úpravě. Něco s tím "porachal-pokutil" a brum i šum výrazně ustoupily na úroveň běžných ruchů jiných pedálů. Po výměně prověřených elektronek (každá jiná pro konkrétní pozici) to doznalo ještě lepších výsledků.
Dobrý no, ale teď bych se chtěl dostat k jádru a není to nic proti Tobě qwere Archer má být dokonalý klon se vším všudy snad i s posvěcenim Finnegana. KTR je taky tišták podle mě ještě humusnější než ten Archer.
Jaký je problém v tom že pájím na tišták? je to opravdu takový problém, než v efektech něco drátovat( u kytarových hlav to tedy i pochopím)
Rockett se snazi namazat kapsu ikdyz jsou to prave oni, kteri zprznili navrat noveho Finnegenova pedalu na trh
ted nechápu jak zprznili?
jaký je teda rozdil mezi KC origo a mass produkcí Archer, když při blind testu nejde v podstatě poznat rozdíl.
Nemůže to být naopak, že původní KC je dobrej a další klony to dotáhly víc dopředu.?
A to oblbování marketingem, vidím to asi takto: je tady pár předraženejch Klon Centaurů, tak proč nevyrobit kvalitní dostupný Klon ..ve friendly velikosti.
Teď mám objednaný ten EHX jen tak ze zvědavosti..
Mimochodem qwere, jestli bys ho prodal napiš mi SZ.
Zdar, leží mi na srdci také velká frustrace z totálního vítězství ekonomie nad technikou. Toto nesmyslně nazvané vlákno by mi mohlo posloužit, abych se z toho pokusil vypsat. Některé postřehy mohou být užitečné i věčným hledačům "svatého grálu". V tomto kecu se zaměřím více na technickou stránku věci. Nazývat něco "nejlepším" nemá žádný význam (ovšem zase kromě toho marketingového). Pro každého jedince je nejlepší přece něco jiného... Spoléhat se na nějaká známá jména na kytarách, krabičkách a aparatuře je nerozum. Za vším jsou peníze. K rozdílu konstrukce "point to point" (tedy "ruční výroba" i když i to dnes pájejí automaty) a PCB - plošný spoj: Z hlediska zvuku v tom není rozdíl, z hlediska oprav je už dost podstatný rozdíl v neprospěch plošného spoje. Výměna i jedné jediné součástky někdy obnáší odšroubování mnoha šroubků, matic potenciometrů a nevím co ještě jen proto, aby bylo možné odpájet dva vývody. U montáže PTP je to otázka minut, u PCB hodin. Plošné spoje se obvykle ve velkovýrobě pájejí pájecí vlnou, kterou PCB jen projede, to si při použití bezolovnaté pájky přímo koleduje o vznik studených spojů a pak se ozývají rušivá praskání a další pazvuky, jejichž hledání je opravdu lahůdka. Technologie povrchové montáže je sice výborná pro výrobce, pro opraváře už tak výhodná není. Proč však něco opravovat? Současná obchodní politika velí: nefunguje? Zahoď a kup si nový. Potom třeba ti samí lidé plácají ve sdělovacích prostředcích jak je potřeba chránit matičku přírodu . Divím se tomu, jak jsou lidé lehce přesvědčitelní téměř o všem i když je to sebevětší kravina. Je mi těch bezmozků líto.
Jak by to asi vypadalo, kdyby na výrobcích nebylo logo výrobce a bylo skromně ukryto uvnitř?
O čem by se ale pak "kecalo" na forech? Hned se mi ulevilo . Přeji všem, aby se řídili svýma ušima jako jediným vodítkem k dosažení "svého zvuku" a na marketingové bláboly nebrali zřetel. Dobré zboží se dobře prodává i bez marketingové masáže. Co je moc vychvalováno s uváděním slavných uživatelů, je mi vždy podezřelé. Svědčí to minimálně o potížích s odbytem. Promiňte mi tento asi OT, ale nemohl jsem jinak .
Přeji všem kytaristům, aby dosáhli zvuku, se kterým budou spokojeni a který je bude charakterizovat, aby byli snadno rozpoznatelní od ostatních.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
poléhat se na nějaká známá jména na kytarách, krabičkách a aparatuře je nerozum.
Také nejsem přítel masáží, ale když už máš označení aparátu, nebo kytary, nebo strun, tak můžeš čekat jak to bude hrát.
Když už se rozhoduješ co pořídít. Já na ta jména teda spoléhám, nemám peníze a ani čas ještě testovat zajíce v pytlích od různých kutilů, domácích, nebo zahraničních.
neumím si představit, že něco tahám naslepo z pytle.
