Výběr aparátu do 10 000,-

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
DissapointedOne

Re: Výběr aparátu do 10 000,-

Příspěvek od DissapointedOne »

Jj, i čistej potřebuju používat.
Používala. A abych pravdu řek, nepříjde mi že by me-50ka byla nějak špatná. Je mi jasný, že žádná špička to neni, ale až tak bych ji nezatracoval ;) a taky nikdo neřiká, že na tý lampě trvám, proto právě uvažuju nad tim LVčkem od Laney. Kupovat lampu a živit ji me-50kou mi taky nepříjde rozumný.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

No zase jen lampovy konec by tomu mohl pomoct,ale je to nad rozpocet,s trochou stesti ho za desitku na bazaru sezenes a nezbyde na box.Ten Laney opravdu ne,jeho predchudce jsem před lety mel,tube fusion myslim se to jmenovalo,a byl to strasny krap.U tech dražších,co uz lampu mají,se třeba podari nakroutit něco ala valvestate,coz není zadna vyhra :D Když uz chces používat toho bosse a nechces lampu,koukal bych po nejakych ciste tranzistorových vecech,urcite někdo z uzivatelu zde poradi,ktera z nich nejlíp posle dal zvuk co do ni pustis.Jednoduchy trandaky dela i laney,randall,fender,a spousta dalších,hledat hybrid a doplácet za nejakou jednu lampičku,kterou z toho stejne vynecham,je zbytecne :)
DissapointedOne

Tak právě, že ten Laney je cenově stejně jako velký tranďáky. Proto v tom nevidim žádnej problém. Cena + výkon stejnej, plus lampovej preamp. Ještě by bylo docela vhodný přihlídnout k tomu, že se v budoucnu chystám pořídit Ibanez rgkp6 s integrovaným efektovým procesorem abych s těmahle elektroničtějšíma krávovinama moh vyřádit do sytosti :D
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ten Boss by sa dal využiť na modulacie (reverb, chorus atď...) v efekt. slučke, ale budeš musieť byť spokojný so skreslením lamp. komba, lebo Bossom ho už nevylepšíš. Takéto riešenie je moja ďalšia štácia, keď ma ten Laney omrzí. Ale to sa už fakt treba baviť o iných peniazoch ako 10k. Chalani ti odporúčajú dobre, že radšej lampu, ale je to aj o tom, do ake miery to lampové kombo človek využije (ako často hráš koncerty, či si potrpíš na kvalitný zvuk). Z mojho pohľadu musí mať investícia do dobrého aparátu svoje opodstatnenie, a to obzvlášť, ak to má mať znateľný dopad na tvoju finančnú situáciu, rodinný rozpočet atď.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
DissapointedOne

No věc se má tak, že kvůli finanční situaci (když sem byl mladší) sem nucenej hrát hromadu let na 15w Behringera, což je neuvěřitelný zlo (nebejt právě toho bosse tak sem s hraním seknul, protože člověk by moh bejt sebelepší hráč, ale z tý bedýnky se prostě solidní zvuk dostat nedá). Teď z nouze používám basovýho Orange. Koncerty zatim nehraju, ale dejme tomu, že to mám v plánu, nebo v to aspoň doufám. Takže myslim do budoucna - abych si s tim zahrál doma, na zkouškách a případně na koncertech. Peněz je taky málo, ostatně s ničim jiným člověk ani ve výrobním družstvu nemůže počítat. Před vánocema sem se zasnoubil a šetří se teď i na svatbu :D jediný co chci je něco co bude aspoň nějak solidnějc hrát, bude mít nějakej slušnější výkon a bude si rozumět s efektama a přitom mě nezruinuje. Toliko k mojí situaci :D
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

15W Behringer (třeba GM108 nebo pololampa AC108) není vůbec špatné kombo, hodně si rozumí se stratem a dá se na něm dost naučit. Za tu cenu - dvě do sterea, na každym trošku jinej zvuk, nebo nad sebe jak fullstack :) proč ne, do začátků? Za desítku už budeš plně vybaven, možností jest hoooodně, nejlépe si prostě na to vždy zahrát, věci na insert kupovat (a pouštět pryč) tak dlouho, až najdeš to, co ti sedne.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
DissapointedOne

