Vox Night Train NT50H G2

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Tonyp
Bandzone: http://bandzone.cz/cherryowl

Vox Night Train NT50H G2

Příspěvek od Tonyp »

Ahoj!
Je tady někdo kdo vlastní Night Train, nebo na něj hrál a mohl by mě i ostatním poreferovat o jeho vlastnostech? Silně o něm uvažuju, kvůli dobrýmu výkonu, zvuku a kompaktnosti zároveň. Za tuhle cenu (asi 12k) nabízej ostatní renomovaný firmy spíš 5-ti až 18-ti (tubemeistrem konče :D) wattový zesíky. Jasně, že je tu i bazar, ale teď mě zajímá Vox. Slyšel sem dost z nahrávek, ale zajímaly by mě i nějaký postřehy lidí tady z fóra. Tak pište jestli stojí za to. Díky moc! :)
premda

Re: Vox Night Train NT50H G2

Příspěvek od premda »

Tak já mám asi 2 týdny tu 2w verzi :D a ten zvuk je podle mě fakt perfektní, je to sice trochu o něčem jiném, ale nebál bych se toho, cena je taky luxusní, takže jestli se ti bude líbit zvukově, tak proč ne :)
Tonyp

Příspěvek od Tonyp »

No, teď sem si ho poslech a i přes ty 2w to vypadá na pěkný šídlo! :D
premda

Příspěvek od premda »

Tonyp píše:No, teď sem si ho poslech a i přes ty 2w to vypadá na pěkný šídlo! :D
tak na doma je to fakt ideál :D můžu si vytavit lampu a neupadnou mi uši... :D ale ty to máš asi na něco jiného, když potřebuješ 50w :D
Tonyp

Příspěvek od Tonyp »

premda píše: tak na doma je to fakt ideál :D můžu si vytavit lampu a neupadnou mi uši... :D ale ty to máš asi na něco jiného, když potřebuješ 50w :D
Jasný no, hlavně zkoušky a menší až střední koncerty :D. A zkoušel si ho s nějakejma efektama? Jak si rozuměj? :D Nikdo jinej nemá nějaký další postřehy? :)
premda

Příspěvek od premda »

Tonyp píše:
premda píše: tak na doma je to fakt ideál :D můžu si vytavit lampu a neupadnou mi uši... :D ale ty to máš asi na něco jiného, když potřebuješ 50w :D
Jasný no, hlavně zkoušky a menší až střední koncerty :D. A zkoušel si ho s nějakejma efektama? Jak si rozuměj? :D Nikdo jinej nemá nějaký další postřehy? :)
zatím nezkoušel, žádné nemám a peníze došly... :D časem bych pořídil něco na dokopnutí, tubescramer nebo tak, gainu to má celkem dost, ale až když je to naplno a to už nemůžu hrát s doprovodem, protože bedny nestačí :D ale ta 50w je dvoukanál, takže tam by problém být neměl. Tak zatím s těma efektama nevím. :?
Tonyp

Příspěvek od Tonyp »

premda píše: zatím nezkoušel, žádné nemám a peníze došly... :D časem bych pořídil něco na dokopnutí, tubescramer nebo tak, gainu to má celkem dost, ale až když je to naplno a to už nemůžu hrát s doprovodem, protože bedny nestačí :D ale ta 50w je dvoukanál, takže tam by problém být neměl. Tak zatím s těma efektama nevím. :?
Ok, fajn :D. Padesátka jde podle mě skoro až zbytečně do high-gainu, ale aspoň bude rezerva :).
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Momentálně používám Vox NT patnáctku jako druhej zesilovač do dvouzesilovačový sestavy na basu (vedle Hartke) a jako (případně) primární zesilovač ke kytarám. Jde sám do 8 Ohm 2x10 250W basový bedny, triodu i pentodu dávám podle potřeby, a gain tak na 2 hodiny a master taky tak, korekcema se nechá posunout zvuk pěkně. Používám hlavně ten nezjasněnej zvuk. Krabičky to pěkně zpracuje, od ZOOM multi přes fuzz EHX s konturama až po klasický obyč Digitech O/D. Nepoužívám pedál, takže nevím co by to dělalo.
Nějaký mínusy? Málo. Jen snad tohle: Při vyšším nakulení do dostatečně silný bedny, kde to je slyšet, tak prostě když to tavíš a chceš to čistý, tak je tam maličkej vysokej šum. To ale musím dát gain až na třetí hodinu a dál, a nebo master volume v podstatě naplno. Ale v praxi, když se hraje, to je pro mě šumák čili je mi to jedno. To mám nastavený plus mínus gain i volume na max dvě hodiny, a nemám potíž si regulovat zvuk rovnou na kytarách. Ten šumík co jsem popsal, neni to závažná věc, podle mě, on je za rozlišovací schopností kde koho, i mojí. Možná dosluhujou po dvou letech lampy, ale zatim to řešit nebudu. Slyšel to akorát náš kytarista a jinak ostatní až potom když nám to řek. Ty Vox NT jsou pro mě dobrý. Univerzální lampáček a byl pro mě z druhý ruky za ještě pro mě dosažitelný peníze. K padesátce ti nemůžu říct nic, tady okolo mě jsem to nezaregistroval naživo. Nevím jestli můžu tvrdit že to bude podobný jako NT15, ale je to dost pravděpodobný.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
Tonyp

Příspěvek od Tonyp »

litrfree píše:Momentálně používám Vox NT patnáctku jako druhej zesilovač do dvouzesilovačový sestavy na basu (vedle Hartke) a jako (případně) primární zesilovač ke kytarám. Jde sám do 8 Ohm 2x10 250W basový bedny, triodu i pentodu dávám podle potřeby, a gain tak na 2 hodiny a master taky tak, korekcema se nechá posunout zvuk pěkně. Používám hlavně ten nezjasněnej zvuk. Krabičky to pěkně zpracuje, od ZOOM multi přes fuzz EHX s konturama až po klasický obyč Digitech O/D. Nepoužívám pedál, takže nevím co by to dělalo.
Nějaký mínusy? Málo. Jen snad tohle: Při vyšším nakulení do dostatečně silný bedny, kde to je slyšet, tak prostě když to tavíš a chceš to čistý, tak je tam maličkej vysokej šum. To ale musím dát gain až na třetí hodinu a dál, a nebo master volume v podstatě naplno. Ale v praxi, když se hraje, to je pro mě šumák čili je mi to jedno. To mám nastavený plus mínus gain i volume na max dvě hodiny, a nemám potíž si regulovat zvuk rovnou na kytarách. Ten šumík co jsem popsal, neni to závažná věc, podle mě, on je za rozlišovací schopností kde koho, i mojí. Možná dosluhujou po dvou letech lampy, ale zatim to řešit nebudu. Slyšel to akorát náš kytarista a jinak ostatní až potom když nám to řek. Ty Vox NT jsou pro mě dobrý. Univerzální lampáček a byl pro mě z druhý ruky za ještě pro mě dosažitelný peníze. K padesátce ti nemůžu říct nic, tady okolo mě jsem to nezaregistroval naživo. Nevím jestli můžu tvrdit že to bude podobný jako NT15, ale je to dost pravděpodobný.
Díky! Určitě si s padesátkou podobný v dost ohledech budou no. Je fajn, že si rozumí s krabičkama, na youtube jsem až teď našel Night train s delayem a šlapalo to.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“