Divím se tomu, jak jsou lidé lehce přesvědčitelní téměř o všem i když je to sebevětší kravina. Je mi těch bezmozků líto.
tady nevím jak to myslíš, pokud je to k uovrdrajvům, nebo k muzice, když na jednu stranu tvrdíš, at si každéj hledá podle sebe co se mu nejvíc líbí ..
Jak by to asi vypadalo, kdyby na výrobcích nebylo logo výrobce a bylo skromně ukryto uvnitř?
asi by to zvedlo ekonomiku, protože, než by jsi se trefil tak by si slušně shopoval
Arcilucifere, ja nikde nepsal, ze to hraje blbe atd.
Ja se hlavne a predevsim zamyslim nad chovanim americkych spotrebitelu, pro ktere byl Klon pomalu osklive slovo, ale ted se muzou zblaznit a jiste firmy toho vyuzivaji. Hyenik tady zminil u Klona nejakou marketingovou masaz - co je pak oproti tomu marketing Rockettu? Finnegan driv Klona prodaval zpusobem, nad kterym by dnes i ten nejslusnejsi prodejce kroutil hlavou. On totiz nektere sve zakazniny od koupi sveho pedalu dokonce zrazoval. To, ze v min. par letech totalne nezvladl vstup nastupce Klona na trh je vec druha (KTR). Ted si nad hypem okolo klonu vsichni prihrivaji svoji polivcicku stylem "podivejte se na ten predrazeny original, my vam dame to same za zlomek ceny a dame tomu stejne knofle a barvu. A pak udelame za rok to samy ve zlate, ted jsme totiz po dvou letech hledani nasli ty prave Golden Klon diody. Dalsi soucastky jsou sice smd a tak je layout a ruzne detaily v odporech a kapacitach uplne mimo, ale co, lucisnik s kopejtkama tam prece je, tak jako u originalu".
Archer hraje fajn, ale ze by to mela byt nastupce Klona? To jako ze je treba soucasny deluxe reverb to dotahl vic dopredu nez original z roku 1965? Ten vztah je tam totiz docela podobny. Oboje vyrobeno z jinych soucastek jinou technologii, venek podobny, zvuk podobny. Jednomu se bude libit zvuk stareho, druhemu noveho.
To, ze Klon hraje jinak nez Archer, neni nic prekvapiveho, vadi to? Nekomu se vic libi archer (ktery imho neni tak mohutny ve stredech a "nezabarvuje" tolik zvuk), nekomu vic tumnus, ktery je basovejsi. Chtel bych vyzkouset treba i mythycal overdrive. S fenderem bude treba lepsi stredovy Klon, s marshallem pak treba "rovnejsi" Archer a basy navic u Tumnusu, ktere bude jeden obdivovat pro tu hutnost navic, budou druheho stvat... je dobre, ze mame na vyber, ne?
Jak to tak čtu, už je potřeba vám to tady trochu dehonestovat.
Třeba pro mě je nejlepší overdrive, resp. kreslítko, tadyhleta pos*aná umělohmotná digitální krabka s 11 simulacema. Přičemž bych řekl, že ty simulace jsou vlastně svým způsobem ještě větší podvod a vychcanost, než ty poctivé analogové klony Klonu atpod. Jenže jsem za to dal jen litr na bazaru a klidně přiznám, že moje potřeby a ambice to uspokojí líp, než nějaký sebedokonalejší handmade boutiq.
kdyz uz teda reference slavneho jmeno zni podezrele, pojdme se podobnou zvracenou logikou podivat na PTP
Nabizet nejaky vyrobek s hlavni vyhodou ze se to bude dobre opravovat, tomu rikam super marketing!
Kupujte, bude se to sr*at, ale v pohode to jde opravit. Uplne me to naplnuje duverou
well, nakonec to qwer shrnul dobre a ja jeste dodam ze krome aparatu jeste mnohem vic zalezi kdo a co hraje.
Proto nejdou vybrat nejlepsi OD, ani nic nejlepsiho..... jenomze jak bylo spravne podotknuto, jak to ma kdo poznat co mu vyhovuje? Vsechno kupovat a zkouset? Vadi vam otravne reklamni kampane? Tak je nesledujte! To je jako si stezovat, ze na Nove a v Blesku jsou same bulvarni sra*cky.
Akorat si dnes myslet, ze ... dobré zboží se dobře prodává i bez marketingové masáže.... to je typicky ceskoslovensky omyl Nejcasteji ho vykladaji zneuznani sklepni vyrobci, kteri z principu odmitli pro svuj (klidne kvalitni! vyrobek) udelat neco vic, nez ho jenom sletovat. Ale to uz je kazdeho osobni boj...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