GM108 že neni špatný kombo? Nevim jestli se u tohodle modelu za ty léta něco změnilo, ale GMko z roku cca 2004 je špatnej vtip. Dokonce snad i takovej ten 15ti watt od Staggu co se prodával v setech mi zněl o něco málo líp.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Tady máš i se zárukou,je to stále mání a už je dobrá cena......

http://hudebnibazar.cz/budera-v55-infinium/ID960092/
DissapointedOne

jirkatol píše:Tady máš i se zárukou,je to stále mání a už je dobrá cena......

Jen to zvukově asi nebude moc pro mě.
MIran

Příspěvek od MIran »

DissapointedOne píše:
jirkatol píše:Tady máš i se zárukou,je to stále mání a už je dobrá cena......

Jen to zvukově asi nebude moc pro mě.
BUGERU nééééééé!! Kamarád ji koupil, kvůli ceně .....a za měsíc šla ...! :D
jastud

Příspěvek od jastud »

Pokud ti tak moc záleží na tom BOSSovi, a chceš slušný výkon zkus tohle: http://kytary.cz/fender-champion-100/HN143153/
Lampový aparát je fajn, ale není samospasitelný a není pro každého.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

No keď sa človek tak zamyslí, naozaj - ako inak sa dá vyšantiť na multiefekte, ak nie v koncáku tranzistorového komba? Lampové aparáty vyslovene šité na multiefekty ani nie sú (logicky, na čo przniť zvuk lámp, aj keď som tu už videl pár názorov, že koncové lampy tomu dajú iný (lepší?) charakter...). Tu vidím akúsi dieru na trhu - priaznivcom multiefektov by v podstate stačil koncák s dostatočným výkonom v kompaktnom prevedení komba, ale také apce v ponuke, pokiaľ viem, žiadna značka nemá.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
José

Příspěvek od José »

To bude tím, že u slušnejších mulťáků se předpokládá slušná simulace koncáku a pak ti stačí už jen nějaké "Hi-Fi" zesílení - aktivka, PA
DissapointedOne

jastud píše:Pokud ti tak moc záleží na tom BOSSovi, a chceš slušný výkon zkus tohle: http://kytary.cz/fender-champion-100/HN143153/
Lampový aparát je fajn, ale není samospasitelný a není pro každého.
Nad Champem sem taky uvažoval, ale měl sem tu možnost na něj párkrát hrát i s tim mým Bossem a musim říct že z toho komba je cejtit šílená síla toho zvuku, nicméně pro moje účely se z něj nic moc dostat nedá. Má to při zkreslení takovej hodně říznej a nepříjemnej zvuk.
DissapointedOne

Jinak se zatim asi nejvíc fakt přikláním k tý LV200 nebo 300. Jen řešim ten výkon. Ono i těch 65W by mohlo bohatě stačit když je to pololampa. Zase u toho 120ti wattu je lákavej poměr výkon/cena.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

65W (LV100, LV200) potiahne aj skúšobňu aj menšiu krčmu, väčšie akcie sa už ozvučia mikrofonom. Len tú pololampu dobre zváž, nejak sa to bije s tým, že chceš ťahať skreslenia z Bossa... Ta lampa v preampe v tom pripade bude asi zbytočná. To mi povedal aj chlapík v predajni, kde som kupoval LV100 a nakoniec aj tu na fore.

A keď už chceš LV200 to už fak neblbni a kup nejaký lampáč... Ja som kúpil tiež LV100 len preto, že som ho mal za mimoriadnu cenu :lol:
Placka

