Je tady někdo kdo vlastní Night Train, nebo na něj hrál a mohl by mě i ostatním poreferovat o jeho vlastnostech? Silně o něm uvažuju, kvůli dobrýmu výkonu, zvuku a kompaktnosti zároveň. Za tuhle cenu (asi 12k) nabízej ostatní renomovaný firmy spíš 5-ti až 18-ti (tubemeistrem konče
Vox Night Train NT50H G2
Pravidla fóra
- Tonyp
- Bandzone: http://bandzone.cz/cherryowl
Vox Night Train NT50H G2
Ahoj!
Je tady někdo kdo vlastní Night Train, nebo na něj hrál a mohl by mě i ostatním poreferovat o jeho vlastnostech? Silně o něm uvažuju, kvůli dobrýmu výkonu, zvuku a kompaktnosti zároveň. Za tuhle cenu (asi 12k) nabízej ostatní renomovaný firmy spíš 5-ti až 18-ti (tubemeistrem konče
) wattový zesíky. Jasně, že je tu i bazar, ale teď mě zajímá Vox. Slyšel sem dost z nahrávek, ale zajímaly by mě i nějaký postřehy lidí tady z fóra. Tak pište jestli stojí za to. Díky moc! 
Re: Vox Night Train NT50H G2
Tak já mám asi 2 týdny tu 2w verzi
a ten zvuk je podle mě fakt perfektní, je to sice trochu o něčem jiném, ale nebál bych se toho, cena je taky luxusní, takže jestli se ti bude líbit zvukově, tak proč ne 
- Tonyp
No, teď sem si ho poslech a i přes ty 2w to vypadá na pěkný šídlo! 
tak na doma je to fakt ideálTonyp píše:No, teď sem si ho poslech a i přes ty 2w to vypadá na pěkný šídlo!
- Tonyp
Jasný no, hlavně zkoušky a menší až střední koncertypremda píše: tak na doma je to fakt ideálmůžu si vytavit lampu a neupadnou mi uši...
ale ty to máš asi na něco jiného, když potřebuješ 50w
zatím nezkoušel, žádné nemám a peníze došly...Tonyp píše:Jasný no, hlavně zkoušky a menší až střední koncertypremda píše: tak na doma je to fakt ideálmůžu si vytavit lampu a neupadnou mi uši...
ale ty to máš asi na něco jiného, když potřebuješ 50w
. A zkoušel si ho s nějakejma efektama? Jak si rozuměj?
Nikdo jinej nemá nějaký další postřehy?
- Tonyp
Ok, fajnpremda píše: zatím nezkoušel, žádné nemám a peníze došly...časem bych pořídil něco na dokopnutí, tubescramer nebo tak, gainu to má celkem dost, ale až když je to naplno a to už nemůžu hrát s doprovodem, protože bedny nestačí
ale ta 50w je dvoukanál, takže tam by problém být neměl. Tak zatím s těma efektama nevím.
- litrfree
- Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
- Kontaktovat uživatele:
Momentálně používám Vox NT patnáctku jako druhej zesilovač do dvouzesilovačový sestavy na basu (vedle Hartke) a jako (případně) primární zesilovač ke kytarám. Jde sám do 8 Ohm 2x10 250W basový bedny, triodu i pentodu dávám podle potřeby, a gain tak na 2 hodiny a master taky tak, korekcema se nechá posunout zvuk pěkně. Používám hlavně ten nezjasněnej zvuk. Krabičky to pěkně zpracuje, od ZOOM multi přes fuzz EHX s konturama až po klasický obyč Digitech O/D. Nepoužívám pedál, takže nevím co by to dělalo.
Nějaký mínusy? Málo. Jen snad tohle: Při vyšším nakulení do dostatečně silný bedny, kde to je slyšet, tak prostě když to tavíš a chceš to čistý, tak je tam maličkej vysokej šum. To ale musím dát gain až na třetí hodinu a dál, a nebo master volume v podstatě naplno. Ale v praxi, když se hraje, to je pro mě šumák čili je mi to jedno. To mám nastavený plus mínus gain i volume na max dvě hodiny, a nemám potíž si regulovat zvuk rovnou na kytarách. Ten šumík co jsem popsal, neni to závažná věc, podle mě, on je za rozlišovací schopností kde koho, i mojí. Možná dosluhujou po dvou letech lampy, ale zatim to řešit nebudu. Slyšel to akorát náš kytarista a jinak ostatní až potom když nám to řek. Ty Vox NT jsou pro mě dobrý. Univerzální lampáček a byl pro mě z druhý ruky za ještě pro mě dosažitelný peníze. K padesátce ti nemůžu říct nic, tady okolo mě jsem to nezaregistroval naživo. Nevím jestli můžu tvrdit že to bude podobný jako NT15, ale je to dost pravděpodobný.
Nějaký mínusy? Málo. Jen snad tohle: Při vyšším nakulení do dostatečně silný bedny, kde to je slyšet, tak prostě když to tavíš a chceš to čistý, tak je tam maličkej vysokej šum. To ale musím dát gain až na třetí hodinu a dál, a nebo master volume v podstatě naplno. Ale v praxi, když se hraje, to je pro mě šumák čili je mi to jedno. To mám nastavený plus mínus gain i volume na max dvě hodiny, a nemám potíž si regulovat zvuk rovnou na kytarách. Ten šumík co jsem popsal, neni to závažná věc, podle mě, on je za rozlišovací schopností kde koho, i mojí. Možná dosluhujou po dvou letech lampy, ale zatim to řešit nebudu. Slyšel to akorát náš kytarista a jinak ostatní až potom když nám to řek. Ty Vox NT jsou pro mě dobrý. Univerzální lampáček a byl pro mě z druhý ruky za ještě pro mě dosažitelný peníze. K padesátce ti nemůžu říct nic, tady okolo mě jsem to nezaregistroval naživo. Nevím jestli můžu tvrdit že to bude podobný jako NT15, ale je to dost pravděpodobný.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
- Tonyp
Díky! Určitě si s padesátkou podobný v dost ohledech budou no. Je fajn, že si rozumí s krabičkama, na youtube jsem až teď našel Night train s delayem a šlapalo to.litrfree píše:Momentálně používám Vox NT patnáctku jako druhej zesilovač do dvouzesilovačový sestavy na basu (vedle Hartke) a jako (případně) primární zesilovač ke kytarám. Jde sám do 8 Ohm 2x10 250W basový bedny, triodu i pentodu dávám podle potřeby, a gain tak na 2 hodiny a master taky tak, korekcema se nechá posunout zvuk pěkně. Používám hlavně ten nezjasněnej zvuk. Krabičky to pěkně zpracuje, od ZOOM multi přes fuzz EHX s konturama až po klasický obyč Digitech O/D. Nepoužívám pedál, takže nevím co by to dělalo.