O strunách se na fóru píše celkem dost, chybí mi zde ale víc názorů a zkušeností se strunami Flatwound. Zajímají mě hlavně zkušenosti druhých s používáním těchto strun ať už v provedení pro elektrické kytary tak i akustické. Matně si pamatuji, když jsem kupoval svoji první elektriku Galaxis v 80-tých letech, z výroby se na ně natahovaly struny Delicia Luxe což byly (semi?) flatwound struny a nehrálo se na ně špatně. Nicméně později jsem přešel na Olympic a už jsem na podobné nehrál.
Když jsem se díval na netu, našel jsem na akustickou kytaru vhodné D´adario EFT15 fosforbronz - semi flatwound nebo Thomastik Plectrum AC110 fosforbronz (E je roudwound). Nakonec i ocelové Thomastik Jazz jsou pro akustickou (jazzovou) kytaru.
Na elektriky mě zaujaly GHS BF710.
Všechny struny flatwound jsou celkem drahá záležitost, proto se mi nechce experimentovat bez nějakých informací. Proto by mě zajímalo kdo používá nějaké FW struny, popř. na jaké kytary a styly a jak je to s životností, zvukem, pocitem z hraní atd.
Struny Flatwound-hlazené
Pravidla fóra
Struny Flatwound-hlazené
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Struny Flatwound-hlazené
FW struny jsem parkrat pouzil - hraju rockovou muziku, zadnej jazzman nejsem
Kupoval jsem to na levnej srot (Cort KX5), struny poradne tvrdy (.13).
Nedela to zadny pazvuky od klouzani po strunach (kinx by nekupoval
), hraje se na to dobre. Zvuk to ma tupejsi prakticky od zacatku (cinka to chvili, pak prestane) a od ty chvile se uz moc zvuk nemeni. Jsou drahy jak hovado (asi tak 3x proti RW), .13 byly tvrdy jak hovado. A co pro prasaka jako ja, co do kytary reze jak kdyby to byla zenska, bylo naprosto bozi - rozkmit byl hodne malej a tim padem se i struna pri silnejsim uderu tolik nenadladila. Struna mi nikdy nepraskla, ale to neni smerodatny, protoze na ty kytare mi nepraskla nikdy zadna struna. Mel jsem asi 3 sady, pak jsem presel na RW.
Zajimavy bylo rozmotavat tlustou strunu
3 vrstvy tenkyho kovovyho pasku 
Kupoval jsem to na levnej srot (Cort KX5), struny poradne tvrdy (.13).
Nedela to zadny pazvuky od klouzani po strunach (kinx by nekupoval
Zajimavy bylo rozmotavat tlustou strunu
Hodně budem někde...
Re: Struny Flatwound-hlazené
Hlazené struny jsem kdysi provozoval na basu (Rotosound) a pak ještě něco od značky Picato (kytara). To první bylo normální (na JB akorát), to druhé super, naprosto špičkovej zvuk, ouplně jinej a fajnovej. V podstatě ten zvuk hledám furt a řeším to tím, že struny používám, řekněme, nečerstvé, na všech kytarách. Ostatně to hlásím furt - preferuji značky, které za první týden rychle "zestárnou", přestanou zvonit a píchat do uší .... a pak se dají třeba dva týdny (a třeba i dva měsíce) provozovat tak, jak ty chceš.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.