Příspěvek od Placka »

několik věcí, který si pozorně přečti:
1) bazarový aparáty jsou naprosto v pohodě, pokud se k tomu majitel slušně choval (na stavu je to většinou dobře poznat) není důvod proč by se to mělo kazit, takovej lampáč vydrží mnoho let. Já měl řadu aparátů a všechny byly z druhý ruky a nikdy mě žádnej nezklamal (co se spolehlivosti týče)
2) kupovat toho Lanýže kvůli lampě v preampu je totální blbost. Měl jsem předchůdce TF200 a lampa je tam víceméně na okrasu. 10000 je slušnej rozpočet, za kterej koupíš skvělý lampový aparáty a v každým případě ti poslouží mnohem líp než zmiňovaný tranďáky. Nejspíš budou i spolehlivější...Ten Laney jsou vyhozený peníze, obzvlášť, budeš-li ho kupovat novej. Znova říkám, na bazaru je spousta aparátů o jejichž spolehlivost se vůbec nemusíš bát
3) 65 W pololampovýho Laneye je uplně stejných 65W ajko každýho jinýho tranďáku - lampa v předzesilovači nemá na výslednou hlasitost naprosto vliv.
4) Fakt si nejdřív vyzkoušet pár celolamp a pak pořádně zreviduj, jestli chceš skutečně tahat zkreslení z Bosse. Já nakonec skončil u koupě G-systemu, kterej v sobě zkreslení nemá vůbec a kreslím jenom lampovým Egnaterem (mimochodem, za deset se dá sehnat i takováhle hlava http://hudebnibazar.cz/egnater-tweaker-40/ID958973/, samozřejmě s bednou je to trochu nad rozpočet) a analogovým drivem a distortionem.
5) jakmile to koupíš nový, budeš vždycky prodávat se ztrátou. A že toho Laneye nejspíš budeš prodávat brzo:-). Navíc u tranďáku to neprodáš ani za půlku ceny. Jen pro představu, jak ta cena spadne:
http://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo-l ... /ID959275/
Jestli chceš mermomocí Laneye, kup prosimtě aspoň toho bazarovýho za pár šupů. Nejspíš mu vůbec nic nebude a bude spokojeně hrát ještě x let...

Za mě pár tipů:
Solidní celolampa za pár šušňů:
http://www.midi.cz/inzerat/164404/laney-lc30/

Tohle máš přímo za desítku:
http://hudebnibazar.cz/peavey-6505/ID958179/

http://hudebnibazar.cz/kombo-esh-33watt ... /ID958571/

Když už chceš tranďák, tak bych bral něco velmi levnýho, co pak za podobný peníze prodáš:
http://hudebnibazar.cz/fender-frontman-212-r/ID960299/

https://www.youtube.com/watch?v=_C4vcBinczA - i s bednou se v pohodě vejdeš do desítky a máš plnohodnotnej apec. Navíc je ještě v záruce. Schválně mrkni na youtube ukázku v inzerátu...jen nevím, jak s čistým zvukem:-)

nechce se mě víc projíždět bazar, ale kdo hledá najde...
DissapointedOne

Já právě že netrvám ani na tý pololampě. Já fakt hledám jen něco co si bude rozumět s tim Bossem a bude nějak solidnějc výkoný za slušný peníze. O těch Fenderech sem taky přemejšlel, ale jak už sem psal Champ ani frontman mi zvukově nijak moc nesedli. A Bosse prostě používat chci, ukrutně sem si ho oblíbil a u jen ze sentimentu na něj zatim nedám dopustit :D
DissapointedOne

Co byste řekli na něco takovýho http://hudebnibazar.cz/prodam-kytarovy- ... /ID954383/ ? I když popravdě řečeno sem spíš chtěl kombo.
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

Víš proč je to tak levný? Protože to prostě dobře nehraje. Sakra chlape, všichni ti tady radí dobře. Kup lampu, žádnou polo nebo tranďák. Sám sem to všechno měl leta a už to do baráku nesmí. Navíc ten tvuj mulťák si s lampou rozumět bude, o lampách je všeobecně známo, že co tam píchneš, tak hraje ;-) navíc lidi jsou ochotný aparát i poslat a taky to cestu přežije. Taky sem dva apce už posílal ;-) jinak máme velký štěstí, že bazar existuje, nechtěl bych to všechno kupovat nový
edit: teď mě napadlo kombo img, lampáč, 50 w, čistej i zkreslenej a sežene se za 6. Měl sem ho a celice se mi líbil
Naposledy upravil(a) billie.raf dne 16.02.2016 1:52, celkem upraveno 2 x.
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“