oprava ohlodaného komba Fender
Pravidla fóra
oprava ohlodaného komba Fender
Máte někdo nápad, jak opravit moje nejoblíbenější kombo? Dostal se k němu můj debilní králík......Napadlo mě díry vytmelit, vyříznout okolo nich obdélník a vlepit do něj koženku, ale tenhle odstín asi neseženu. Nebo znáte někoho, kdo by kombo rozebral a potáhl znovu? To už bych chtěl jinou barvu, třeba béžovou.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Re: oprava ohlodaného komba Fender
Pusť na to králíka na pár dnů a máš prvotřídní vintage ... čerstvé hlodance budeš, samozřejmě, muset zapatlat špínou .... a bude 
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: oprava ohlodaného komba Fender
Jestli je to jen tak málo tak
1/ hodit na to bobek
2/ zkusit to přejet nějakým lakem (najít si odstín a přejet to štětečkem). Pokud bude lak lesklý a ve správném odstínu možná to prakticky nepůjde poznat.
3/ stáhnout z kůže a natáhnout novou to půjde vždycky. s tím bych nespěchal
1/ hodit na to bobek
2/ zkusit to přejet nějakým lakem (najít si odstín a přejet to štětečkem). Pokud bude lak lesklý a ve správném odstínu možná to prakticky nepůjde poznat.
3/ stáhnout z kůže a natáhnout novou to půjde vždycky. s tím bych nespěchal
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Znovu potáhnout králičí kožkou je konečné řešení. Taky mi mrchy okousali kytaru a několik kabelů. Odpustil jsem jim a kašlu na opravu.
Už je na pekáči? 
Buď někde uříznout kousek toho tolexu (není tam někde dostatečně velký kousek třeba pod šasi?) a vlepit tam obdelník místo kousance (předtím samozřejmě vytmelit). Už jsem něco podobného kdysi řešil. Když se to místo řádně vyřízne a nalepí se přesně náhradní tolex a ten přechod se pak zapraví nějakým lepidlem + se jakoby "protlačí" z obou stran ty tolexy do sebe, tak to ani není poznat. Je ale snadné to celé zprasit a pak je to jak pěst na oko.
Pak mě napadlo takové ultimátní tuningové řešení
Na oba zadní rohy hodit nějaký chromovaný díl třeba jen 10 vysoký, něco jako ti hliníkové lišty co se dávají na rohy stěn, jen zaoblené a nějak slušně zabroušené, někdo by to určitě za nějakou kačku vyrobil. No a k tomu, abych to nebylo jak pěst na oko, bych na to kombo přidělal takové ty chromované podpěrné nožky od Fendera pro naklánění komba. To by mohlo vypadat hezky, ne? 
Kdybys to chtěl celé přetáhnout novým tolexem, tak to není moc velký problém. U nás je určitě dost lidí, kteří to zmáknout a kombo by bylo jako nové. Musí se sundat starý tolex, obrousit lepidlo, nově potáhnout - nějakou kačku to stát bude a bude to určitě dražší hlavně kvůli tomu broušení :-/
Buď někde uříznout kousek toho tolexu (není tam někde dostatečně velký kousek třeba pod šasi?) a vlepit tam obdelník místo kousance (předtím samozřejmě vytmelit). Už jsem něco podobného kdysi řešil. Když se to místo řádně vyřízne a nalepí se přesně náhradní tolex a ten přechod se pak zapraví nějakým lepidlem + se jakoby "protlačí" z obou stran ty tolexy do sebe, tak to ani není poznat. Je ale snadné to celé zprasit a pak je to jak pěst na oko.
Pak mě napadlo takové ultimátní tuningové řešení
Kdybys to chtěl celé přetáhnout novým tolexem, tak to není moc velký problém. U nás je určitě dost lidí, kteří to zmáknout a kombo by bylo jako nové. Musí se sundat starý tolex, obrousit lepidlo, nově potáhnout - nějakou kačku to stát bude a bude to určitě dražší hlavně kvůli tomu broušení :-/
souhlasim s tim co psal jastud - kombo ad bod 1/, kralik, sehnat brusinky, a ad bod 3/
no ale vazne.. podle me to "neviditelne" nezamaskujes, asi jako treba skrabanec na kapote, je to zezadu a na zvuk to vliv nema.. takze pokud to neni zberatelskej kousek tak bych se na nejaky znovupotahovani asi vykaslal.., maximalne bych to lehce zalakoval (bezbarvym) pokud je ten material nejaky mekci neosetreny drevo ci triska..
no ale vazne.. podle me to "neviditelne" nezamaskujes, asi jako treba skrabanec na kapote, je to zezadu a na zvuk to vliv nema.. takze pokud to neni zberatelskej kousek tak bych se na nejaky znovupotahovani asi vykaslal.., maximalne bych to lehce zalakoval (bezbarvym) pokud je ten material nejaky mekci neosetreny drevo ci triska..