Problém s Roland GW-8
Pravidla fóra
Problém s Roland GW-8
Zdravím. chtěl bych se zeptat jestli jste někdo neměli podobný problém nebo nevíte jak ho vyřešit. Mám Roland GW8 a při přehrávání midi songů se mi teď často stává že pustím skladbu a začnou mi tam přeznívat stringe a celkově se zhorší kvalita zvuku. Stačí vypnout a zapnout klávesy a je na půl hodiny klid a pak to začne znovu. Nevíte prosím kde by mohla být chyba??? Děkuji mockrát.
-
secretfranta
Re: Roland GW-8 MIDI
Dobrý den, jak jste Váš problém vyřešil? Já to co uvádíte nikdy neměl, ale teď se mi 2x stalo, že se mi midi podklad na akci uprostřed písničky zastavil... jako by ten přístroj sám přepsal midi data. Dnes jsem proto napsal e-mail na roland, tak uvidíme s čím se ozvou.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Re: Roland GW-8 MIDI
Zdravím, ja som mal GW-8 asi 3 mesiace a mne zase robil také veci, že keď som si tvovil vlastný štýl (doprovod) tak ak som vytvoril s basou nejaký trošku zložitejší prechod, tak to niektoré tóny z toho prechodu vôbec nezahralo... Po 3 mesiacoch išiel nástroj z domu... Teraz mám tiež stage piano Roland a tam začína byť problém s rýchlym opotrebovaním klaviatúry... Pomaly začínam pochybovať o kvalite výrobkov Roland... Ešte sa v blízkej dobe chystám kúpiť nejaký workstation,a el viem, že Roland to iste nebude, aj keď som zvažoval kúpu Roladu BK5, tak pôjdem radšej do Korgu, alebo Yamahy.
Problém s Roland GW-8
Zdravím všetkých,
mám taký problém, že po cca 5-minútovom hraní s doprovodom a štýlom sa klávesy zrazu úplne rozladia - pomôže už len opätovné vypnutie a zapnutie, ale neskôr sa to zopakuje opäť. Vedel by mi niekto poradiť aký to môže byť problém a ako ho riešiť ?
Vopred ďakujem.
mám taký problém, že po cca 5-minútovom hraní s doprovodom a štýlom sa klávesy zrazu úplne rozladia - pomôže už len opätovné vypnutie a zapnutie, ale neskôr sa to zopakuje opäť. Vedel by mi niekto poradiť aký to môže byť problém a ako ho riešiť ?
Vopred ďakujem.
Re: Problém s Roland GW-8
Zdar, vypadá to na teplotní závislost oscilátoru. Tomu by odpovídalo, že po vypnutí (a vychladnutí) je to zas na chvíli (asi do opětného zahřátí) v pořádku. Může to způsobovat více věcí, se schematem by se usuzovalo lépe, ale nenašel jsem ho. Závada může být třeba jen ztráta tepelného kontaktu buď hřející součástky s chladičem nebo nějakého snímače teploty s povrchem, jehož teplota má být hlídána (stabilizována nebo kompenzována). Vše, co jsem napsal jsou jen dohady. Schema nemám, nástroj neznám a pomoci bych chtěl
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.