Myslíš ty "coated" s tím ochranným potahem? Prý jsou dobrý na kytaru, kterou moc nehraješ, protože nereznou tak snadno, ale pokud na ní hraješ hodně, tak se ta ochranná vrstva rychle "ohraje". (např. hraješ hodně na elektriku, ale doma máš akustiku, na kterou si občas drkneš - na ní se to hodí natáhnout, protože normální struny na ní působení atmosférických vlivů odejdou i když nehraješ, ale ty s tím ochranným potahem vydrží třeba půl roku)Little.Sick.Fish píše:Tak maximálně po 2 měsících. Asi mám dost agresivní pot, protože natáhnu nový struny, pak jdu na zkoušku a na konci už jsou matný (orezlýSami píše:Jak často měníte struny?) Dřív jsem struny čistil po každém hraní přípravkem, ale když jsem nabyl tuhle zkušenost, tak to považuju za marnost... Uvažuju o těch Elixirech, doufám, že ta ochranná vrstva na nich je dost silná, aby aspoň měsíc vydrželi naprosto bez rzi... Co myslíte?
struny!!!
Pravidla fóra
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Jo, jinak perlička: znám chlapa, kterej má na akustický kytaře struny už 4 roky!!! Jsou to originál, co měl na kytaře, když si jí koupil, je to nějaká dražší Epiphone a struny typuju tak 12.
Hraje na ní sice jen klidnější písničky a typuju tak 3x-4x týdně, ale stejně je to nenormální, tu kytaru vozí všude na tábory, jde ze zimy do tepla... Hrál sem na ní, a zněli rozhodně líp, než moje D´Addario po 2 měsících
Hraje na ní sice jen klidnější písničky a typuju tak 3x-4x týdně, ale stejně je to nenormální, tu kytaru vozí všude na tábory, jde ze zimy do tepla... Hrál sem na ní, a zněli rozhodně líp, než moje D´Addario po 2 měsících
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
no abych prispel do ohne. ja mam struny desitky d'adario heavy serie (nebo tak nejak - tlustsi basovy struny). mam je asi tyden poprve a libi se me. pred tim sem mel normalni desitky dadarka, ale ty me nejak moc praskaly (jo kobyla lpcka je ostra holka
a moje ruka hovado). jeste pred nema rotosoundy (ty se me nejak nevryly do pameti) a gibsony (ty se me libily dost a vydrzely).
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
D'Addario XL nickel blues/jazz rock, 11ky
(vetsinou ladime na D, nekdy i niz), bohuzel nemam moc s cim porovnavat, ale nestezuju si...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Je to takove zajimave, 
jakokdyby misto kolecka byla nejaka nabojnice (podle toho nazvu bullet) a je zacvaknuta na konec struny, bojim se ale ze to muze vyjet...sksim najit nejaky obrazek...
To sou ty struny http://media.zzounds.com/media/brand,zz ... 890223.jpg
a to zakončení je tam nakrslené, taková černá silueta jenom pod tim cislem 3250L v tom oranovem poli - tak nejak to vypada....
jakokdyby misto kolecka byla nejaka nabojnice (podle toho nazvu bullet) a je zacvaknuta na konec struny, bojim se ale ze to muze vyjet...sksim najit nejaky obrazek...
To sou ty struny http://media.zzounds.com/media/brand,zz ... 890223.jpg
a to zakončení je tam nakrslené, taková černá silueta jenom pod tim cislem 3250L v tom oranovem poli - tak nejak to vypada....
Fender nic moc, D'Addario sou lepsi, cekal bych ze budou mit vic ostrejsi zvuk, byly celkem tupy... (mel sem .011-.049)hardcore guitarist píše:Jo tak to dělám taky...Jak hrály ty fendery?já mám ted na kytaře nějaké Peavey a jsou v poho ale Ernie Ball byly lepší
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Jsem dneska zase měnil struny, a když už jsem byl v tom, tak sem zablokoval celou kobylku, sundal je všechny naráz a vyčistil komplet celej hmatník a pražce... a při tom jsem zjistil, že po půl roce hraní na jednu a tu samou kytaru už mám prvních dvanáct pražců na pohled jetejch a dva dokonce už i na pohmat maj drážky... sakra...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, pěkný, impacte...ale co, výměna pražců stojí asi 800 (myslím) tak přinejhorším zaplatíš
A nebo taky tvoje kytara může dopadnout jako Claptonova blackie, s pražcema rovnoběžně s hmatníkem
no, já na tu novou kytaru natáhl DR, hybridy 010-050 a nemůžu si stěžovat, skvělé struny (jen cena 220/balení je trošku vyšší, než by se mi líbilo
)
A nebo taky tvoje kytara může dopadnout jako Claptonova blackie, s pražcema rovnoběžně s hmatníkem
no, já na tu novou kytaru natáhl DR, hybridy 010-050 a nemůžu si stěžovat, skvělé struny (jen cena 220/balení je trošku vyšší, než by se mi líbilo
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Tak to není tak hrozná cena. Ale vždycky jsem si myslel, že tohle se stává profesionálním muzikantům! Ne někomu jako jsem já. Ale zase na druhou stranu, když o tom uvažuju, asi je to nevyhnutelný... nejhůř je postiženej druhej a třetí pražec, kde se nachází všechny mé oblíbené akordy. Asi budu muset najít nějaký alternativní hmaty někde vejš.
Začínám dávat peníze stranou na další kytaru. Rozložím opotřebení rovnoměrně do více nástrojů.