TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH APARÁTECH
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH APARÁTECH
Ten charakter Laney není nic objektivně špatného nebo dobrého - prostě takové jsou, někomu se to líbí, jinému ne. Je to zkrátka o hledání toho pravého...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Oldsprings
Díky samozřejmě za odpověď... Otázka Laney je pro mne celkem vyřízená. Spíše mi šlo dále o pocity z aparátů Fender.
Našel jsem na trubce fajn úvod do fungování lampových zesilovačů, pochopil bych to z toho i já. 
Akorát bias tam chybí (je v jiném videu).
Ten člověk toho tam má víc. Jeho kanál: https://www.youtube.com/user/Stratosaur ... shelf_id=0
Akorát bias tam chybí (je v jiném videu).
Ten člověk toho tam má víc. Jeho kanál: https://www.youtube.com/user/Stratosaur ... shelf_id=0
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Rád bych se zeptal, jestli mohu přepínat režim pentoda-trioda během zapnutého standby nebo je to lepší při úplně vypnutém aparátu, Díky.
Zdar, režim standby stačí. Nic by se nemělo stát ani v provozním stavu, jenže si neuvedl typ aparátu, tak raději v STBY
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Hraju na kombo Bugera V55 Infinium, jinak díky za info.
...asi budu za blbečka, ale co se stane, když mám kytarovou hlavu s baskytarovým reproboxem, a hrál bych přes ten baskytarovej reprobox na kytaru? (Vím, že obráceně kytar.reprobox-baskytara bych zničil reprobox, ale takhle?)
Budeš mít malinko jinak zekvalizovanej zvuk. Nebude tolik do středů toť vše.
Budou ti chybět středy. Kytara je středový nástroj. Basa potřebuje hodně výšek a nějaké ty basy. Tož to prostě bude znít ouplně jinak než má.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH APARÁTECH
Samozřejmě na to nechci hrát nějak dlouhodobě, jenom mi blbnou poťák středů a poťák výšek, a co to dělá se zvukem se nejlépe pozná na kytaře (alespoň myslím)-zkrátka to potřebuji nějak odzkoušet.
PS: Hlava je Marshalla JRC 400 (ve skutečnosti je to 30 let stará práce nějakého kutila a to Marshall JRC 400 je tam jenom nalepený)
PS: Hlava je Marshalla JRC 400 (ve skutečnosti je to 30 let stará práce nějakého kutila a to Marshall JRC 400 je tam jenom nalepený)
Bummer díky za upozornění na ty videa, perfektní !
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Ondřej - zapojit muzes v podstate cokoliv kamkoliv, klidne do hi-fi bedny, pokud to bude odpovidat ohmicky a neprekrocis prikon. Pri trvalem provozu a velkych vykonech by to problem byt mohl, protoze nastrojove boxy nejsou chraneny vyhybkami, ale predpokladam ze od takoveho provozu by te mnohem driv nez by to mohl nevydrzet reproduktor odradil zvuk
Ohledne detekce pochybuju ze ti to kombinovani pomuze, pokud blbnou nejake potaky tak nad tim nelaboruj a vymen je (oba, nebo vsechny, aparat si to zaslouzi) 
Dekuji za super cteni. Zase jsem o neco chytrejsi, co se tyce kytarovych aparatu 
Kytara: Squier Strat Affinity
Snímače: SSH Seymour Duncan SSL1 a TB-4
Kombo: VOX AV30
Snímače: SSH Seymour Duncan SSL1 a TB-4
Kombo: VOX AV30
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Prvních 6 minut - pěkné vysvětlení tříd A, B, AB a D u zesilovačů. A mimoto si člověk procvičí skotský přízvuk
.